Carteret
Jersey (St Helier)
Veerboten naar Jersey
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Carteret - Jersey (St Helier) is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Carteret - Jersey (St Helier)

Nieuwste aanbiedingen voor Carteret - Jersey (St Helier)

Carteret naar Jersey Veerboot

De Carteret Jersey veerdienst verbindt Frankrijk met Jersey. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 15 minuten.

Carteret Jersey vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Jersey.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Carteret naar Jersey is ongeveer 1h 15m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Carteret naar Jersey kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Carteret naar Jersey is 158 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Carteret naar Jersey en dat is
  • Manche Iles Express
 • Boek overtochten van Carteret naar Jersey via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Carteret naar Jersey reizen met
  • Manche Iles Express
 • Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Nee, honden zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.
 • De afstand van Carteret naar Jersey is ongeveer 23 zeemijlen.

Carteret Jersey Veerboot klantenrecensies

 • "veel hoge golven"

  Als je snel zeeziek wordt is het niet aan te raden om deze reis te maken. Vanwege de eb en vloed is er in de ochtend een flinke deining op zee. Verder alles keurig geregeld er is ook genoeg plek op de boot om bij elkaar te zitten. Wij waren met z'n vieren en hadden s'morgens al een primatour ingenomen dat hielp enorm. Boot vertrok op tijd genoeg te eten en drinken aan boord als je maag het tenminste aankan! Terugreis veel minder golven tot grote opluchting van mijn dochters!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Carteret Gids

Carteret is een havenstad en populaire badplaats gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd. Carteret is tijdens de Belle Epoque uitgegroeid tot resorts, in de tijd toen zeevakanties populaire werden. In 1921 werd het gebied aangemerkt als een "toeristische stad" en is sinds 1995 erkend als een blauwe vlag strand, een aanduiding toegekend aan de kust gebieden die bepaalde milieunormen hebben. De steden van Barneville-sur-mer en Carteret werden in 1965 samengevoegd tot één gemeente.
De haven in Carteret is de huidige haven van Barneville-Carteret. De haven is gelegen op de rechteroever van de monding van de rivier de Gerfleur, aan het eind van Cape Carteret. De grote pier en het zuiden dijk werden in 1880 afgerond, en een veerbootdienst naar Jersey is een paar maanden later begonnen. In 1945 werd de kleine haven, gebruikt als onderkomen voor de vissers tijdens springtij, werd uitgebreid met de hulp van combat ingenieurs van de Amerikaanse 280e bataljon gestationeerd in Carteret.


Jersey Gids

Jersey is een Britse kroon afhankelijkheid in het Engels Kanaal, voor de kust van Normandië. Samen met de Guernsey vormt Jersey de groepering die bekend staat als de Kanaaleilanden. De verdediging van al deze eilanden is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Echter Jersey maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, noch de Europese Unie, maar is eerder een aparte bezit van de Kroon. Prehistorische periode van Jersey heeft een rijke erfenis van artefacten opgeleverd. Resten van een grote Franse bos dat al meer dan 10.000 jaar geleden bestaat, toen het eiland deel uit het continent maakte is vandaag nog steeds te zien op St Ouen wanneer er een laagwater is. Vuursteentjes en ruwe stenen werktuigen werden achtergelaten door de jagers in La Cotte een la Chevre (geiten grot) nu 60 voet hoog (18 m) boven de zeespiegel aan de noordkust van St Ouen en La Cotte , St Brelade is een van de belangrijkste paleolithische sites in Europa.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking