Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3311 routes vanuit 673 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden liggen net buiten de kust van Normandië en combineren de Britse invloed met een beetje Franse flair. De archipel is een Britse Kroon Afhankelijkheid en bestaat uit zes bewoonde eilanden, met Jersey en Guernsey zijn de grootste.

Als gevolg van hen liggen in een Noord-Atlantische golfstroom, de eilanden genieten van een iets warmer klimaat dan het Britse vasteland en toeristen het hele jaar door. Hun locatie maakt hen ook gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit havens aan de westelijke Franse kust, evenals het zuiden van Engeland.

Met de grootste bevolking en de beste gevestigde commerciële centra, de belangrijkste eilanden Jersey en Guernsey zijn natuurlijk het makkelijkst eilanden te bereiken met de veerboot. Condor Ferries bieden overtochten voor passagiers en voertuigen naar St. Helier in Jersey en Guernsey hoofdstad St Peter Port uit Engeland en Frankrijk, alsmede aan elkaar.

Manche Iles Express bieden passagiers alleen overtochten van Carteret, Granville en Dielette zowel Jersey en Guernsey, terwijl er ook een onregelmatige dienst aan de meest noordelijke Channel Island, Alderney, van Dielette.

Elk van de eilanden heeft een speciale mix van ontzagwekkende landschap, cultuur en geschiedenis. Zoals je zou verwachten, Jersey en Guernsey zijn de belangrijkste bestemmingen voor degenen die hopen om een ​​korte vakantie te genieten als mensen op zoek naar een langere vakantie.

Jersey heeft een geschiedenis die meer dan een millennium en de eigendom van het eiland beslaat is veranderd tussen de Fransen en de Britten vele malen. Dit heeft geleid tot een mengsel van culturen die het een unieke plaats maakt.

De belangrijkste attracties op het eiland zijn de Elizabeth Castle, een 16e eeuws fort dat staat op een eilandje en is alleen te voet worden bereikt wanneer het tij is uit; en de Jersey War Tunnels, een ondergrondse ziekenhuis en de tunnel netwerk gebouwd tijdens de nazi-bezetting die nu dienst doet als museum.

de belangrijkste bezienswaardigheden van Guernsey's zijn onder andere La Vallette Underground Military Museum, een andere ondergrondse Duitse complex; en Hauteville House, de residentie van de beroemde Franse schrijver Victor Hugo in de tijd dat hij werd verbannen uit zijn land van herkomst.

Terwijl veel kleiner dan Jersey en Guernsey, Alderney biedt ook veel te zien en te doen, met inbegrip van een eiland museum en de Alderney spoorweg.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Condor Ferries
  • Prijsaanvraag
 • Manche Iles Express
  • Prijsaanvraag

Kanaaleilanden klantenrecensies

 • "Retour St. Helier."

  Gave overtocht, snel geregeld en wat ruwer weer terug naar Granville.

  Lees meer Lees minder
 • "zeer correct"

  Bootreis verliep zeer vlot, perfecte timing, zeer vriendelijk personeel.

  Lees meer Lees minder
 • "veel hoge golven"

  Als je snel zeeziek wordt is het niet aan te raden om deze reis te maken. Vanwege de eb en vloed is er in de ochtend een flinke deining op zee. Verder alles keurig geregeld er is ook genoeg plek op de boot om bij elkaar te zitten. Wij waren met z'n vieren en hadden s'morgens al een primatour ingenomen dat hielp enorm. Boot vertrok op tijd genoeg te eten en drinken aan boord als je maag het tenminste aankan! Terugreis veel minder golven tot grote opluchting van mijn dochters!

  Lees meer Lees minder
 • "daguitstap"

  alles was correct: organisatie, bediening, enz…

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en havens in Kanaaleilanden