Carteret
Jersey (St Helier)
Veerboten naar Jersey
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Carteret - Jersey (St Helier) is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Carteret - Jersey (St Helier)

Nieuwste aanbiedingen voor Carteret - Jersey (St Helier)

Carteret naar Jersey Veerboot

De Carteret Jersey veerdienst verbindt Frankrijk met Jersey. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 5 minuten.

Carteret Jersey vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Jersey pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Carteret Jersey Veerboot klantenrecensies

  • "veel hoge golven"

    Als je snel zeeziek wordt is het niet aan te raden om deze reis te maken. Vanwege de eb en vloed is er in de ochtend een flinke deining op zee. Verder alles keurig geregeld er is ook genoeg plek op de boot om bij elkaar te zitten. Wij waren met z'n vieren en hadden s'morgens al een primatour ingenomen dat hielp enorm. Boot vertrok op tijd genoeg te eten en drinken aan boord als je maag het tenminste aankan! Terugreis veel minder golven tot grote opluchting van mijn dochters!

    '' travelled on

    Lees meer Lees minder

Carteret Gids

Carteret is een havenstad en populaire badplaats gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd. Carteret is tijdens de Belle Epoque uitgegroeid tot resorts, in de tijd toen zeevakanties populaire werden. In 1921 werd het gebied aangemerkt als een "toeristische stad" en is sinds 1995 erkend als een blauwe vlag strand, een aanduiding toegekend aan de kust gebieden die bepaalde milieunormen hebben. De steden van Barneville-sur-mer en Carteret werden in 1965 samengevoegd tot één gemeente.
De haven in Carteret is de huidige haven van Barneville-Carteret. De haven is gelegen op de rechteroever van de monding van de rivier de Gerfleur, aan het eind van Cape Carteret. De grote pier en het zuiden dijk werden in 1880 afgerond, en een veerbootdienst naar Jersey is een paar maanden later begonnen. In 1945 werd de kleine haven, gebruikt als onderkomen voor de vissers tijdens springtij, werd uitgebreid met de hulp van combat ingenieurs van de Amerikaanse 280e bataljon gestationeerd in Carteret.


Jersey Gids

Jersey is een Britse kroon afhankelijkheid in het Engels Kanaal, voor de kust van Normandië. Samen met de Guernsey vormt Jersey de groepering die bekend staat als de Kanaaleilanden. De verdediging van al deze eilanden is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Echter Jersey maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, noch de Europese Unie, maar is eerder een aparte bezit van de Kroon. Prehistorische periode van Jersey heeft een rijke erfenis van artefacten opgeleverd. Resten van een grote Franse bos dat al meer dan 10.000 jaar geleden bestaat, toen het eiland deel uit het continent maakte is vandaag nog steeds te zien op St Ouen wanneer er een laagwater is. Vuursteentjes en ruwe stenen werktuigen werden achtergelaten door de jagers in La Cotte een la Chevre (geiten grot) nu 60 voet hoog (18 m) boven de zeespiegel aan de noordkust van St Ouen en La Cotte , St Brelade is een van de belangrijkste paleolithische sites in Europa.


De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking