Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3180 routes vanuit 750 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2.5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Nederland

Nederland is een land in West-Europa. Het land wordt in het zuiden begrensd door België en in het oosten door Duitsland. Ongeveer twee derde van het land wordt begrensd door zee. De Nederlandse kustlijn is ongeveer 450 kilometer lang.

Wat is er te doen in Nederland?

Nederland is een liberaal land met hypermoderne voorzieningen. Toeristen verblijven soms wekenlang in Amsterdam om te genieten van de prachtige historische gebouwen en het bruisende nachtleven. Maar Nederland heeft meer te bieden. Steden als Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Delft, Utrecht en Maastricht hebben ieder hun eigen karakter. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen in heel het land prachtige musea bezoeken zoals het Rijksmuseum (Amsterdam) en het Mauritshuis (Den Haag). Het museum Naturalis in Leiden heeft een natuurhistorische collectie van 370 objecten. In het Muiderslot in Muiden stapt u terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Aan de Noordzeekust bevinden zich prachtige stranden met levendige badplaatsen als Scheveningen en Zandvoort. Hier kunt u heerlijk zonnebaden en de dag afsluiten in een van de talrijke strandtenten. Als u van rust en natuur houdt, kunt u lange wandelingen maken langs de kust van de Waddenzee met zijn mooie duingebieden. Dit is de ideale plek om zeehonden te spotten.

Vervoer

Nederland is een compact land met een uitgebreid wegennet en goed openbaar vervoerssysteem. Daarnaast bevinden zich door het hele land fietspaden die uitnodigen tot het maken van mooie fietstochten. Vanuit Nederland vertrekken veerboten naar Harwich, Hull en Newcastle in Engeland. Nederland is bovendien snel per auto te bereiken vanuit de havensteden Cannes en Duinkerken in Frankrijk.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Om te profiteren van de laagste prijzen is het te adviseren om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. In de lentemaanden (april, mei en begin juni) zijn de temperaturen mild en staan de beroemde bollenvelden in bloei.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Stena Line
  • Prijsaanvraag
 • DFDS Seaways
  • Prijsaanvraag
 • P&O Ferries
  • Prijsaanvraag

Nederland klantenrecensies

 • "reis naar oslo"

  Een goed e en fijne reis met stena lijn van frederikshavn naar oslo en terug

  Lees meer Lees minder
 • "Hoek van Holland - Harwich"

  Het was een mooi begin van onze vakantie. Hartelijk ontvangen prima diner gehad en een prachtige sunset onderweg. Hele gezellige sfeer aan boord mooie hut met uitstekende bedden. Heerlijk geslapen en 's morgens lekker ontbeten. Kortom een dikke plus.

  Lees meer Lees minder
 • "onze ervaringen met Stena Line"

  Wij (mijn vrouw, dochter en ikzelf) hebben uitstekende ervaringen met de overtocht van Cherbourg naar Rosslare retour met Stena Line. Met name de terugreis was heel bijzonder. Onze dochter woonde en studeerde tijdelijk in Ierland en ze ging met ons terug naar Nederland per boot. Op de dag van vertrek uit Ierland had ze haar portemonnee met paspoort in een supermarkt laten liggen in een andere plaats. Doordat een taxichauffeur het net op tijd kwam brengen, kon ze nog tijdig inchecken op de boot en meevaren naar Frankrijk. Hierbij kregen we alle medewerking van een medewerkster van Stena Line in Rosslare. Zij zorgde ervoor dat ze na de officiële inchecktijd alsnog meekon op het laatste moment. Hiervoor onze bijzondere waardering. Ook de service en voorzieningen aan boord waren prima.

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  We hadden deze overtocht geboekt met een oldtimer. Wat we erg fijn vonden was dat we met de oldtimer een apart plekje op een laag dek kregen bij een paar andere oldtimers. Zo hoefden we geen spannende manouvres te maken om op een hoger dek uit te komen. We konden zo aan boord rijden en parkeren.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Nederland