Kopenhagen naar Oslo Veerboot

De Kopenhagen Oslo veerdienst verbindt Denemarken met Noorwegen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 17 uur 15 minuten.

Kopenhagen Oslo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kopenhagen - Oslo Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Kopenhagen Oslo tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Kopenhagen Oslo boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Kopenhagen Gids

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is gelegen aan de oostelijke kust van Zeeland, ongeveer 42 km ten noordwesten van Malmö, Zweden en 164 km ten noordoosten van Odense. De stad werd voor het eerst opgericht in de 10e eeuw als een Viking vissersdorp en werd de hoofdstad van Denemarken in de 15e eeuw. Kopenhagen is ook het culturele centrum van Denemarken en heeft vele musea, galeries en poppodia voor bezoekers. Het Nationaal Museum, Nationalmuseet, is het grootste museum van Denemarken, voor archeologie en cultuurhistorie, bestaande uit de geschiedenis van de Deense en buitenlandse culturen. Denemarken National Gallery (Statens Museum for Kunst) is het nationale kunstmuseum met collecties uit de 12e eeuw tot heden. Samen met Deense schilders, kunstenaars vertegenwoordigd in de collecties omvatten Rubens, Rembrandt, Picasso, Braque, Léger, Matisse, Emil Nolde, Olafur Eliasson, Elmgreen en Dragset, Superflex en Jens Haaning.
De haven van Kopenhagen is de belangrijkste haven voor de regio Oresund en het toegangspoort tot de Oostzee. De Zweedse stad Malmö opereert deze commerciële haven gezamenlijk met de stad Kopenhagen. Veerboten verbinden Zweden, Noorwegen en Polen met Kopenhagen, en afvaarten worden wekelijks verzorgd.

Oslo Gids

De Noorse hoofdstad Oslo is nogal verschillend van vele steden van Europa. Oslo heeft geen eindeloos architectonische schatten, hoewel er binnen de historische wijken van St. Hanshaugen en Frogner, een aantal indrukwekkende oude gebouwen met onmiskenbare elegantie en charme te vinden zijn. Oslo is een zeer populaire stad met liefhebbers van de buitenlucht en het buitenleven, want het ligt naast de zeestraat Skagerrak en direct ten zuiden van de groene omgeving. Bekend als de North Woods (Nordmarka), wandelen en zelfs seizoensgebonden skiën zijn zeer populair hier. Bezoekers moeten het grootste deel van de Noorse zomer te maken door een bezoek aan een van de vele stranden van de stad op het schiereiland Bygdoy gebied, of maak een wandeling rond de veelgeprezen Vigeland Sculpture Park. Echter, als je aankomt in de winter, kunnen bezoekers willen hun hand proberen te langlaufen rond de Nordmarka bossen, of hoofd naar beneden naar de Holmenkollen skischans en kijken naar een van de reguliere kampioenschappen. Een recente toevoeging aan Oslo is de Nobelprijs voor de Vrede Centrum, toegevoegd omdat dit de stad is waar de Nobelprijs voor de Vrede elk december wordt gepresenteerd.