Almeria naar Oran Veerboot

De Almeria Oran veerdienst verbindt Spanje met Algerije. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Trasmediterranea. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur.

Almeria Oran vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Almeria naar Oran Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Spanje naar Algerije pagina.

Almeria - Oran Veerbootmaatschappij

  • Trasmediterranea
    • 2 Afvaarten / Week 8 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Almeria Oran tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Almeria Oran boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Almeria Gids

Almería is een stad in Andalusië, Spanje, gelegen in het zuidoosten van het land aan de Middellandse Zee, en is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Attracties in de stad zijn onder andere de Alcazaba, een middeleeuwse vesting van 10e eeuw die door een aardbeving vernietigd werd in 1522. De omgeving bevat een drievoudige lijn van muren, een prachtige donjon en grote tuinen. Er is ook de kathedraal, die een fort-achtige uitstraling heeft door zijn torens, kantelen en beschermde paden, die opgericht werd om de kerk te verdedigen tegen Middellandse piraten. Oorspronkelijk aangewezen als een moskee, de kerk werd later omgebouwd in een christelijke kerk, alvorens te worden vernietigd door de aardbeving van 1522. In de 16e eeuw werd het herbouwd in de Renaissance stijl, met behoud van een deel van zijn defensieve mogelijkheden.
De haven van Almería heeft bootverbindingen naar Melilla, Algerije en Marokko, en ook toeristische cruises in de Middellandse Zee. Almería heeft ook een jachthaven met ligplaatsen voor pleziervaartuigen. Momenteel wordt de haven uitgebreid met nieuwe dokken en omgevormd tot een containerhaven om grootschalige internationale scheepvaart te kunnen verwelkomen en daarmee het vracht verkeer te verhogen. De haven biedt veerdiensten naar de volgende bestemmingen: Acciona, Ghazaouet (Algerije), Oran (Algerije), Nador (Marokko) en Melilla.

Oran Gids

Oran is een grote stad aan de noord westelijke Middellandse Zee kust van Algerije, en is de tweede grootste stad van het land, verbonden met de naburige stad, Aïn Témouchent. Gelegen in de buurt van de noordwestelijke hoek van Algerije, ongeveer 430 kilometer van de hoofdstad Algiers, is het een belangrijke haven en de commerciële, industriële en educatieve centrum van West-Algerije. Oran werd in 903 gesticht door Moors Andalusische handelaren en werd gevangen genomen door de Spanjaarden onder kardinaal Cisneros in 1509, met de Spaanse soevereiniteit duurde tot 1708, toen de stad werd veroverd door de Ottomanen. Spanje heroverde de stad in 1732, had echter zijn waarde als een handelspost sterk verminderd, zodat koning Karel IV verkocht de stad aan de Turken in 1792 de Ottomaanse heerschappij duurde tot 1831, waar het dan viel op de Franse.

De historische bezienswaardigheden in Oran worden geleid door de Demaeght Museum, waar exposities van prehistorische archeologische vondsten uit Magrheb bevat (ten westen van Oran) en andere etnologische displays. Er is ook Dar el-Bahia, het stadhuis, Le Theatre, theater van de stad en de kathedraal de Sacre Coeur, de prachtig ontworpen kerk door de Fransen werd geopend in 1913, dat is nu een openbare bibliotheek, omdat de Oran beweerde onafhankelijkheid. De Petit Lac, Palais de la Culture, en de Grote Synagoge van Oran zijn ook een bezoek waard.