Boek uw overtocht naar Newcastle

De veerhaven van Newcastle in Engeland verbindt u met Amsterdam (IJmuiden) in Nederland met een keuze uit 7 ferry overtochten per week. De duur van de Newcastle naar Amsterdam overtocht uit 15 uur 45 minuten en het kruispunt wordt bediend door DFDS Seaways.

Newcastle Havenkaart

Klik voor Kaart

Newcastle Veerboot Alternatieven

Newcastle Veerdiensten

 • DFDS Seaways
  • 7 afvaarten / week 15 uur 45 min
  • Prijsaanvraag

Newcastle Gids

Newcastle (volledige naam: Newcastle upon Tyne) is een stad in het noordoosten van Engeland. De stad ligt aan de noordoever van de rivier de Tyne, op ongeveer 13,7 kilometer van de Noordzee. Vanuit de haven van Newcastle vertrekken veerboten naar IJmuiden in Nederland. De overtocht duurt ongeveer 16 uur.

Wat te doen in Newcastle?

Na aankomst in Newcastle reizen veel passagiers direct door naar Schotland dat op slechts een uurtje rijden ligt. Dit is eigenlijk zonde, want Newcastle heeft als bestemming voor een leuke citytrip veel te bieden. Het is een echte studentenstad met veel gezellige pubs en restaurantjes. De grote blikvanger van Newcastle is de spectaculaire Tyne Bridge met een lengte van 389 meter en een hoogte van 59 meter.

Het Discovery Museum vertelt de lokale geschiedenis en herbergt de Turbinia, een schip dat in 1894 werd gebouwd als eerste stoomturbineschip ter wereld. Liefhebbers van leuke winkels en warenhuizen kunnen uitgebreid shoppen in de grote winkelstraat Northumberland Street. Vlakbij Newcastle begint Hadrian’s Wall, een muur van zo’n 90 kilometer lang die in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus werd gebouwd om de Schotten buiten de deur te houden. Langs Hadrian’s Wall liggen de mooiste wandelpaden van Engeland

Vervoer

Het centrum van Newcastle is prima te bewandelen. Daarnaast kent Newcastle een uitstekend openbaar vervoerssysteem dat bestaat uit metro’s en bussen.

Hoe kom je in Newcastle Veerboot Haven

 • Newcastle Haven Adres

  Royal Quays, North Shields, Tyne and Wear NE29 6EE

 • Newcastle Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Newcastle vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Newcastle Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!