Boek uw overtocht naar Harwich

De veerhaven van Harwich in Engeland verbindt u met Hoek van Holland in Nederland met een keuze uit 16 ferry overtochten per week. De duur van de Harwich naar Hoek van Holland overtocht uit 6 uur 45 minuten en het kruispunt wordt bediend door Stena Line.

Harwich Havenkaart

Klik voor Kaart

Harwich Veerboot Alternatieven

Harwich Veerdiensten

 • Stena Line
  • 16 afvaarten / week 6 uur 45 min
  • Prijsaanvraag

Harwich Gids

Harwich is een havenstad in Engeland. De stad ligt in het graafschap Essex, aan de Noordzee. Bij Harwich komen de rivieren de Orwell en de Stour samen. Vanuit de haven van Harwich vertrekken veerboten naar Hoek van Holland in Nederland. De overtocht duurt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Wat is er te doen in Harwich?

De geschiedenis van Harwich wordt verteld door mooie historische gebouwen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Een blikvanger is de Electric Palace Cinema. Deze bioscoop werd in 1911 gebouwd en is daarmee de oudste bioscoop van het Verenigd Koninkrijk. De Radar Tower bij Beacon Hill Fort was de eerste radarinstallatie van de Tweede Wereldoorlog en is op verzoek toegankelijk voor het publiek.

Het Harwich Lifeboat station is een van de drukste reddingsbotenstations van Engeland. In het bijbehorende museum kunt u aan boord stappen van een voormalige reddingsboot. Vanuit het bezoekerscentrum op Ha’penny Pier worden in de zomermaanden wandeltochten georganiseerd onder begeleiding van gidsen die met veel enthousiasme vertellen over het leven in Harwich.

In de stad bevinden zich verschillende restaurants waar uiteraard de typisch Engelse fish and chips worden geserveerd. Net even buiten Harwich ligt Dovercourt, een klein badplaatsje met veel allure.

Vervoer

Harwich is een kleine stad die prima wandelend te verkennen is.

Hoe kom je in Harwich Veerboot Haven

 • Harwich Haven Adres

  Harwich International Port, Parkeston Quay, Parkeston, Harwich CO12 4SX

 • Harwich Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Harwich vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Harwich Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!