COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Hovertravel

Hovertravel biedt de snelste overtochten aan vanaf het Isle of Wight naar het Engelse vasteland. Het is niet alleen de oudste, maar ook laatst overgebleven commerciële hovercraftmaatschappij van West-Europa.

De Hovertravel veerdienst brengt u binnen 10 minuten rechtstreeks van Southsea, in Portsmouth, naar Ryde op het Isle of Wight. Om uw reis te vervolgen kunt u in Portsmouth kiezen voor de Hoverbus of op het Isle of Wight de trein of bus nemen. Beide terminals beschikken over grote parkeerplaatsen. Zodra u aan land komt op het Isle of Wight bevindt u zich op loopafstand van de schattige winkeltjes en prachtige stranden van Ryde.

Hovertravel werd opgericht in 1965 en heeft tot nu toe meer dan 29 miljoen passagiers vervoerd. Dit is mogelijk omdat het vaartuig ook uit kan varen bij laagtij, wat aan de kust van Ryde nogal vaak voorkomt. De reistijd wordt hierdoor verkort omdat de hovercraft niet hoeft aan te meren aan een lange pier. Het is daarom de snelste manier om de Solent over te steken en Hovertravel is erg populair onder de lokale bevolking, schoolkinderen en toeristen.

Op directferries.nl kunt u de dienstregelingen en tarieven van Hovertravel bekijken en Hovertravel veerboottickets boeken. Wij vergelijken de dienstregelingen en tarieven van Hovertravel bovendien met andere veerbootmaatschappijen om ervoor te zorgen dat u kunt profiteren van de laagste prijzen.

Alle Hovertravel routes