Sark naar Jersey Veerboot

De Sark Jersey veerdienst verbindt Sark met Jersey. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 10 minuten.

Sark Jersey vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Sark - Jersey Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Sark Jersey tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Sark Gids

Het eiland Sark is een van de Kanaaleilanden, gelegen aan het zuidwesten Engels Kanaal, voor de kust van Normandië, Frankrijk. Het eiland maakt deel uit van het baljuwschap Guernsey, en is een koninklijk leengoed. Het eiland heeft een eigen parlement en een eigen set van wetten die zijn gebaseerd op de wet van Norman. Het eiland is ook betrekkelijk uniek omdat het een van de weinige plaatsen in de wereld waar auto's niet toegestaan op de wegen. De belangrijkste vormen van vervoer rond het eiland zijn trekkers of door paarden getrokken voertuigen. De reis van de kade van de stad naar het dorp op de heuvel kan zowel gemaakt worden te voet of op de "toast rack", de trekker getrokken bus.

Het Isle of Sark Shipping Company opereert kleine veerboten van Sark naar St Peter Port op Guernsey. De overtocht duurt 45 minuten. Een high-speed passagierschip is ook actief in de zomer met diensten naar Jersey. Ook een 12-persoons passagiersboot, de Lady Maris II, opereert lijndiensten naar Alderney.