Veerboten naar Litouwen
Veerboten via 5 routes en 6 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Litouwen

Nieuwste aanbiedingen voor Litouwen

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Litouwen

In tegenstelling tot de Baltische buurlanden, Litouwen heeft een tijdje genoten van aanhoudende onafhankelijkheid. Na het verslaan van de Duitse Ridders van het Zwaard in 1236 bij Siauliai, de Litouwers werden een eenheidsstaat onder groothertog Gediminas (1316-1341). De 1569 Unie van Lublin werd een gecombineerd Pools-Litouwse staat, die zijn hoogtepunt onder koning Stefan Bathory heeft bereikt. Maar de Grote Noordse Oorlog van 1700-21, waarin Polen - Litouwen, Rusland en Zweden streden voor de controle van de Baltische staten, heeft het land verwoest gelaten, en tegen het einde van de 18de eeuw, het grootste deel van Litouwen is in Russische handen gevallen. In 1830 en 1863, vanwege een stijging van de nationalistische gevoel, en ineenstorting van Rusland in de Eerste Wereldoorlog konden de Litouwers van hun onafhankelijkheid herstellen. In juli 1940, echter, is het land geannexeerd door de Sovjet-Unie.

Wanneer Moskou uiteindelijk haar harde lijn in de late jaren 1980 ontspande, de vraag naar meer autonomie leidde tot de onafhankelijkheidsverklaring op 11 maart 1990, vroeger dan de andere Baltische Staten. Een langdurige stand-off kwam tot een hoogtepunt op 11 januari 1991, 14 mensen kwam om het leven, en 700 mensen raakten gewond toen de Sovjeteenheden de tv-toren in Vilnius innamen. Litouwen werd na de coup tegen Gorbatsjov op 19 augustus 1991 onafhankelijk.

Litouwen klantenrecensies

 • "Kiel/Klaipeda vice versa"

  De reis is uitstekend verlopen.

  Lees meer Lees minder
 • "Heerlijke reis voor relatief lage prijs. "

  Heerlijke overtocht met voornamelijk vrachtwagenchauffeurs. Binnen verraste ons de moderne inrichting van hutten, bars, restaurant, selfservice en recreatieruimten. Lekker in de zon zowel de heen- als terugtocht gemaakt. Wel iets te lang wachten voor het inschepen. Maar voor een relatieve lage prijs een mooie reis. Kunnen we iedereen aanbevelen.

  Lees meer Lees minder
 • "Kiel-Klaipeda"

  Een prima reis gehad! Alles boven verwachting. Tip: vermeld het adres van de terminal in Klaipeda duidelijker op de site.

  Lees meer Lees minder
 • "onze minicruise"

  Mijn man en ik vonden dit een leuke oplossing om Het Balticum sneller en makkelijk te breiken. Heen een stoel (er was genoeg ligruimte, dus volgende keer een campingmatrasje mee aan dek;-). Terug een hut, prima sanitair, mooi linnengoed. Alleen de "bibliotheek" in de salon was een rommeltje, er lagen oude kranten en brochures, te veel te ouwe boeken, hoewel ook een juweeltje (Thomas Mann in Nida). Ik heb het wat geordend op taal, toch tijd genoeg! En de tuna in het restaurant was helaas erg droog en de gemende salade bestond alleen uit komkommer en tomaat (wel lekker vers maar zonder dressing oid.)

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking