Veerboten naar Eiland van Wight
Veerboten vanaf 5 routes en 9 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Eiland van Wight

Nieuwste aanbiedingen voor Eiland van Wight

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Eiland van Wight

Het Isle of Wight is een eiland voor de zuidkust van Engeland, ter hoogte van Southampton. Het eiland ligt in het Kanaal en wordt van Engeland gescheiden door de zeestraat de Solent. Het Isle of Wight heeft 133.000 inwoners en is grootste eiland van Engeland.

Wat is er te doen op het Isle of Wight?

Het is niet verwonderlijk dat de legendarische Britse koningin Victoria en haar echtgenoot prins Albert voor het Isle of Wight kozen als ideale vakantiebestemming voor hun talrijke gezin. Op een prachtige plek vlak aan zee in East Cowes lieten zij naar model van een Italiaans renaissancepaleis hun prachtige residentie Osborne House bouwen. Osborne House werd na de dood van koningin Victoria geschonken aan de Engelse staat en is vandaag de dag toegankelijk voor het publiek. Zo krijgt u een geweldig beeld achter de schermen van het leven van de koninklijke familie in de negentiende eeuw. Een andere populaire bezienswaardigheid op het Isle of Wight zijn de Needles, drie enorme krijtrotsen in het water van de prachtige Alum Bay. Aan het eind van de Needles staat een vuurtoren uit 1859. Bij de Needles bevindt zich bovendien een klein amusementspark met leuke winkels en restaurants. Het Isle of Wight staat ook bekend om zijn talloze culturele en sportieve evenementen. Hoogtepunten zijn het Isle of Wight Festival, met vele bekende artiesten (eind juni) en Cowes Week, een van de grootste zeilevenementen ter wereld (in augustus).

Vervoer

Het Isle of Wight leent zich bij uitstek voor het maken van lange fietstochten door de schitterende omgeving. Daarnaast is het eiland ook goed te verkennen en per auto en is er een efficiënt openbaar vervoerssysteem met bussen.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Het Isle of Wight is te bereiken per veerboot vanuit Southampton en Portsmouth op het Engelse vasteland. Om verzekerd te zijn van de laagste prijzen en de beste beschikbaarheid is het aan te raden om uw overtocht per veerboot zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd om het Isle of Wight te bezoeken is waarschijnlijk eind juni/begin juli. Het weer is dan aangenaam en de zomervakanties nog niet begonnen.

Eiland van Wight klantenrecensies

 • "Prettig geregeld"

  Wij hadden een boeking van Portsmouth naar Fishbourn en een retourboeking op dezelfde route. Door vele files kwamen wij in de haven en was ons schip al vertrokken. Ondanks de drukte werden we direct op de eerstvolgende geboekt. Onze terugreis wilden we wijzigen van Yarmouth naar Lymington. Dat kon gaf men aan, tegen betaling. Wat ons betreft geen probleem. Toen we ons meldden mochten we direct mee zonder 1 cent bij te betalen. Complimenten Wightlink voor jullie excellente service en vriendelijkheid! Prima rederij en het aanbevelen waard!

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  .

  Lees meer Lees minder
 • "Wight Link"

  Gezellige, snelle verbinding tussen Isle of Wight en Portsmouth. Alle comfort aanwezig en geen lange wachttijden

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking