Boek uw overtocht naar Southampton

De veerhaven van Southampton in Engeland verbindt u met Cowes in Eiland van Wight met een keuze uit 12 ferry overtochten per dag. De duur van de Southampton naar Cowes overtocht uit 1 uur en het kruispunt wordt bediend door Red Funnel.

Southampton Havenkaart

Klik voor Kaart

Southampton Veerboot Alternatieven

Southampton Veerdiensten

 • Red Funnel
  • 12 afvaarten / dag 1 uur
  • Prijsaanvraag

Southampton Gids

Een blik op de kaart geeft een idee van de strategische maritieme belang van Southampton, die op een driehoekig schiereiland staat gevormd op de plaats waar de rivieren Itchen en Test instromen, een acht - mijl van de Solent. Southampton heeft tal roeren gebeurtenissen gehad: zoals getuige van de uittocht van Henry V's Agincourt - gebonden leger, het vertrek van de 'Pilgrim Fathers' in de Mayflower in 1620 en schepen zoals de Queen Mary en de Titanic.
De Tweede Wereldoorlog raakte Southampton bijzonder hard, vanwege het strategisch belang als de grote industriële gebied aan de zuidkust. Zakken van Georgische architectuur blijven, maar veel van de stad werd genivelleerd. De nauwkeurigheid van de lokaal gevestigde Ordnance Survey is niet onopgemerkt gebleven door de Luftwaffe: zij werden gebruikt door de Duitse bommenwerper piloten om Southampton te bombarderen.

Hoe kom je in Southampton Veerboot Haven

 • Southampton Haven Adres

  Dock Gate 7,Town Quay Road,Southampton,SO14 2AR 7 Town Quay,Southampton,SO14 2AQ

 • Southampton Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Southampton vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Southampton Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!