Sark
Jersey (St Helier)
Veerboten naar Jersey
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Sark - Jersey (St Helier) is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Sark - Jersey (St Helier)

Nieuwste aanbiedingen voor Sark - Jersey (St Helier)

Sark naar Jersey Veerboot

De Sark Jersey veerdienst verbindt Sark met Jersey. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 10 minuten.

Sark Jersey vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Sark naar Jersey pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Sark Gids

Het eiland Sark is een van de Kanaaleilanden, gelegen aan het zuidwesten Engels Kanaal, voor de kust van Normandië, Frankrijk. Het eiland maakt deel uit van het baljuwschap Guernsey, en is een koninklijk leengoed. Het eiland heeft een eigen parlement en een eigen set van wetten die zijn gebaseerd op de wet van Norman. Het eiland is ook betrekkelijk uniek omdat het een van de weinige plaatsen in de wereld waar auto's niet toegestaan op de wegen. De belangrijkste vormen van vervoer rond het eiland zijn trekkers of door paarden getrokken voertuigen. De reis van de kade van de stad naar het dorp op de heuvel kan zowel gemaakt worden te voet of op de "toast rack", de trekker getrokken bus.

Het Isle of Sark Shipping Company opereert kleine veerboten van Sark naar St Peter Port op Guernsey. De overtocht duurt 45 minuten. Een high-speed passagierschip is ook actief in de zomer met diensten naar Jersey. Ook een 12-persoons passagiersboot, de Lady Maris II, opereert lijndiensten naar Alderney.


Jersey Gids

Jersey is een Britse kroon afhankelijkheid in het Engels Kanaal, voor de kust van Normandië. Samen met de Guernsey vormt Jersey de groepering die bekend staat als de Kanaaleilanden. De verdediging van al deze eilanden is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Echter Jersey maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, noch de Europese Unie, maar is eerder een aparte bezit van de Kroon. Prehistorische periode van Jersey heeft een rijke erfenis van artefacten opgeleverd. Resten van een grote Franse bos dat al meer dan 10.000 jaar geleden bestaat, toen het eiland deel uit het continent maakte is vandaag nog steeds te zien op St Ouen wanneer er een laagwater is. Vuursteentjes en ruwe stenen werktuigen werden achtergelaten door de jagers in La Cotte een la Chevre (geiten grot) nu 60 voet hoog (18 m) boven de zeespiegel aan de noordkust van St Ouen en La Cotte , St Brelade is een van de belangrijkste paleolithische sites in Europa.


De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking