Rodby
Puttgarden
Veerboten naar Duitsland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Rodby - Puttgarden is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Rodby - Puttgarden

Nieuwste aanbiedingen voor Rodby - Puttgarden

Veerboot Rodby-Puttgarden

De Rodby Puttgarden veerdienst verbindt Denemarken met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 44 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

De vaartijd en frequentie van de overtocht Rodby-Puttgarden kan afhankelijk van het seizoen variëren. Daarom raden we u aan steeds de meest actuele informatie op te zoeken.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Denemarken naar Duitsland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Rodby Puttgarden Veerboot klantenrecensies

 • "comfortabele oversteek"

  dankzij het flexticket een snelle oversteek kunnen maken, bijna geen wachttijd. en nog 2 gratis koffies gekregen aan boord

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima!"

  Prima, vlotte overtocht. Vooraf een tijd geboekt, maar bij eerdere aankomst geen probleem. Mochten gewoon met een eerdere boot mee.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima oversteek."

  Uitstekende en snelle service. Konden 2 uur eerder oversteken, dan we hadden geboekt. Personeel uitstekend en verzorgd. Prima en aangename reis .

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Scandlines is prima. Boeken via Direct Ferries niet"

  Ik heb ca. 18 uur voorafgaand aan de overtocht geboekt bij Direct Ferries. In de mail, nadat ik heb betaald. staat vervolgens dat ik normaal binnen 24 uur een definitief boekingsnummer zou ontvangen. Dat is bijzonder omdat ik binnen 24 uur op de boot zou zitten. Aangezien er duidelijk vermeld stond, “het is niet nodig om contact op te nemen” heb k dat ook niet gedaan. Aankomen bij de boot bleek dat ik niet bij Scandlines kom inchecken omdat ik nog geen definitief boekingsnummer had. Na heel lang zoeken naar een telefoonnummer van DIrect Ferries heb dit nummer gebeld. 10 minuten later zat ik nog in een automatisch bel systeem. Uiteindelijk heeft een zeer vriendelijke dame van Scandlines ons toch ingecheckt op autokenteken en passagiers zonder bevestigingsnummer. De volgende keer boek ik rechtstreeks bij Scandlines en sla ik Direct Ferries graag over. Scandlines 10 punten, Direct Ferries 2 punten.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Gids voor Rodby

Het Deense stadje Rodby ligt op het eiland Lolland. De plaats staat bekend om de veerroute naar Puttgarden in Duitsland. Dit is een van de drukste veerroutes van Europa. Iedere 30 minuten maakt een veerboot de oversteek tussen Rodby en Puttgarden, bijna 24 uur per dag. De haven van Rodby bevindt zich ongeveer 5 kilometer ten zuidwesten van het centrum.

Vanwege het vlakke landschap wordt Lolland ook wel eens het 'Pannenkoekeiland' genoemd. Het hoogste punt ligt iets buiten het dorp Horslunde en bevindt zich op slechts 25 meter boven zeeniveau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Lolland een belangrijk communicatiepunt voor de Duitsers. Vandaag de dag wordt er voornamelijk geld verdiend met het telen van suikerbieten.

Een populaire vakantiebestemming is het Lalandia Holiday Centre. Dit vakantiepark beschikt over Aquadome, een tropisch zwemparadijs met fantastische zwembaden en leuke glijbanen. Daarnaast vindt u op het park restaurants, winkels en activiteiten voor het hele gezin, waaronder Monky Tonky Land, minigolf, een skipiste, een ijsbaan en een bowlingbaan.


Gids voor Puttgarden

Het Duitse dorpje Puttgarden ligt op het eiland Fehmarn aan een belangrijke veerroute tussen Duitsland en Denemarken. Beide landen worden van elkaar gescheiden door de Fehmarnbelt, een 18 kilometer brede zeestraat in de westelijke Baltische Zee. Tussen 1961 en 1963 werd een veerterminal voor treinen gebouwd in het dorp terwijl Fehmarn tegelijkertijd per brug werd verbonden met het vasteland. Sinds de voltooiing van de Grote Beltbrug wordt de route via Puttgarden minder vaak gebruikt door treinen maar is de haven nog wel in gebruik door Scandlines.

Fehrman was lange tijd, tussen de Middeleeuwen en 1864, onderdeel van het Deense hertogdom Sleeswijk. In 1544 splitste het eiland zich af en werd het onderdeel van het hertogdom van Jan de Oude. Toen deze hertog in 1580 overleed, werd het eiland onderdeel van het hertogdom Sleeswijk-Holstein-Gottor. Na de Grote Noordse Oorlog viel Fehmarn weer onder het Deense koninkrijk. In 1864 kwam Fehmarn in Pruisische handen als gevolg van de Tweede Duits-Deense Oorlog.

De overtochten tussen Puttgarden en Rodby in Denemarken duren ongeveer 45 minuten.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking