Mariehamn
Turku
Veerboten naar Finland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Mariehamn - Turku is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Mariehamn - Turku

Mariehamn naar Turku Veerboot

De Mariehamn Turku veerdienst verbindt Ålandeilanden met Finland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Viking Line veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 25 minuten Terwijl de veerdienst van Tallink Silja vertrekt tot 7 keer per week en duurt 5 uur 30 minuten.

Dus dat is een totaal van 14 overtochten per week op de Mariehamn Turku route tussen Ålandeilanden en Finland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Alternatieven voor Mariehamn - Turku

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Ålandeilanden naar Finland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Mariehamn naar Turku?

  De reistijd per veerboot van Mariehamn naar Turku is ongeveer 5h 27m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Mariehamn naar Turku?

  De prijs van de ferry overtocht van Mariehamn naar Turku kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Mariehamn naar Turku is 77 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Mariehamn naar Turku?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Mariehamn naar Turku. Dit zijn
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Mariehamn naar Turku?

  Boek overtochten van Mariehamn naar Turku via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Mariehamn naar Turku?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Mariehamn naar Turku reizen met
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Mariehamn naar Turku?

  Ja, je kunt met een voertuig van Mariehamn naar Turku reizen met
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Mariehamn naar Turku?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Wat is de afstand tussen Mariehamn en Turku?

  De afstand van Mariehamn naar Turku is ongeveer 138 zeemijlen.

Mariehamn Turku Veerboot klantenrecensies

 • "Een prettige reis."

  Het was een mooie tocht van Stockholm naar Helsinki. Aan boord was een goede sfeer, vriendelijk personeel, goede hygiëne. Heerlijk gegeten.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lees meer Lees minder

Mariehamn Gids

Mariehamn is de hoofdstad van Åland, is een autonoom gebied onder Finse soevereiniteit. Net als alle steden op Åland, Mariehamn is eentalig Zweeds-sprekende en ongeveer 88% van de inwoners spreken de taal als hun moedertaal. Het merendeel van de winkels van de stad en de vele restaurants en cafés bevinden zich in de Torggatan voetgangerszone in het centrum van Mariehamn. Het plein herbergt de zetel van de macht, de SjälvstyrelsegArden, die Aland parlement en provinciale overheid, het stadhuis en het regeringsgebouw. Op de helling tot aan het gemeentehuis is er een standbeeld van Tsarinna Maria Aleksandrovna, die haar naam gaf aan de pas gestichte stad in 1861. Mariehamn beschikt over meerdere gebouwen ontworpen door de Finse architect Lars Sonck, die als kind naar Åland verhuisde. Zijn gebouwen zijn onder andere de kerk van Mariehamn (1927), het hoofdgebouw van de Aland Maritime College (1927) en het gemeentehuis (1939). Hilda Hongell ontwierp ook verschillende gebouwen, hoewel slechts een paar nog te zien zijn.

Mariehamn is gelegen op een schiereiland en heeft twee belangrijke havens, één aan de oostelijke oever en een op de westelijke oever. Beide havens blijven ijsvrij voor bijna het hele jaar en beide zijn niet-getij. De westelijke haven is een internationale haven die dagelijks diensten heeft naar Zweden, Estland en het vasteland van Finland. Het Oostelijk Havengebied is voorzien van één van de grootste jachthavens van Scandinavië.


Turku Gids

Turku is de oudste stad van Finland. De stad was ooit de hoofdstad van Finland, maar is vandaag de dag de vijfde grootste stad van het land. Van de Middeleeuwse geschiedenis van Turku is weinig bewaard gebleven, maar in de stad bevinden zich verschillende musea met interessante archeologische tentoonstellingen.

In de zomer komt Turku echt tot leven. De lokale bevolking en toeristen verzamelen zich aan de oevers van de rivier de Aurajoki of op een van de vele bootjes die zijn aangemeerd in het centrum van de stad. Ook in de haven is veel te zien en te doen.

Het centrale marktplein van Kauppatori speelt een belangrijke rol voor zowel de inwoners van de stad als de toeristen. De populairste toeristische attractie is het dertiende-eeuwse Turun linna (kasteel van Turku) waarin onder andere twee kerkers te bezichtigen zijn. Daarnaast is Turun tuomiokirkko (de Kathedraal van Turku), een van de belangrijkste kerken van Finland, ook zeker een bezoek waard.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.