Kiel
Klaipeda
Veerboten naar Litouwen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Kiel - Klaipeda is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Kiel - Klaipeda

Nieuwste aanbiedingen voor Kiel - Klaipeda

Kiel naar Klaipeda Veerboot

De Kiel Klaipeda veerdienst verbindt Duitsland met Litouwen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 20 uur.

Kiel Klaipeda vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Duitsland naar Litouwen.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kiel Klaipeda Veerboot klantenrecensies

 • "Relaxte reis"

  Prima boot reis

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht"

  Een goede en snelle manier om naar de Baltische Staten te reizen.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Stipt op tijd"

  Leuke overtocht naar Baltische staten

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "prima reiservaring, maar te weinig informatie vooraf"

  Gereisd van Kiel naar Klaipeda met een camper op 2/6/19. De reis met DFDS was prima. Je kon gedurende de reis nog in je camper, de hut was ook prima. Tot onze verbazing ging de boot al om 20.10 weg, ipv 21.00. Later hoorden we dat de vertrektijd uit Kiel in Litouwse tijd wordt aangegeven. Dat had ik graag op mijn boekingsbevestiging gezien. Eten en drinken aan boord tegen heel redelijke prijzen. Aan boord werd geadverteerd met lagere prijzen als je vooraf bij boeking maaltijden reserveert, maar de boeking bij directferries, die ik in januari heb gemaakt bood niet die mogelijkheid. Directferries als tussenpersoon zou dit mogelijk moeten maken of hierop attenderen. Tenslotte gaf de boekingsinformatie niet aan waar vandaan de boot vertrekt in Kiel, nl de Ostuferhaven. Dit is tov de andere vertrekplaatsen aan de Westuferhaven, afhankelijk van de verkeersdrukte, 15 tot 30 minuten extra reistijd. Zo kun je nog te laat komen, als je denkt dat je ruim op tijd aanwezig zult zijn. Let hierop, zolang Directferries deze punten niet verbeterd heeft op zijn website.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Kiel Gids

Kiel is de hoofdstad en de meest dichtbevolkte stad in de noordelijke Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, en bevindt zich ongeveer 90 km ten noorden van Hamburg. De locatie van de stad aan de zuidwestelijke kust van de Baltische Zee en in het zuidoosten van het schiereiland Jutland heeft geleid tot een belangrijke haven voor commerciële en pleziervaartuigen. De stad staat wereldwijd bekend om een aantal internationale zeilevenementen waaronder Kiel Week. De stad werd ook gastheer voor de zeilevenementen op de Olympische Zomerspelen 1936 en 1972.

De oudste gebouw is de 13e-eeuwse Nikolaikirche (Sint-Niklaaskerk), met een beeldhouwwerk van Ernst Barlach aan de voorkant. De stad is ook een regionale bestemming voor het winkelen met Holstenstrabe als een van de langste winkelstraten van Duitsland. De stad heeft ook een aantal parken en meren die een paradijs zijn voor bezoekers op zoek naar rust en stilte.

De haven van Kiel is een drukke havenstad met meer dan 50 afvaarten per week naar bestemmingen in Zweden, Denemarken en Litouwen. De haven zelf is groot en modern, met drie passagiers terminals en uitgebreide faciliteiten, waaronder een selectie van winkels en eetgelegenheden.


Klaipeda Gids

De Litouwse stad Klaipeda is de enige haven in Litouwen en als gevolg daarvan, zijn geschiedenis en welvaart is altijd verbonden geweest met de zee. De stad organiseert jaarlijks de zomer Zee Festivals en tweejaarlijkse Tall Ships Regatta. Klaipeda heeft een zee museum, een zee faculteit aan de plaatselijke universiteit en grote overslagbedrijven. Sinds de oprichting van de Teutoonse Ridders (zoals Memelburg) in 1252 was de stad onderscheiden van de rest van Litouwen. Het werd geregeerd door de Duitsers, samen met de rest van Litouwen Minor. Zelfs zijn Litouwse naam "Klaipeda", voor het eerst genoemd in de 16e eeuw, wordt verondersteld een pejoratieve te zijn, wat betekent "Brood eter". Klaipeda is een winderige stad met vele stormachtige dagen per jaar. In de herfst en winter, storm zijn niet ongebruikelijk met zeewinden een gemeenschappelijk kenmerk van april tot september. Sneeuw kan vanaf oktober dalen tot april en een fenomeen lijkt Warmwatereffect is frequent. Zware sneeuwstormen kan de stad verlammen in de winter, hoewel de poort blijft grotendeels ijsvrij.

De haven van Klaipeda bevindt zich in het zuid-westelijke deel van de stad en biedt passagiers diensten naar Kiel en Karlshamn.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking