Kreta

Hoe u overtochten vanuit Kreta naar Dodekanesos kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Kreta naar Dodekanesos. De havens van 2 havens in Kreta worden per boot verbonden met 5 havens in Dodekanesos.

Er zijn een gecombineerd 22 wekelijkse overtochten en een selectie van 10 Veerboot Routes verzorgd door 2 Veermaatschappijen waaronder Anek Lines & SeaJets, met de kortste vaartijd van ongeveer 1 uur 25 minuten (Sitia naar Kasos).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Kreta and Dodekanesos een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Kreta Dodekanesos Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Kreta naar Dodekanesos

Over Kreta:

Kreta, het grootste eiland van Griekenland ligt in het zuidelijke kant van de Egeïsche Zee en beschikt over een schat aan prachtige havens, stranden en heuveltop steden.

Niet alleen is het natuurlijke landschap gevuld met prachtige decors, de heerlijk unieke cultuur, gastronomie en geschiedenis zijn ook onontkoombaar.

Ook te zien zijn de indrukwekkende paleizen, Renaissance gebouwen en pittoreske Venetiaanse ruïnes. Of je kan lokale Kretenzische dansen zien en van muziek genieten met behulp van snaarinstrumenten genoemd lieren en laoutos.

Kreta heeft een aantal uitstekende ferry havens langs de noordkust, en dankzij de ligging in het zuiden van de Egeïsche Zee, biedt tal van routes naar de andere Griekse eilanden en Athene naar het noorden. Dit maakt Kreta een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van zowel het land vasteland als de vele mooie eilanden.

Over Dodekanesos:

De Dodekanesos is een groep van 12 grote en talloze kleinere eilanden in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, in het zonnigste hoekje van Griekenland, niet ver van de westkust van Turkije.

Het eiland heeft kristalheldere wateren, zand- en kiezelstranden, Byzantijnse en middeleeuwse monumenten en unieke traditionele nederzettingen. De historische hoofdstad, Rhodes, heeft niet alleen stranden in de aanbieding, maar is ook een magnifieke oude stad die vol staat met prachtige, goed behouden middeleeuwse schatten.