Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3047 routes vanuit 744 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2.5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die hoort bij Spanje. Het eiland ligt ongeveer 400 kilometer uit de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife.

Wat is er te doen op Tenerife?

Tenerife heeft een adembenemend en fascinerend vulkanisch landschap. Het eiland beschikt over schitterende rotsstranden, met echte vulkanische stenen, en uitgestrekte zandstranden. Sportievelingen kunnen een excursie maken naar de populaire vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje. Het afwisselende landschap van Tenerife heeft voor iedereen iets te bieden. Zo strekt het Anaga-gebergte zich uit naar het noordoosten en bevinden zich vlakbij Arico velden met gele klaprozen. Het Teno-gebergte biedt uitzicht op het buureiland La Gomera. In de wateren tussen Tenerife en La Gomera leven maar liefst 28 verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Om deze prachtige zeedieren te spotten kunt u vanuit de havens van Los Cristianos en Los Gigantes tochten maken aan boord van catamarans met glazen bodem. In de wateren rondom Tenerife bevinden zich bovendien geweldige plekken om te duiken en snorkelen. Tenerife is ook een fijne bestemming voor liefhebbers van culinaire hoogstandjes. Op het hele eiland bevinden zich uitstekende restaurants waar u overheerlijke gerechten kunt bestellen zoals papas arrugadas con mojo (Canarische aardappelen met mojo-saus) en rancho canario (een rijke, minestrone-achtige soep).

Vervoer

Tenerife beschikt over twee luchthavens en twee veerhavens. Het eiland is daardoor een verkeersknooppunt voor de Canarische Eilanden. Tenerife is uitstekend te verkennen per auto met scooter. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het efficiënte bussysteem.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Tenerife is door middel van veerroutes verbonden met de andere Canarische Eilanden en het vasteland van Spanje. Om verzekerd te zijn van de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd om af te reizen naar Tenerife is in de maanden mei, juni en juli, als een verkoelend zeebriesje de nodige verfrissing brengt.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Naviera Armas
  • Prijsaanvraag
 • Trasmediterranea
  • Prijsaanvraag
 • Fred Olsen Express
  • Prijsaanvraag
 • FRS VI
  • Prijsaanvraag

Tenerife klantenrecensies

 • "Familiebezoek"

  Het was voor ons de eerste keer met een veerboot, dat was best spannend, wij wisten niet dat het een snelle boot was ( wel lekker ) , waar we niet op en dek of naar buiten konden (jammer) .

  Lees meer Lees minder
 • "klokvast en betrouwbaar"

  De overtocht met de Ferry Fred Olson van Los Christianos, Tenerife naar San Sebastian La Gomera was een leuke vakantieervaring. zowel de voorbereiding, het autoladen als de overtocht overtroffen onze verwachtingen. Ongetwijfeld genoten wij van de ervaring van heel wat professionelen.

  Lees meer Lees minder
 • "Uitstekende service"

  We hebben genoten van een snelle en stipte overtocht van Tenerife naar La Gomera.

  Lees meer Lees minder
 • "een snelle overtocht"

  wij voeren over naar fuerteventura met de fred olsen. Inschepen ging duidelijk en snel en aan boord waren alle voorzieningen als bar en luxe zitplaatsen. Ook op het open achterdek was het prettig zitten. Een pluspunt zou het zijn als het personeel op het dek ook engels zou spreken. Alle aanwijzingen omtrent parkeren kreeg ik in rap spaans, dat was minder

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Tenerife