Gedser naar Rostock Veerboot

De Gedser Rostock veerdienst verbindt Denemarken met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 10 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 1 uur 45 minuten.

Gedser Rostock vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Gedser - Rostock Veerbootmaatschappij

  • Scandlines
    • 10 Afvaarten / Dag 1 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Gedser Rostock tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Gedser Rostock boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Gedser Gids

Gedser is een stad gelegen in het zuidelijke gedeelte van het Deense eiland Falster in de Guldborgsund in de region Sjælland. Gedser is de meest zuidelijke stad van Denemarken en heeft een bevolking van 764 personen. De stad is een belangrijke havenstad gelegen aan de Baltische Zee. Gedser was de eerste plaats waar Duitse troepen landden tijdens de bezetting van Denemarken op 9 april 1940. Een aantal pantservoertuigen en infanterie troepen warden verborgen op het schip vanuit Rostock en geavanceerde in de haven toen het schip aangemeerd, en snel gevolgd door een andere schip.

Falster is een eiland in het zuidoosten van Denemarken, in de Baltische zee, en is onderdeel van Regio Sjælland (Provincie Zeeland) en wordt beheerd door Guldborgsund. Falster omvat het zuidelijkste punt van Denemarken, Gedser Odde, in de buurt van Gedser.
Een auto ferry verzorgt sinds 1995 veerdiensten van Gedser naar Rostock, Duitsland en wordt beheerd door Scandlines. De overtocht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Rostock Gids

De Duitse stad Rostock is de grootste stad van de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De stad ligt ongeveer 12 km van de Baltische Zee, aan de rivier de Warnow. De stad is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten. Opgericht in 1419, de universiteit van Rostock is de derde oudste universiteit van Duitsland bij continu gebruik, en een van de oudste universiteiten van de wereld. Hij onderhoudt ook een botanische tuin, de Botanische Tuin Universität Rostock, en is zeker een bezoek waard. De stad is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Hanse Sail festival, waarin veel grote zeilschepen en museale schepen uit worden genomen naar zee. Het festival trekt meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Er is ook een jaarlijkse jazz festival dat plaatsvindt in juni genaamd Ostsee-Jazz ("Baltic Sea Jazz").

De haven van Rostock is de grootste Duitse haven en heeft zich ontpopt tot een van de belangrijkste havens van Europa. Veerboten vanuit de haven vertrekken naar Gedser in Denemarken (2 uur), Trelleborg in Zweden (5 uur en 45 minuten), en een super snelle ferry naar Hank in Finland met een vaartijd van 22 uur.