Gedser naar Rostock Veerboot

De Gedser Rostock veerdienst verbindt Denemarken met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 10 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 1 uur 45 minuten.

Gedser Rostock vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Gedser - Rostock Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Gedser Rostock tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Gedser Rostock boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Gedser Gids

Gedser is een stad gelegen in het zuidelijke gedeelte van het Deense eiland Falster in de Guldborgsund in de region Sjælland. Gedser is de meest zuidelijke stad van Denemarken en heeft een bevolking van 764 personen. De stad is een belangrijke havenstad gelegen aan de Baltische Zee. Gedser was de eerste plaats waar Duitse troepen landden tijdens de bezetting van Denemarken op 9 april 1940. Een aantal pantservoertuigen en infanterie troepen warden verborgen op het schip vanuit Rostock en geavanceerde in de haven toen het schip aangemeerd, en snel gevolgd door een andere schip.

Falster is een eiland in het zuidoosten van Denemarken, in de Baltische zee, en is onderdeel van Regio Sjælland (Provincie Zeeland) en wordt beheerd door Guldborgsund. Falster omvat het zuidelijkste punt van Denemarken, Gedser Odde, in de buurt van Gedser.
Een auto ferry verzorgt sinds 1995 veerdiensten van Gedser naar Rostock, Duitsland en wordt beheerd door Scandlines. De overtocht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Rostock Gids

De Duitse stad Rostock is de grootste stad van de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De stad ligt aan de rivier de Warnow, op ongeveer 12 kilometer van de Baltische Zee.

Rostock is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten ter wereld. De Universiteit van Rostock werd opgericht in 1419 en is sindsdien altijd in gebruik gebleven. De botanische tuin van de universiteit, de Botanischer Garten Universität Rostock, is toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ieder jaar vormt Rostock het toneel voor Hanse Sail Rostock, een zeilfestival waarbij u de prachtigste vaartuigen kunt bewonderen. Dit festival trekt jaarlijks maar liefst 1,5 miljoen bezoekers. Jazzliefhebbers kunnen ieder jaar in juni hun hart ophalen tijdens het jazzfestival Ostee-Jazz.

De haven van Rostock is de grootste haven van Duitsland en behoort tot de populairste havens van Europa. Dagelijks vertrekken hier veerdiensten naar Gedser in Denemarken (vaartijd: 2 uur), Trellebord in Zweden (5 uur en 45 minuten) en Hank in Finland (22 uur).