Veerboten naar Litouwen
Veerboten vanaf 5 routes en 6 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Litouwen

Nieuwste aanbiedingen voor Litouwen

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Litouwen

In tegenstelling tot de Baltische buurlanden, Litouwen heeft een tijdje genoten van aanhoudende onafhankelijkheid. Na het verslaan van de Duitse Ridders van het Zwaard in 1236 bij Siauliai, de Litouwers werden een eenheidsstaat onder groothertog Gediminas (1316-1341). De 1569 Unie van Lublin werd een gecombineerd Pools-Litouwse staat, die zijn hoogtepunt onder koning Stefan Bathory heeft bereikt. Maar de Grote Noordse Oorlog van 1700-21, waarin Polen - Litouwen, Rusland en Zweden streden voor de controle van de Baltische staten, heeft het land verwoest gelaten, en tegen het einde van de 18de eeuw, het grootste deel van Litouwen is in Russische handen gevallen. In 1830 en 1863, vanwege een stijging van de nationalistische gevoel, en ineenstorting van Rusland in de Eerste Wereldoorlog konden de Litouwers van hun onafhankelijkheid herstellen. In juli 1940, echter, is het land geannexeerd door de Sovjet-Unie.

Wanneer Moskou uiteindelijk haar harde lijn in de late jaren 1980 ontspande, de vraag naar meer autonomie leidde tot de onafhankelijkheidsverklaring op 11 maart 1990, vroeger dan de andere Baltische Staten. Een langdurige stand-off kwam tot een hoogtepunt op 11 januari 1991, 14 mensen kwam om het leven, en 700 mensen raakten gewond toen de Sovjeteenheden de tv-toren in Vilnius innamen. Litouwen werd na de coup tegen Gorbatsjov op 19 augustus 1991 onafhankelijk.

Litouwen klantenrecensies

 • "Kiel/Klaipeda vice versa"

  De reis is uitstekend verlopen.

  Lees meer Lees minder
 • "prima reiservaring, maar te weinig informatie vooraf"

  Gereisd van Kiel naar Klaipeda met een camper op 2/6/19. De reis met DFDS was prima. Je kon gedurende de reis nog in je camper, de hut was ook prima. Tot onze verbazing ging de boot al om 20.10 weg, ipv 21.00. Later hoorden we dat de vertrektijd uit Kiel in Litouwse tijd wordt aangegeven. Dat had ik graag op mijn boekingsbevestiging gezien. Eten en drinken aan boord tegen heel redelijke prijzen. Aan boord werd geadverteerd met lagere prijzen als je vooraf bij boeking maaltijden reserveert, maar de boeking bij directferries, die ik in januari heb gemaakt bood niet die mogelijkheid. Directferries als tussenpersoon zou dit mogelijk moeten maken of hierop attenderen. Tenslotte gaf de boekingsinformatie niet aan waar vandaan de boot vertrekt in Kiel, nl de Ostuferhaven. Dit is tov de andere vertrekplaatsen aan de Westuferhaven, afhankelijk van de verkeersdrukte, 15 tot 30 minuten extra reistijd. Zo kun je nog te laat komen, als je denkt dat je ruim op tijd aanwezig zult zijn. Let hierop, zolang Directferries deze punten niet verbeterd heeft op zijn website.

  Lees meer Lees minder
 • "Stipt op tijd"

  Leuke overtocht naar Baltische staten

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking