Emden naar Kristiansand Veerboot

De Emden Kristiansand veerdienst verbindt Duitsland met Noorwegen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Holland Norway Lines. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 17 uur.

Emden Kristiansand vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Emden - Kristiansand Veerbootmaatschappij

Kristiansand Gids

De Noorse havenstad Kristiansand ligt aan de zeestraat Skagerrak. Voordat het Kieler Kanaal werd geopend tussen de Noordzee en de Baltische Zee, was Skagerrak een belangrijke militaire route. Hierdoor heeft Kristiansand altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de geschiedenis van Noorwegen. De stad was eerst de koninklijke residentie van Harald Fairhar, deed vervolgens dienst als Deens-Noors fort en werd later een garnizoensstad. Kristiansand is voor veel Noren een belangrijke toegangspoort tot de rest van Europa. Dagelijks vertrekken er tal van veerboten naar Denemarken. De stad vormt tevens het eindstation van een belangrijke treinverbinding langs het zuidelijkste puntje van Zuid-Noorwegen.

Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het woord 'sand' verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Kristiansand Zoo.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Gothenburg in Zweden (vanuit de Britse stad Newcastle) en Hirtshals in Denmarken.