Piombino naar Golfo Aranci Veerboot

De Piombino Golfo Aranci veerdienst verbindt Italië met Sardinië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur 30 minuten.

Piombino Golfo Aranci vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Piombino naar Golfo Aranci Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Sardinië pagina.

Piombino - Golfo Aranci Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 4 Afvaarten / Week 7 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Piombino Golfo Aranci tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piombino Golfo Aranci boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piombino Gids

Piombino is een stad gelegen aan de provincie Livorno in Toscane, Italië. De stad ligt op de grens tussen de Ligurische Zee en de Tyrrheense Zee, aan de voorkant van het eiland Elba, en aan de noordelijke kant van de Maremma. Het oude centrum van de stad dateert uit de tijd toen Piombino een Etruskische haven was. De stad was ook een belangrijke haven in de Middeleeuwen van de Republiek van Pisa. In augustus hebben bezoekers de kans om naar de "Agosto con Gusto" beurs te gaan, een belangrijke eten en wijn beurs die de culturele en culinaire tradities van Piombino viert. Het Museum van de Citadel en de stad zijn de perfecte plekken om meer over prehistorische te vinden, en de Etruskische en Romeinse verleden van de stad te ontdekken. Langs de kustlijn zijn een aantal fiets- en wandelpaden die door het mediterrane struikgewas gaan, richting de moderne toeristische haven van Salivoli en langs een aantal familie gerund kelders open voor bezoek en proeverijen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken veerboten direct naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba Island ligt slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.

Golfo Aranci Gids

Golfo Aranci is de naam van de kloof gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland Sardinië, Italië. De stad heeft uitstekende zee verbindingen met de rest van Italië dankzij de belangrijke haven. Het is slechts een paar kilometer van Porto Rotondo en 15 km van Olbia. De naam Golfo Aranci heeft twee verschillende verklaringen; de eerste heeft betrekking op de verre schipbreuk van een schip vol sinaasappelen, de tweede en geloofwaardiger is gekoppeld aan de Sardijnse term "granci", de krabben die gemakkelijk kan worden gevonden in dit gebied. Het zeereservaat van het nabijgelegen eiland Tavolara is een bezoek waard, samen met de prachtige Capo Coda Cavallo. De zee, beroemd om zijn heldere water en de schoonheid biedt een prachtig watersport mogelijkheden, met name duiken. Vlakbij ligt de betoverende Cala Moresca en haar dennenbos die kan worden bereikt alleen te voet of per fiets. Een van de meest suggestieve archeologische overblijfselen van het gebied is de Sacred Well of Milis, die dateert uit de Nuraghische tijdperk dateert.

Er zijn dagelijks veerdiensten vanuit de haven naar Civitavecchia, Livorno en Fiumincino.