Mariehamn naar Helsinki Veerboot

De Mariehamn Helsinki veerdienst verbindt Ålandeilanden met Finland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Tallink Silja veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 10 uur Terwijl de Viking Line veerdienst loopt tot 7 keer per week met een duur van 10 uur 20 min.

Dus dat is een totaal van 14 overtochten per week op de Mariehamn Helsinki route tussen Ålandeilanden en Finland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Mariehamn naar Helsinki Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ålandeilanden naar Finland pagina.

Mariehamn - Helsinki Veerbootmaatschappij

  • Tallink Silja
    • 7 Afvaarten / Week 10 uur
    • Prijsaanvraag
  • Viking Line
    • 7 Afvaarten / Week 10 uur 20 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Mariehamn Helsinki tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Mariehamn Helsinki boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Mariehamn Gids

Mariehamn is de hoofdstad van Åland, is een autonoom gebied onder Finse soevereiniteit. Net als alle steden op Åland, Mariehamn is eentalig Zweeds-sprekende en ongeveer 88% van de inwoners spreken de taal als hun moedertaal. Het merendeel van de winkels van de stad en de vele restaurants en cafés bevinden zich in de Torggatan voetgangerszone in het centrum van Mariehamn. Het plein herbergt de zetel van de macht, de SjälvstyrelsegArden, die Aland parlement en provinciale overheid, het stadhuis en het regeringsgebouw. Op de helling tot aan het gemeentehuis is er een standbeeld van Tsarinna Maria Aleksandrovna, die haar naam gaf aan de pas gestichte stad in 1861. Mariehamn beschikt over meerdere gebouwen ontworpen door de Finse architect Lars Sonck, die als kind naar Åland verhuisde. Zijn gebouwen zijn onder andere de kerk van Mariehamn (1927), het hoofdgebouw van de Aland Maritime College (1927) en het gemeentehuis (1939). Hilda Hongell ontwierp ook verschillende gebouwen, hoewel slechts een paar nog te zien zijn.

Mariehamn is gelegen op een schiereiland en heeft twee belangrijke havens, één aan de oostelijke oever en een op de westelijke oever. Beide havens blijven ijsvrij voor bijna het hele jaar en beide zijn niet-getij. De westelijke haven is een internationale haven die dagelijks diensten heeft naar Zweden, Estland en het vasteland van Finland. Het Oostelijk Havengebied is voorzien van één van de grootste jachthavens van Scandinavië.

Helsinki Gids

Helsinki is de hoofdstad van Finland, gelegen in het zuiden van het land, en aan de kust van de Golf van Finland. Helsinki is een compacte stad gemakkelijk te voet te verkennen. Ontwerp, architectuur, cultuur en winkelen zijn allemaal verzorgd als zijn grote parken, bossen, meren, en de kustlijn met zijn vele eilanden. Het grootste historische museum in Helsinki is het Nationaal Museum van Finland, dat een uitgebreide collectie van de prehistorie tot en met de 21e eeuw bevat. Het museum gebouw zelf, een nationale romantische stijl neomedieval kasteel, is een toeristische attractie op zich. Andere belangrijke historische museum in de stad is de Helsinki City Museum, waar bezoekers kennismaken met 500-jarige geschiedenis van Helsinki. De Universiteit van Helsinki heeft ook vele belangrijke musea, waaronder de Universiteit Museum en het Natural History Museum.

Er zijn dagelijks veerdiensten naar Helsinki uit Estland, Zweden en Duitsland. Alle veerbootmaatschappijen bieden de mogelijkheid om een auto mee te nemen. Helsinki is ook per boot bereikbaar vanuit Rusland, evenals Polen.