Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3311 routes vanuit 673 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Eiland van Wight

Het Isle of Wight is een eiland voor de zuidkust van Engeland, ter hoogte van Southampton. Het eiland ligt in het Kanaal en wordt van Engeland gescheiden door de zeestraat de Solent. Het Isle of Wight heeft 133.000 inwoners en is grootste eiland van Engeland.

Wat is er te doen op het Isle of Wight?

Het is niet verwonderlijk dat de legendarische Britse koningin Victoria en haar echtgenoot prins Albert voor het Isle of Wight kozen als ideale vakantiebestemming voor hun talrijke gezin. Op een prachtige plek vlak aan zee in East Cowes lieten zij naar model van een Italiaans renaissancepaleis hun prachtige residentie Osborne House bouwen. Osborne House werd na de dood van koningin Victoria geschonken aan de Engelse staat en is vandaag de dag toegankelijk voor het publiek. Zo krijgt u een geweldig beeld achter de schermen van het leven van de koninklijke familie in de negentiende eeuw. Een andere populaire bezienswaardigheid op het Isle of Wight zijn de Needles, drie enorme krijtrotsen in het water van de prachtige Alum Bay. Aan het eind van de Needles staat een vuurtoren uit 1859. Bij de Needles bevindt zich bovendien een klein amusementspark met leuke winkels en restaurants. Het Isle of Wight staat ook bekend om zijn talloze culturele en sportieve evenementen. Hoogtepunten zijn het Isle of Wight Festival, met vele bekende artiesten (eind juni) en Cowes Week, een van de grootste zeilevenementen ter wereld (in augustus).

Vervoer

Het Isle of Wight leent zich bij uitstek voor het maken van lange fietstochten door de schitterende omgeving. Daarnaast is het eiland ook goed te verkennen en per auto en is er een efficiënt openbaar vervoerssysteem met bussen.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Het Isle of Wight is te bereiken per veerboot vanuit Southampton en Portsmouth op het Engelse vasteland. Om verzekerd te zijn van de laagste prijzen en de beste beschikbaarheid is het aan te raden om uw overtocht per veerboot zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd om het Isle of Wight te bezoeken is waarschijnlijk eind juni/begin juli. Het weer is dan aangenaam en de zomervakanties nog niet begonnen.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Red Funnel
  • Prijsaanvraag
 • Wightlink
  • Prijsaanvraag
 • Hovertravel
  • Prijsaanvraag

Isle Of Wight klantenrecensies

 • "Wight Link"

  Gezellige, snelle verbinding tussen Isle of Wight en Portsmouth. Alle comfort aanwezig en geen lange wachttijden

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  .

  Lees meer Lees minder
 • "Keep it Simple 😜"

  Een lekkere en gemakkelijke wijze om over te varen. Snelle afhandeling en incheck en zo aan d overkant waar je in hetzelfde gemak het veerpont kan verlaten.

  Lees meer Lees minder
 • "Super overtocht"

  We waren veel te vroeg voor onze geboekte overtocht en zonder issues mochten we op de eerdere, eerstvolgende overtocht. Vriendelijk personeel, soepele vaart.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en havens in Eiland van Wight