Rodby naar Puttgarden Veerboot

De Rodby Puttgarden veerdienst verbindt Denemarken met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 48 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Rodby Puttgarden vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rodby - Puttgarden Veerbootmaatschappij

  • Scandlines
    • 48 Afvaarten / Dag 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Rodby Puttgarden tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rodby Puttgarden boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rodby Gids

De Deense stadje Rodby is gelegen op het eiland Lolland. De stad staat bekend om zijn veerdienst naar Puttgarden in Duitsland is een van de drukste veerboot routes in Europa. Grote veerboten vertrekken elke 30 minuten bijna 24 uur per dag. De haven van de stad ligt ongeveer 5 km ten zuidwesten van het stadscentrum.

Het eiland Lolland wordt ook wel de 'pannenkoek eiland' genoemd, in verwijzing naar de vlakheid. Het hoogste punt op het eiland is slechts 25 meter boven de zeespiegel, net buiten het dorp Horslunde. Het eiland was tijdens de Tweede Wereldoorlog was strategische communicatie snelweg voor de Duitsers. Vandaag de dag, een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het eiland is afkomstig van suikerbieten, waar grote aantallen suikerbieten velden kunnen worden gezien.

Populaire attracties in Rodby zijn het aqua park en vakantiecentrum en het Lalandia Holiday Centre, de grootste attractive van de stad. Het park heeft een Aquadome waar bezoekers van een tropisch klimaat kunnen genieten, e nook glijbanen en vele andere wateractiviteiten. Er zijn ook veel restaurants, winkels en andere activiteiten voor kinderen in het park, waaronder Monky Tonky Land, minigolf, een skipiste, een ijsbaan en een bowlingbaan.

Puttgarden Gids

Het Duitse dorpje Puttgarden is gelegen op het eiland Fehman, aan een belangrijke route tussen Duitsland en Denemarken. De Fehmarn Belt, een 18 km brede zeestraat in de westelijke Oostzee, scheiden beide landen. Een trein ferry terminal werd gebouwd in Puttgarden in 1961-1963 en tegelijkertijd Fehmarn werd met het vasteland verbonden door de brug. Tussen 1945 en 1963 waren de ferry route van West-Duitsland naar Denemarken tussen Großenbrode en Gedser draaien. Sinds de voltooiing van de Grote Belt Fixed Link in Denemarken, heeft de route via Puttgarden worden minder gebruikt door treinen, maar de haven wordt nog steeds gebruikt door Scandlines veerboten.

Vanaf de Middeleeuwen tot 1864, Fehmarn eiland maakte deel uit van de Deense Hertogdom Sleeswijk. Wanneer het hertogdom werd verdeeld in 1544, vormde het een deel van het hertogdom van John de Oude. Na zijn dood, zonder erfgenamen in 1580, Fehmarn werd een deel van het hertogdom Sleeswijk-Holstein-Gottorp. Na de Grote Noordse Oorlog Fehmarn samen met de rest van Schleswig werd verenigd met de Deense kroon. In 1864 geslaagd voor Sleeswijk aan Pruisen als gevolg van de Tweede Schleswig Oorlog.

Er is een veerdienst beschikbaar tussen Puttgarden en Rødby in Denemarken met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.