Newcastle
Amsterdam (IJmuiden)
Veerboten naar Nederland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Newcastle - Amsterdam (IJmuiden) is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Newcastle - Amsterdam (IJmuiden)

Nieuwste aanbiedingen voor Newcastle - Amsterdam (IJmuiden)

Newcastle naar Amsterdam Veerboot

De Newcastle Amsterdam veerdienst verbindt Engeland met Nederland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 15 uur 45 minuten.

Newcastle Amsterdam vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Newcastle Amsterdam Veerboot klantenrecensies

 • "Servicegericht personeel en prima overtocht"

  Kamer was prima, service perfect, drinken wel aan de prijs. Eten goed.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "fun trip"

  We enjoyed ourselves on the overnight trip from Newcastle-Ijmuiden and will be pleased to do it again someday. Two minor lesser points (1) Not far from our cabin, a large group of German youth were sitting in the hallway until late at night and making alot of noise. The good sound insulation of the cabin as well as the motor of the ship more or less drowned out their noise, but it could still be heard somewhat. It was not pleasant walking to the elevator or to the other floors, walking by the mobs of kids and their loud music. I think DFDS should prevent situations such as these. (2) My wife and I are allergy patients and would have liked to have just ordered a small dish of something a la carte for dinner. We were assured that you could do that at the ship's restaurants by a nice steward. But the reality was different. You could only: either pay 30 euros which gave access to a large buffet. ( which we weren't interested in because we didn't want to eat that much, so the price was too high for us). Or select something from a more formal dining room restaurant with a very short menu and only four a la carte items - which we happened to be allergic to. So we found the eating opportunities on board in the evening severely limited. The breakfast however was really nice. However- a bit of the same situation, we aren't British so we're not accustomed to a huge breakfast. So the price you pay for the breakfast is on the high side if you're used to a light breakfast. The food and the coffee however were really good.

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Heerlijke rustige terugreis."

  Het weer was mooi, inchecken en zelfs paspoort controle ging snel en we mochten heel snel al de ferrie op. Hoe goed kun je beginnen. Dus koffer in de cabine en snel naar de Sky bar. Hier kun je genieten van een drankje en later zelfs van life muziek. Alleen van alle aankondigingen is dan niets meer te horen. Kort na het vertrek naar het Explorer Restaurant gegaan om te eten. Wij hadden een hele vriendelijke Oekraïense die ons bediende en het buffet had veel keuze en was van redelijke kwaliteit. Daarna hebben we op het achterdek nog lang in de zon en uit de wind kunnen genieten van de zon die langzaam in de zee zakte. Na een goede nachtrust, de bedden zijn lang en breed genoeg in de Coffee Crewbar gaan ontbijten en dat was gewoon super. Mooi uitzicht en lekker ontbijt met hele goede koffie. Bij aankomst in Beverwijk moesten we naar onze auto toe en hebben toen vanaf die oproep bijna 2 uur in de auto gezeten voor we door paspoort controle konden rijden. Dat duurde best wel lang. Verder: we doen het graag weer.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Perfect"

  Beter dan verwacht en zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lees meer Lees minder

Newcastle Gids

Newcastle, of Newcastle upon Tyne, is een stad gelegen in het noordoosten van Engeland. De stad ligt aan de noordelijke oever van de rivier de Tyne, op ongeveer 14 km van de Noordzee. Newcastle ontwikkelde zich als een belangrijk centrum voor de handel in wol en werd later bekend om haar steenkoolmijnen. De haven dateert uit de 16e eeuw en behoorde eens tot de grootste centra voor scheepsbouw- en reparatie ter wereld.

De stad staat bekend om de Newcastle United Football Club, Newcastle Brown Ale en de brug over de Tyne. Het metrosysteem van Newcastle verbindt de stad met Gateshead en de stranden van Whitley Bay en Tynemouth.

De haven van Newcastle ligt op ongeveer 16 kilometer ten oosten van van het stadscentrum, aan de noordoever van de Tyne. Vanuit Newcastle verzorgt DFDS Seaways dagelijkse veerdiensten naar IJmuiden in Nederland. Deze overtochten duren ongeveer 15 uur. De moderne veerterminal beschikt over overdekte wandelgangen, incheckbalies en een geautomatiseerd bagagesysteem.


Amsterdam Gids

Amsterdam is de culturele hoofdstad van Nederland. Het ligt aan de oevers van twee rivieren: het IJ en de Amstel. Het werd opgericht in de 12e eeuw als een klein vissersdorp aan de oevers van de Amstel en is nu de grootste stad van het land en de financiele en culturele centrum. De middeleeuwse kern biedt het beste van het drukke straatleven van de stad en is de thuisbasis voor winkels, vele bars en restaurants. Amsterdam heeft het grootste historische stad centrum van Europa, daterend grotendeels uit de 17e eeuw, de Gouden Eeuw van Nederland en de middelpunt. Op dat moment werd een serie van concentrische, semi-circulaire kanalen rond de oude binnenstad gebouwd die tot vandaag nog steeds de inrichting en de uiterlijk bepalen. Heel veel mooie huizen en villa's zijn langs de grachten gesitueerd waarvan de meeste bewoond, andere kantoren en sommige openbare gebouwen zijn. Vanwege de drassige grond zijn de gebouwen gebouwd op palen en hierdoor zijn sommige huizen geleidelijk aan het zinken.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking