Palma naar Barcelona Veerboot

De Palma Barcelona veerdienst verbindt Mallorca met Spanje en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Balearia veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur 15 minuten Terwijl de Trasmediterranea veerdienst loopt tot 11 keer per week met een duur van 7 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 18 overtochten per week op de Palma Barcelona route tussen Mallorca en Spanje. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Palma naar Barcelona Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Mallorca naar Spanje pagina.

Palma - Barcelona Veerbootmaatschappij

  • Balearia
    • 7 Afvaarten / Week 7 uur 15 min
    • Prijsaanvraag
  • Trasmediterranea
    • 11 Afvaarten / Week 7 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Palma Barcelona tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Palma Barcelona boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Palma Gids

Palma is de hoofdstad van de Balearen en ligt aan de zuidkust van het Spaanse eiland Mallorca. De stad ligt aan de baai van Palma en in het noordwesten van de stad ligt de Serra de Tramuntana, een grote bergketen op het eiland, die uitgeroepen is tot een UNESCO World Heritage Site. De stad kan zijn geschiedenis terug tot de Romeinse tijd traceren, toen het een Romeins kamp was. De stad is ook onder de invloed van het Byzantijnse Rijk, de Moren en uiteindelijk James I van Aragon.

Vandaag de dag, de stad is een belangrijke toeristische bestemming. Attracties in de stad zijn onder meer La Seu, de stad de kathedraal die oorspronkelijk werd gebouwd op de plaats van een vroegere moskee. De bouw van de kathedraal begon in 1229 en werd compleet in 1601. Parc de la Mar (Park van de Zee) ligt in het zuiden en tussen Parc de la Mar en de stad zijn de muren van de stad. Hier kunnen bezoekers ontspannen onder de enorme blauwe en gele luifel die een rij van houten bankjes tinten.

De haven van Palma is gelegen aan de zuidwestelijke kant van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de kathedraal. De drukke haven heeft goede verbindingen met de belangrijkste uitvalswegen van de stad. De bestemmingen beschikbaar vanuit de haven zijn onder andere Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia en Denia.

Barcelona Gids

De Spaanse stad Barcelona ligt aan de kust tussen de monden van de rivier de Llobregat en de rivier de Besos en grenst in het westen door de Serra de Collserola bergketens. Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en is op een na grootste stad van Spanje na Madrid. Gesticht als een Romeinse stad, in de Middeleeuwen Barcelona werd de hoofdstad van het Graafschap Barcelona. Na de fusie met het Koninkrijk van Aragon, Barcelona bleef een belangrijke stad in de Kroon van Aragon zijn. Barcelona heeft een rijk cultureel erfgoed en is vandaag een belangrijk cultureel centrum en een belangrijke toeristische bestemming. Vooral bekend zijn de architectonische werken van Antoni Gaudí en Lluís Domènech i Montaner, die zijn aangewezen UNESCO World Heritage Sites.

Barcelona heeft vele musea, die verschillende gebieden en tijdperken te dekken. Het Nationaal Museum voor Kunst van Catalonië bevat een bekende collectie van de Romaanse kunst, terwijl het Museum van Hedendaagse Kunst Barcelona richt zich op het post-1945 Catalaanse en Spaanse kunst. De Fundació Joan Miró, Picasso Museum en de Fundació Antoni Tàpies houdt belangrijke collecties van deze wereldberoemde kunstenaars, evenals Can Framis Museum, dat zich richt op de post 1960 Catalaanse kunst eigendom van Fundació Vila Casas.

Barcelona is een grote ferry terminal voor routes naar Mallorca, Genua, Ibiza en Marokko (Tanger Med). De pieren voor veerboten en cruiseschepen liggen dicht bij het centrum van de stad, de haven begint net aan het einde van de Ramblas.