Sitia
Karpathos
Veerboten naar Dodekanesos
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Sitia - Karpathos is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Sitia - Karpathos

Nieuwste aanbiedingen voor Sitia - Karpathos

Sitia naar Karpathos Veerboot

De Sitia Karpathos veerdienst verbindt Kreta met Dodekanesos en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Anek Lines veerdienst gaat tot 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 55 minuten Terwijl de veerdienst van SeaJets vertrekt tot 1 keer per week en duurt 2 uur 15 minuten.

Dus dat is een totaal van 2 overtochten per week op de Sitia Karpathos route tussen Kreta en Dodekanesos. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Alternatieven voor Sitia - Karpathos

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Dodekanesos.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Sitia naar Karpathos?

  De reistijd per veerboot van Sitia naar Karpathos is ongeveer 3h 35m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Sitia naar Karpathos?

  De prijs van de ferry overtocht van Sitia naar Karpathos kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Sitia naar Karpathos is 0 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Sitia naar Karpathos?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Sitia naar Karpathos. Dit zijn
  • Anek Lines
  • SeaJets
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Sitia naar Karpathos?

  Boek overtochten van Sitia naar Karpathos via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Sitia naar Karpathos?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Sitia naar Karpathos reizen met
  • Anek Lines
  • SeaJets
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Sitia naar Karpathos?

  Ja, je kunt met een voertuig van Sitia naar Karpathos reizen met
  • Anek Lines
  • SeaJets
 • Kan ik mijn hond mee aan boord nemen bij ferry overtochten van Sitia naar Karpathos?

  Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Anek Lines
 • Wat is de afstand tussen Sitia en Karpathos?

  De afstand van Sitia naar Karpathos is ongeveer 0 zeemijlen.

Sitia Gids

De havenstad Sita is gelegen op het Griekse eiland Kreta, aan de Egeïsche Zee. Sita ligt ten oosten van Agios Nikolaos en ten noordoosten van Lerapetra. De stad is over het algemeen niet veel bezocht door toeristen en is niet bijzonder goed ontwikkeld en kunnen traceren zijn geschiedenis terug naar Minoïsche tijden. Opgravingen zijn opgegraven in de naburige plaats van Petras die dateert uit het einde van de Neolithische periode dateren, 3000 BC tot en met de bronstijd, 3000 - 1050 v.Chr. Ter ondersteuning van het Petras bevindingen, opgravingen in andere archeologische sites op het eiland, zoals Itanos en Mochlos, hebben kunstvoorwerpen uit de Minoïsche tijd gevonden. Petras heeft, over zijn geschiedenis, ook onder de controle van de Venetianen die het gebruikten als uitvalsbasis voor hun oostelijke Middellandse operaties. De site werd verwoest door een aardbeving in 1508, en opnieuw door piraten in 1538 en door de Venetianen in 1651.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, alsook met de haven van Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Karpathos Gids

Het Griekse eiland Karpathos is de tweede grootste van de Dodekanesos eilanden en een van de meest spectaculaire van Griekenland. Het is gelegen aan de zuidkant van de Egeïsche Zee, tussen de eilanden Rhodos en Kreta. Door zijn afgelegen ligging en de afstand van andere Griekse eilanden, Karpathos begon pas te ontwikkelen in de afgelopen decennia. In feite heeft de zuidelijke kant van het eiland voornamelijk ontwikkeld voor het toerisme, terwijl de centrale en de noordelijke delen van het eiland ongerepte en authentieke zijn gebleven, met pittoreske dorpjes weg van het massatoerisme. Karpathos is vooral bekend om zijn exotische stranden met het gouden zand en het kristalheldere water. Vakanties in Karpathos zijn ideaal voor gezinnen en wandelaars, zoals de wandelpaden die het eiland over te steken leidt bezoekers naar geweldige plekken.

Veerboten vanuit Karpathos vertrekken naar de havens van Piraeus, Rhodos, Heraklion, Milos, Anafi, Sitia, Santorini, Chalki en Kásos.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.