Scandlines

Scandlines biedt drie korte veerroutes aan tussen Denemarken, Duitsland en Zweden. De schepen van Scandlines hebben een grote capaciteit en passagiers profiteren van een zeer frequente dienstregeling.

Het logo van Scandlines bestaat uit een omgekeerde driehoek in kleuren die staan voor de landen die door Scandlines met elkaar worden verbonden: het geel staat voor Duitsland, rood voor Denemarken en blauw voor Zweden.

Scandlines begon in de 19e eeuw als een korte veerroute tussen Funen en Jutland. Vandaag de dag verzorgt Scandlines 90.000 overtochten per jaar op 12 schepen. Jaarlijks vervoert Scandlines 15 miljoen passagiers, 3,3 miljoen auto's en 900.000 vrachtunits.

Aan boord van ieder Scandlines-schip bevinden zich verschillende uitstekende eetgelegenheden. Daarnaast zijn er winkels waar u terecht kunt voor breed assortiment van gedistilleerde dranken, wijn, tabak, en zoetigheden. Ook kunt u hier parfum en cosmetica kopen.

In 2012 verkocht Scandlines haar Zweedse routes in de Baltische Zee aan Stena Line.

Bekijk Scandlines dienstregelingen, prijzen en boek Scandlines ferry tickets met directferries.nl. Op zoek naar een alternatieve route of veerbootmaatschappij? Geen zorgen, we zullen Scandlines ook vergelijken met alternatieve veerbootmaatschappijen.

Lees meer Lees minder

Alle Scandlines routes

Scandlines klantenrecensies.

 • "Zeer snelle overtocht"

  De overtocht heeft me wat betreft snelheid enorm verbaasd. Ik had een ticket geboekt voor 16:15, maar kwam 15:40 aan. Ik mocht toch gewoon aanstellen en voor ik het wist was ik om 15:45 stipt onderweg naar Denemarken. De boot was goed verzorgt, de overtocht was snel en het "inladen en uitladen" was super snel gebeurt. Al met al positief verrast over het gemak en de snelheid.

  'Thijs' reiste met Scandlines

  Lees meer Lees minder
 • "Ervaring"

  De medewerkers waren vriendelijk en behulpzaam.

  'Jan' reiste met Scandlines

  Lees meer Lees minder
 • "Reis naar Kopenhagen"

  Perfecte regeling! Aangekomen iets na 03:00 uur, direct mogen aanschuiven langs de VIP-lijn (een klein verschil betaald). Na slechts 5 min, mochten we al in het schip. Mooier kon niet, bedankt Directferries!

  'Akif' reiste met Scandlines

  Lees meer Lees minder
 • "Goede veerdienst Puttgarden-Rødbyhavn door Scandlines"

  Wij gingen van NL naar Møn. De brug over de Storebælt is dan eigenlijk geen optie. Je rijdt ruim 250 km om, verliest 2,5 uur (enkele reis!!) en betaalt tol. Deze ferry kost je een uur enkele reis en €170,- voor een retour. Het is even lekker ontspannen met een kop kaffe. We zullen niet snel wennen aan alle Denen die rond de middag aan boord al liters bier weg zitten te werken.

  'Bolinder' reiste met Scandlines

  Lees meer Lees minder