Veerboten naar Nederland
Veerboten via 4 routes en 8 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Nederland

Nieuwste aanbiedingen voor Nederland

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Nederland

Nederland is een land in West-Europa. Het land wordt in het zuiden begrensd door België en in het oosten door Duitsland. Ongeveer twee derde van het land wordt begrensd door zee. De Nederlandse kustlijn is ongeveer 450 kilometer lang.

Wat is er te doen in Nederland?

Nederland is een liberaal land met hypermoderne voorzieningen. Toeristen verblijven soms wekenlang in Amsterdam om te genieten van de prachtige historische gebouwen en het bruisende nachtleven. Maar Nederland heeft meer te bieden. Steden als Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Delft, Utrecht en Maastricht hebben ieder hun eigen karakter. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen in heel het land prachtige musea bezoeken zoals het Rijksmuseum (Amsterdam) en het Mauritshuis (Den Haag). Het museum Naturalis in Leiden heeft een natuurhistorische collectie van 370 objecten. In het Muiderslot in Muiden stapt u terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Aan de Noordzeekust bevinden zich prachtige stranden met levendige badplaatsen als Scheveningen en Zandvoort. Hier kunt u heerlijk zonnebaden en de dag afsluiten in een van de talrijke strandtenten. Als u van rust en natuur houdt, kunt u lange wandelingen maken langs de kust van de Waddenzee met zijn mooie duingebieden. Dit is de ideale plek om zeehonden te spotten.

Vervoer

Nederland is een compact land met een uitgebreid wegennet en goed openbaar vervoerssysteem. Daarnaast bevinden zich door het hele land fietspaden die uitnodigen tot het maken van mooie fietstochten. Vanuit Nederland vertrekken veerboten naar Harwich, Hull en Newcastle in Engeland. Nederland is bovendien snel per auto te bereiken vanuit de havensteden Cannes en Duinkerken in Frankrijk.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Om te profiteren van de laagste prijzen is het te adviseren om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. In de lentemaanden (april, mei en begin juni) zijn de temperaturen mild en staan de beroemde bollenvelden in bloei.

Nederland klantenrecensies

 • "Goede boot"

  Goede organisatie, goede boot, mooie cabine, alles op tijd, gewoon goed.

  Lees meer Lees minder
 • "terugreis naar Hoek van Holland"

  We boekten een terugreis overdag naar de omgeving van Rotterdam vanuit het midden van Engeland omdat we daardoor niet ver hoeven te rijden van en naar de bestemming. Deze bootreis was ook financieel gunstiger dan de andere mogelijkheden. De bootreis verliep prima en aan boord was het keurig met veel opties. Prijzen waren normaal. Personeel deed veel voor iedereen, ook veel extra service voor een medereiziger met autoproblemen! Vertrek en aankomst waren wat rommelig. Met name in Hoek van Holland lang wachten voor de douane, waarbij auto's in de filerij nog van baan gingen verwisselen omdat vooraf niet duidelijk was dat de rij niet bestemd was voor caravans! Ook een lastig punt is de aankomsttijd, je arriveert rond 16.00 uur. Voordat je voorbij de douane bent is het toch al bijna 17.00 uur... midden in de spits in de Randstand!

  Lees meer Lees minder
 • "geweldige overtocht"

  tientallen malen hebben wij de overtocht naar Engeland gemaakt, dit maal voor het eerst met stenaline ( Hollandica ). Nog nooit hebben wij zo'n mooie ferry gehad met keurige hutten wat erg luxe is voor een ferry. Ook het personeel was uiterst vriendelijk en een aparte rookruimte binnen was een openbaring, niemand die er last van heb en de gasten die willen roken hoeven niet achter op een koud dek te staan. Kortom voortaan Stenaline.

  Lees meer Lees minder
 • "plezierige overtocht"

  Prachtig schip met veel en goede voorzieningen die de overtocht tot een plezier maken. Goede en complete hut en 's ochtends een prima ontbijt.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking