Stavanger
Bergen
Veerboten naar Noorwegen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Stavanger - Bergen

Veerboot van Stavanger naar Bergen

Er zijn meestal 2 dagelijkse en 13 wekelijkse afvaarten tussen Stavanger en Bergen. Deze veerbootroute wordt verzorgd door Fjord Line. Stavanger Bergen veerboten kosten tussen €32 en €142, afhankelijk van de ticketgegevens. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Stavanger Bergen veerboten.

Stavanger Bergen Veerdienst Tijden

De vroegste Stavanger Bergen ferry overtochten vertrekken meestal rond 07:00 vanuit Stavanger. De laatste ferry vertrekt meestal om 20:00.

Hoe lang is de veerboot van Stavanger naar Bergen?

Stavanger Bergen Afvaarten op deze veerboot route kunnen ongeveer 23h 1m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 5u 30m. Vaartijden kunnen variëren, duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Stavanger Bergen Vaarschema's

Er zijn gemiddeld 2 dagelijkse afvaarten en tot 13 wekelijkse veerdiensten van Stavanger naar Bergen. Deze afvaarten worden verzorgd door Fjord Line. Houd er rekening mee dat de dienstregelingen tijdens het hoogseizoen vaak toenemen.

Stavanger Bergen Veerboot Prijzen

Stavanger Bergen veerboot prijzen variëren tussen €32* en €142*. De gemiddelde prijs is €85*. De goedkoopste Stavanger Bergen veerboot prijzen beginnen vanaf €23*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €76*. De gemiddelde prijs voor een auto is €140*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Stavanger naar Bergen?

De afstand tussen Stavanger en Bergen is ongeveer 165,7 km of 89,5 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Stavanger Bergen veerboot?

Ja, Fjord Line laat auto's toe aan boord van de veerboten tussen Stavanger en Bergen. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Stavanger en Bergen.

Kan ik te voet reizen van Stavanger naar Bergen?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Fjord Line tussen Stavanger en Bergen.

Kan ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Stavanger naar Bergen?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Stavanger naar Bergen met Fjord Line. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Stavanger - Bergen Route-overzicht
Land van vertrek Noorwegen
Land van bestemming Noorwegen
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Fjord Line
Gemiddelde prijs 108 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 2
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 13
Gemiddelde vaartijd 23h 1m
Snelste Zeiltijd 5h 30m
Eerste veerboot 07:00
Laatste veerboot 20:00
Afstand 89 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-04-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Stavanger naar Bergen?

De reistijd per veerboot van Stavanger naar Bergen is ongeveer 5h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Stavanger naar Bergen?

De prijs van de ferry overtocht van Stavanger naar Bergen kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Stavanger naar Bergen is 100 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Stavanger naar Bergen?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Stavanger naar Bergen en dat is
  • Fjord Line

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Stavanger naar Bergen?

Boek overtochten van Stavanger naar Bergen via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Stavanger naar Bergen?

Ja, je kunt als voetpassagier van Stavanger naar Bergen reizen met
  • Fjord Line

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Stavanger naar Bergen?

Ja, je kunt met een voertuig van Stavanger naar Bergen reizen met
  • Fjord Line

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Stavanger naar Bergen?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Fjord Line

Wat is de afstand tussen Stavanger en Bergen?

De afstand van Stavanger naar Bergen is ongeveer 89 zeemijlen.

Stavanger Gids

De Noorse stad Stavanger is gelegen aan de Stavanger schiereiland, in het zuidwesten van het land. Daterend uit de 12e eeuw het centrum van de stad is grotendeels van 18e en 19e eeuwse constructie met houten huizen, die beschermd zijn als gevolg van hun historische betekenis. Kathedraal van de stad dateert ook uit de 12e eeuw en is een populaire toeristische attractie. De stad, die heel goed is geslaagd om zijn dorpse sfeer behouden heeft een aantal musea die items die zijn van zowel lokale en nationale belang bevat. Het Noorse Petroleum Museum in de stad werd geopend in 1998 en is de stad de meest bezochte museum en de enige aardolie museum in Europa. Opgericht in 1864 is de Missjonmuseet dat is de stad de oudste museum en is gelegen op de begane grond van het faculteitsgebouw bij MHS en bevat ongeveer 5.000 exposities. De stad is ook populair bij bezoekers die het gebruiken als uitvalsbasis om de Noorse fjorden te bezoeken. Als de poort naar de fjorden van de meest populaire attractie is Preekstoel die trekt elk jaar ongeveer 200.000.

Gelegen buiten Stavanger, de haven heeft diensten naar Hirtshals in Denemarken. Lokale verboten zijn ook beschikbaar met veerdiensten naar Tau en Kvitsøy, terwijl snelle passagiersboten verboten hebben naar vele dorpen en eilanden op de belangrijkste routes - naar Haugesund en Sauda.


Bergen Gids

Bergen is "De poort naar de fjorden van Noorwegen" en een gevestigde cruisehaven. De stad ligt aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en wordt soms aangeduid als de stad van de zeven bergen. Bergen is een internationale stad vol historie en traditie, een grote stad met kleine stad charme en sfeer. De stad wordt omringd door een van de meest spectaculaire toeristische attracties in de wereld - De Noorse fjorden, die nu zijn uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site.

Sommige van de culturele instellingen van de stad zijn onder andere theaters, zoals Den Nationale Scene, de concertzaal Grieg Hall, orkesten als het Bergen Philharmonic Orchestra, opgericht in 1765, ensembles waaronder de Bergen Woodwind Quintet en dansgezelschappen zoals Carte Blanche. Festivals gehouden in de stad zijn de Bergen International Festival en het Bergen International Film Festival.

De haven is de grootste zeehaven van Noorwegen met veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijks diensten verzorgt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans worden ook gebruikt voor diensten van Bergen naar Haugesund en Stavanger en het noorden aan Sognefjord en Nordfjord.


Stavanger naar Bergen Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 20/05/2024 en 26-05-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Fjord Line 07:00 12:30 5 uur 30 minuten Alledaags
Fjord Line 20:00 12:30 40 uur 30 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.