Sitia
Diafani
Veerboten naar Dodekanesos
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Sitia naar Diafani Veerboot

Er zijn ongeveer 1 wekelijkse afvaarten tussen Sitia en Diafani. 3 maatschappijen bevaren deze route Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Sitia Diafani veerboten.

Sitia Diafani Veerboot Tijden

Sitia Diafani vertrekt meestal om 06:25 vanuit Sitia. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 5u 10m.

Sitia Diafani Veerboot Prijzen

Sitia Diafani veerboot prijzen variëren tussen €17* en €99*. De gemiddelde prijs is meestal €51*. De goedkoopste Sitia Diafani veerboot prijzen beginnen vanaf €17*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €41*. De gemiddelde prijs voor een auto is €148*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Sitia naar Diafani?

De afstand tussen Sitia en Diafani is ongeveer 83,0 mijl (133,6 km) of 72,1 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Sitia Diafani veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Sitia en Diafani. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Sitia en Diafani.

Kan ik te voet reizen van Sitia naar Diafani?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets tussen Sitia en Diafani.

Sitia Diafani Veerdienst schema's

 • Blue Star Ferries - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Dodekanesos.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Sitia - Diafani Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 3
Bedieningspersoneel Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets
Gemiddelde prijs 61 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 1
Gemiddelde vaartijd 5h 10m
Eerste veerboot 06:25
Afstand 72 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Sitia naar Diafani?

  De reistijd per veerboot van Sitia naar Diafani is ongeveer 4h 58m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Sitia naar Diafani?

  Er zijn 3 populaire veerbootmaatschappijen voor Sitia naar Diafani. Dit zijn
  • Anek Lines
  • SeaJets
  • Blue Star Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Sitia naar Diafani?

  Boek overtochten van Sitia naar Diafani via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Sitia Gids

De havenstad Sita is gelegen op het Griekse eiland Kreta, aan de Egeïsche Zee. Sita ligt ten oosten van Agios Nikolaos en ten noordoosten van Lerapetra. De stad is over het algemeen niet veel bezocht door toeristen en is niet bijzonder goed ontwikkeld en kunnen traceren zijn geschiedenis terug naar Minoïsche tijden. Opgravingen zijn opgegraven in de naburige plaats van Petras die dateert uit het einde van de Neolithische periode dateren, 3000 BC tot en met de bronstijd, 3000 - 1050 v.Chr. Ter ondersteuning van het Petras bevindingen, opgravingen in andere archeologische sites op het eiland, zoals Itanos en Mochlos, hebben kunstvoorwerpen uit de Minoïsche tijd gevonden. Petras heeft, over zijn geschiedenis, ook onder de controle van de Venetianen die het gebruikten als uitvalsbasis voor hun oostelijke Middellandse operaties. De site werd verwoest door een aardbeving in 1508, en opnieuw door piraten in 1538 en door de Venetianen in 1651.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, alsook met de haven van Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Diafani Gids

Diafani is een havenstad gelegen op het Griekse eiland Karpathos, in het zuidelijke deel van de Dodekanesos groep eilanden, tussen de eilanden Kreta en Rhodos. Karpathos is het tweede grootste eiland van de Dodekanesos en strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 300 vierkante. Km. Het eiland is over het algemeen een bergachtig eiland, met Kali Limni de hoogste piek op 1,214m boven de zeespiegel, vol van waterbronnen, dennenbossen, wijngaarden, olijfbomen en andere vruchtdragende bomen. Een populaire attractie op het eiland zijn de rots grotten genoemd Monachus Monachus in Kastelorizo, vermoedelijk de enige plek waar ze kunnen worden gevonden. Volgens de mythologie Iapetos, de zoon van Uranus en Gaea [Hemel en Aarde] was de eerste bewoner van het eiland.

Het eiland kan zijn geschiedenis te herleiden naar het Neolithicum toen het eerst werd bewoond. Geschiedenis van het eiland heeft een nauwe band met Rhodos en de rest van de Dodekanesos. De veroveraars die karakter van het eiland gedefinieerd waren Franken, Turken en Italianen.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.