Newcastle naar Amsterdam Veerboot

De Newcastle Amsterdam veerdienst verbindt Engeland met Nederland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 15 uur 45 minuten.

Newcastle Amsterdam vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Newcastle naar Amsterdam Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Engeland naar Nederland pagina.

Newcastle - Amsterdam Veerbootmaatschappij

  • DFDS Seaways
    • 7 Afvaarten / Week 15 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Newcastle Amsterdam tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Newcastle Amsterdam boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Newcastle Gids

Newcastle, of Newcastle upon Tyne, is een stad gelegen in het noordoosten van Engeland. De stad ligt aan de noordelijke oever van de rivier de Tyne en ongeveer 14 km van de Noordzee. Newcastle groeide als een belangrijk centrum voor de handel in wol en werd later bekend om zijn steenkoolmijnen. De haven dateert uit de 16trh eeuw en was samen met zijn scheepswerven een van de grootste scheepsbouw en scheepsreparatie centra ter wereld. Er zijn veel iconen die de stad vertegenwoordigen, waaronder Newcastle Brown Ale, Newcastle United Football Club en de stad de Tyne Bridge. Langs beide zijden van de rivier de Tyne is de Metro (licht spoorwegnet Newcastle) dat Newcastle verbindt met diverse historische bezienswaardigheden en de zandstranden van Whitley Bay en Tynemouth. De stranden hier zijn niet te vergelijken met de kwaliteit van de verder gelegen stranden aan de kust van Northumberland verder naar het noorden!

De haven van Newcastle ligt 16 km ten oosten van het centrum van Newcastle, op de noordelijke oever van de rivier de Tyne. De moderne, onlangs gerenoveerde, ferry terminals bieden uitstekende faciliteiten met overdekte loopbruggen, zes incheckbalies en geautomatiseerde bagage-afhandeling. Vanuit de haven zijn dagelijks afvaarten naar Amsterdam, Nederland en twee wekelijkse overtochten naar Gothenburg, Zweden en Kristiansand, Noorwegen.