Boek uw overtocht naar Ryde

Vanuit de veerhaven van Ryde in Eiland van Wight vertrekken veerboten naar Portsmouth Harbour & Southsea. U kunt kiezen uit 39 afvaarten / dag vanuit de haven van Ryde in Eiland van Wight naar Engeland.

Vaartijden variëren van 10 minuten op de Southsea veerdienst tot 22 minuten op de Portsmouth Harbour veerdienst.

Deze pagina toont een kort overzicht, maar sommige overtochten zijn seizoensgebonden. Wij raden u dan ook aan om de actuele vertrektijden en prijzen te raadplegen via onze Ryde tariefzoeker.

Ryde Havenkaart

Klik voor Kaart

Ryde Veerboot Alternatieven

Ryde Veerdiensten

  • Wightlink
    • 12 afvaarten / dag 22 min
    • Prijsaanvraag
  • Hovertravel
    • 27 afvaarten / dag 10 min
    • Prijsaanvraag

Ryde Gids

Ryde noemt zichzelf de poort naar het Isle of Wight, en biedt de snelste verbinding van en naar het vasteland. Een regelmatige veerdienst tussen Ryde en Portsmouth werd opgericht in 1805, maar omdat het afhankelijk van de zeil was, de vaartijd was grillig. Deze lijn stopte in 1815, toen de pier werd geopend, en in 1825 een regelmatige stoom pakketdienst werd ingehuldigd, waardoor de overtocht tot ongeveer 35 minuten duurde. Ryde is een badplaats en de op een na grootste stedelijke gebied gelegen aan de noord - oostkust van het eiland Wight. De stad groeide in omvang als badplaats na de toetreding van de dorpen van Opper -en Neder Ryde in de 19e eeuw. De invloed van dit tijdperk is nog sterk zichtbaar in het centrum en zee gerichte architectuur van de stad. Ryde heeft zes mijl van de prachtige zandstranden en ondiepe kustwateren die ideaal zijn om te zwemmen. De getijden gaat uit van een lange weg, waardoor stevige zand ideaal voor spelletjes op het strand.