Puttgarden
Rodby
Veerboten naar Denemarken
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Puttgarden - Rodby is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Puttgarden - Rodby

Nieuwste aanbiedingen voor Puttgarden - Rodby

Veerboot Puttgarden-Rodby

De veerdienst Puttgarden-Rodby verbindt Duitsland met Denemarken.
Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 45 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

De vaartijd en frequentie van de overtocht Puttgarden-Rodby kan afhankelijk van het seizoen variëren. Daarom raden we u aan steeds de meest actuele informatie op te zoeken.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Duitsland naar Denemarken.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Puttgarden Rodby Veerboot klantenrecensies

 • "Reis tussen Puttgarden enRodby"

  Wij zijn vroeger aangekomen dan de geplande datum en het was geen probleem om het te veranderen van dag.Leuke kennismaking met Scandlines

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "zeer tevreden"

  Goede service, vriendelijk, geen vertragingen. Goede ervaring

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Going home"

  Normaal gezien hadden wij geboekt voor de ferrie van 11uur30. We waren echter vroeg vertrokken vanuit ons vakantie adres en zo waren we al om 9 u 20 aan de boot. Er stonden niet veel auto's te wachten , dus konden we direkt mee. Rustige overvaart , sneller vertrokken. Bijna 2 uur vroeger thuis dan verwacht. Hartelijk dank voor de geweldige service.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Kopenhagen 2019-2020"

  Wat een luxe! alles zeer vlot verlopen!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Gids voor Puttgarden

Het havendorpje Puttgarden ligt op het Duitse eland Fehmarn aan een belangrijke veerroute tussen Duitsland en Denemarken. Beide landen worden gescheiden door de 18 kilometer brede Fehmarnbelt in het westelijke deel van de Baltische Zee.

Vanaf de Middeleeuwen tot 1864 maakte Fehmarn deel uit van het Deense hertogdom Sleeswijk. Tijdens deze periode splitste het hertogdom zich in 1544 af en werd het onderdeel van het hertogdom van Jan de Oude. Toen de hertog in 1580 overleed, werd Fehmarn onderdeel van het hertogdom Schleswig-Holstein-Gottorp. Na de Grote Noordse Oorlog werd Fehmarn, samen met de rest van Sleeswijk, weer onderdeel van het Deense koninkrijk tot het in 1864 overging naar Pruisen als gevolg van de Tweede Duits-Deense Oorlog.

Tussen 1961 en 1963 werd er een veerterminal gebouwd in het dorp en werd Fehmarn tegelijkertijd per brug verbonden met het vasteland. Na de voltooiing van de Grote Beltbrug werd de route via Puttgarden minder vaak gebruikt door het treinverkeer. De haven is nog wel in gebruik door Scandlines.

De overtocht tussen Puttgarden en Rodby duurt ongeveer 45 minuten.


Gids voor Rodby

Het Deense havenstadje Rodby ligt op het eiland Lolland. In Rodby bevindt zich een populair vakantiepark, het Lalandia Holiday Centre. Dit park beschikt over een Aquadome, een groot subtropisch zwemparadijs waar bezoekers kunnen genieten van prachtige zwembaden en leuke glijbanen. Daarnaast zijn er op het park restaurants, winkels, mini golf, een skipiste, een ijsbaan, een bowlingbaan en Monky Tonky Land te vinden.

Lolland wordt vanwege zijn vlakke landschap ook wel eens het 'Pannenkoekeiland' genoemd. Het hoogste punt van het eiland bevindt zich net buiten het dorpje Horslunde en ligt slechts 25 meter boven zeeniveau. De suikerbietteelt is zeer belangrijk voor de economie van Rodby.

Rodby staat ook bekend om de veerroute naar Puttgarden in Duitsland. Dit is een van de drukste veerroutes van Europa. Iedere dertig minuten vaart er een veerboot tussen Rodby en Puttgarden. De haven ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Rodby.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking