Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Hoe kom je in Cherbourg Veerboot Haven

  • Cherbourg Accommodatie

    Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Cherbourg vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Cherbourg Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!

Cherbourg Veerdiensten

Cherbourg Gids

Wat is er te doen in Cherbourg?

Cherbourg is een klein havenstadje dat dankzij haar geografische ligging een belangrijke rol heeft gespeeld in de Franse geschiedenis. Zo was Cherbourg in 1912 de laatste tussenstop op de reis van de Titanic. In het Citè de la Mer kunt u een prachtige tentoonstelling bekijken over dit tragische schip. Ook werd de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog als een van de eerste plaatsen bevrijd na de D-Day landingen op de stranden van Normandië. Het Musée de Libération is gevestigd in een fort dat tijdens de Tweede Wereldoorlog was bezet door de Duitsers. Hier vindt u meer informatie over wat er zich in 1944 precies afspeelde in Cherbourg. In Cherbourg bevinden zich uitstekende restaurants waar u overheerlijke typisch Normandische gerechten kunt bestellen. De streek staat bekend om haar appels, cider, mosselen, boter en kazen. In het oude centrum vindt u op Le Vieille Ville een vismarkt. Ook kunt u struinen over de grotere markten op Place de Gaulle waar verse bloemen en producten worden verkocht. In het winkelcentrum Les Éléis bevinden zich talrijke kledingwinkels met nationale en internationale kledingmerken.

Vervoer

Cherbourg is een compact stadje dat uitnodigt tot het maken van mooie wandeltochten. Daarnaast zijn er bussen, taxi’s en een toeristentreintje beschikbaar.

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.