Kopenhagen naar Oslo Veerboot

De Kopenhagen Oslo veerdienst verbindt Denemarken met Noorwegen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 17 uur 15 minuten.

Kopenhagen Oslo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kopenhagen - Oslo Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Kopenhagen Oslo tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Kopenhagen Oslo boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Kopenhagen Oslo Veerboot klantenrecensies

 • "Compleet probleemloze, heerlijke overtocht"

  Na ingescheept te zijn, meteen even de hut inspecteren. Kaartje erin, hup, deur open en.... heerlijk koel in de hut! De airco deed goed zijn werk, het was buiten echt heel warm. Prima bed in deze binnenhut direct boven de motoren(!) maar geen enkele lawaaioverlast gehad. Dat was vroeger wel anders! Waar normaal de patrijspoort zit, hing nu een heuse Samsung platte TV. Zonde om die te gebruiken dacht ik: het hele schip eens bekijken. ZAT restaurants, voor elke smaak wel eentje te vinden. Uiteraard ook de tax-free shop met de bekende mix van drank, zoetigheden, luxe parfums en kleding. Daarna lekker op de achtersteven uit staan waaien. Verse zeelucht in mijn gezicht, heerlijk! Vervolgens in de hut onder de douche die prima was. Dit was een uitstekend begin van mijn verblijf in Noorwegen: ik was er nog niet eens of de pret kon al beginnen! 'S avonds de airco iets minder koud gezet en heerlijk geslapen. Volgende ochtend alweer aan in Oslo waar de hele karavaan aan auto's, caravans, campers en vrachtwagens tegelijk op de Noorse wegen werd losgelaten: dat had even wat verkeersopstopping tot gevolg. In Hirtshals (Denemarken) ging dat vlotter, maar daar kan DFDS natuurlijk niets aan doen. Onder de streep een heerlijke overtocht die volledig zonder welk probleem dan ook verliep en zonder meer voor herhaling vatbaar is.

  'Timmo' reisde mee op de route Kopenhagen Oslo met DFDS Seaways aan boord de Crown Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  Super makkelijk en relaxte manier van reizen naar Oslo. Probeer zeker de pizza bij Little Italy.

  'Johannes' reisde mee op de route Kopenhagen Oslo met DFDS Seaways aan boord de Crown Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Zeer tevreden"

  Comfortabele ferryreis

  'Annemieke' reisde mee op de route Kopenhagen Oslo met DFDS Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Kopenhagen Oslo"

  Very good service. Lot op advantages in Commodore de luxe class. Top!

  'Piet' reisde mee op de route Kopenhagen Oslo met DFDS Seaways aan boord de Pearl Seaways

  Lees meer Lees minder

Kopenhagen Gids

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is gelegen aan de oostelijke kust van Zeeland, ongeveer 42 km ten noordwesten van Malmö, Zweden en 164 km ten noordoosten van Odense. De stad werd voor het eerst opgericht in de 10e eeuw als een Viking vissersdorp en werd de hoofdstad van Denemarken in de 15e eeuw. Kopenhagen is ook het culturele centrum van Denemarken en heeft vele musea, galeries en poppodia voor bezoekers. Het Nationaal Museum, Nationalmuseet, is het grootste museum van Denemarken, voor archeologie en cultuurhistorie, bestaande uit de geschiedenis van de Deense en buitenlandse culturen. Denemarken National Gallery (Statens Museum for Kunst) is het nationale kunstmuseum met collecties uit de 12e eeuw tot heden. Samen met Deense schilders, kunstenaars vertegenwoordigd in de collecties omvatten Rubens, Rembrandt, Picasso, Braque, Léger, Matisse, Emil Nolde, Olafur Eliasson, Elmgreen en Dragset, Superflex en Jens Haaning.
De haven van Kopenhagen is de belangrijkste haven voor de regio Oresund en het toegangspoort tot de Oostzee. De Zweedse stad Malmö opereert deze commerciële haven gezamenlijk met de stad Kopenhagen. Veerboten verbinden Zweden, Noorwegen en Polen met Kopenhagen, en afvaarten worden wekelijks verzorgd.

Oslo Gids

De Noorse hoofdstad Oslo is nogal verschillend van vele steden van Europa. Oslo heeft geen eindeloos architectonische schatten, hoewel er binnen de historische wijken van St. Hanshaugen en Frogner, een aantal indrukwekkende oude gebouwen met onmiskenbare elegantie en charme te vinden zijn. Oslo is een zeer populaire stad met liefhebbers van de buitenlucht en het buitenleven, want het ligt naast de zeestraat Skagerrak en direct ten zuiden van de groene omgeving. Bekend als de North Woods (Nordmarka), wandelen en zelfs seizoensgebonden skiën zijn zeer populair hier. Bezoekers moeten het grootste deel van de Noorse zomer te maken door een bezoek aan een van de vele stranden van de stad op het schiereiland Bygdoy gebied, of maak een wandeling rond de veelgeprezen Vigeland Sculpture Park. Echter, als je aankomt in de winter, kunnen bezoekers willen hun hand proberen te langlaufen rond de Nordmarka bossen, of hoofd naar beneden naar de Holmenkollen skischans en kijken naar een van de reguliere kampioenschappen. Een recente toevoeging aan Oslo is de Nobelprijs voor de Vrede Centrum, toegevoegd omdat dit de stad is waar de Nobelprijs voor de Vrede elk december wordt gepresenteerd.