COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een Spaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten zuidwesten van Fuerteventura. Gran Canaria bevindt zich ongeveer 200 ten oosten van de Noord-Afrikaanse kust. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas de Gran Canaria

Wat is er te doen op Gran Canaria?

Gran Canaria is een paradijselijke bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Het eiland heeft een zeer gevarieerd landschap met dromerige stranden, woestijnachtige zandvlaktes, woeste bergen, lavavelden, groene akkers en indrukwekkende kliffen. Gran Canaria kan dan ook worden gezien als een werelddeel in het klein. Het zuidelijke gedeelte van het eiland is het meest populair onder toeristen. Hier bevinden zich badplaatsen zoals Puerto Mogan (een pittoresk dorpje dat ook wel bekend staat als Klein Venetië), Puerto Rico, Maspalomas, Meloneras, San Agustin en het bekende Playa del Ingles. Toch zijn ook de ruwere noord- en westkusten en het binnenland van het eiland zeker de moeite waard. De stranden zijn uitermate geschikt voor de nodige ontspanning, maar Gran Canaria is tevens een mooie vakantiebestemming voor sportievelingen. Het eiland biedt uitstekende mogelijkheden om te surfen, waterskiën, paragliden, mountainbiken en wandelen. Als u zich onder wilt dompelen in de lokale cultuur kunt u in het centrum van Las Palmas de Gran Canaria een bezoek brengen aan de traditionele wijk Pueblo Canario. Hier worden regelmatig volksdansvoorstellingen gegeven. In de Pueblo Canaria bevindt zich ook de kunstgalerie Museo Néstor.

Vervoer

Gran Canaria is uitstekend te ontdekken per auto. Daarnaast is er een efficiënt openbaar vervoerssysteem met bussen en veerboten.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Vanuit Gran Canaria vertrekken veerboten naar de buureilanden Tenerife en Fuerteventura en Cadiz op het vasteland van Spanje. Het is aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. Een bezoek aan Gran Canaria is het hele jaar door de moeite waard. Houd er wel rekening dat het in de zomermaanden juli en augustus druk kan zijn in de toeristische plaatsen.

Populaire veerbootmaatschappijen

  • 6 Afvaarten / Dag 1 uur 40 min
  • Prijsaanvraag
  • 6 Afvaarten / Dag 1 uur 20 min
  • Prijsaanvraag
  • 1 Afvaart / Week 5 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
  • 1 Afvaart / Week 33 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Gran Canaria klantenrecensies

 • "Relaxed"

  Een heerlijk ontspannen begin van de dag. Zonnetje komt op boven het kleine vissershaventje van Puerto de Las Nieves bij Agaete. Ik kom bij de wagen waar ik mijn bagage in een locker kan opbergen zodat ik mijn zware koffer niet mee hoef te slepen aan boord. Er moet een euro in het slot op het deurtje maar ik heb slecht 50 cent muntjes. Dus ik vraag aan aan bemanninglid van de Ferry of hij kan wisselen. Hij loopt helemaal met me mee en stopt mij zware koffer voor mij in een hokje op de kar en doet een euro in het slotje, maar mijn koffer is net te groot en dus moet het in een ander hokje. Maar dat paste ook weer niet en dus zocht hij naar een derde hokje. Weer mijn veel te zware koffer uit de kar en er verderop weer ingetilt en toen paste het. Ik dank de man hartelijk en wil hem mijn 50 cent muntjes geven...maar daar wilde hij niets van weten. Hij betaalde met een vriendelijk glimlach dus gewoon mijn bagage hokje voor me.....nou hoe leuk begind dan de reis al?

  Lees meer Lees minder
 • "Aanrader!"

  Afreis met de snelboot gedaan. Op minder dan 4h van Malaga naar Melillia. Afreis keurig op tijd en verliep volledig volgens schema. Zeker een aanrader voor iedereen en speciefiek meer voor zij die hun reis verder zetten richting Nador en verder.

  Lees meer Lees minder
 • "met acciona naar Melilla"

  het was heel goed geregeld

  Lees meer Lees minder
 • "Reis naar la gomera"

  Stipt en ordentelijk.een aanrader.

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Gran Canaria