Portsmouth naar Cherbourg Veerboot

De Portsmouth Cherbourg veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Brittany Ferries. De veerdienst gaat maximaal 9 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur.

Portsmouth Cherbourg vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Portsmouth naar Cherbourg Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Engeland naar Frankrijk pagina.

Portsmouth - Cherbourg Veerbootmaatschappij

  • Brittany Ferries
    • 9 Afvaarten / Week 3 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Portsmouth Cherbourg tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Portsmouth Cherbourg boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Portsmouth Gids

Portsmouth is een stad en haven gelegen in het graafschap Hampshire, aan de zuidkust van Engeland. Portsmouth is enige eiland stad van het Verenigd Koninkrijk en ligt ongeveer 100 km ten zuidwesten van Londen en 30 km ten oosten van Southampton. Portsmouth heeft een lange en roemruchte maritieme verleden. De stad is de thuisbasis van 's werelds oudste droogdok, nog steeds in gebruik, en de thuisbasis van de beroemde schepen zoals de HMS Warrior, de Mary Rose en de HMS Victory, Lord Nelson's vlaggenschip. De stad is ook de thuisbasis van een marinebasis, en de thuisbasis van de Koninklijke Marine Commandoes.

Portsmouth is een van de beste aangesloten havens van Engeland, en biedt veerdiensten aan passagiers naar negen verschillende bestemmingen. Er zijn drie terminals in de grote haven. De Continental veerhaven is de tweede drukste haven van het Verenigd Koninkrijk en ligt net ten noorden van de Naval Base. In het zuiden van de Naval Base ligt de Isle of Wight (Ryde) Passenger Ferry Terminal. De Terminal heeft veerdiensten naar Le Havre, Frankrijk en Bilbao, Spanje. Er zijn ook dagelijkse overtochten naar Cherbourg, Caen en St Malo in Frankrijk, St Helier in Jersey, St Peter Port op Guernsey en naar Ryde op Isle of Wight.

Cherbourg Gids

Cherbourg, gelegen op het noordelijke puntje van het schiereiland Cotentin in het departement Manche in Normandië in Frankrijk, is vooral bekend als een havenstad en aankomstpunt voor cross channel veerboten van het Verenigd Koninkrijk. Een bezoek aan Cherbourg moet beginnen met een van de meest prestigieuze culturele instellingen in de stad, het Museum T. Henry (1776-1836). Het museum werd in 1831 opgericht door een donatie van meer dan 160 schilderijen van Henry, commissaris van de Koninklijke Musea, en vandaag de dag heeft een collectie van 300 schilderijen van de Franse, Italiaanse en Nederlandse kunstenaars van de middeleeuwen tot heden. Onder deze kunstwerken in het museum zijn "The Ascent naar Golgotha" door Murillo (1618-1682); de controversiële "Christus stierf" momenteel toegeschreven aan Filippino Lippi (1457-1504); de "Conversie van St. Augustinus," door Beato Angelico (1395 ca.-1455) en vervolgens een zeer indrukwekkende collectie werken van JF Millet (1814-1875). Een andere attractie een bezoek waard is de Abdij du Voeu, die was gewijd aan de Maagd en opgericht in 1145 door Matilda (1080-1118), de vrouw van Hendrik I (1068 ca-1135). De kerk werd ingewijd in 1181, tijdens het bewind van Henry II (1133-1189) en Eleonora van Aquitanië (1122-1204), die aanwezig was bij de ceremonie waren. Helaas, door de eeuwen heen het is zwaar beschadigd.

Veerdiensten naar Poole, Portsmouth en Rosslare kunnen worden genomen vanuit de haven.