Bastia naar Toulon Veerboot

De Bastia Toulon veerdienst verbindt Corsica met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 8 keer per week met een vaartijd van ongeveer 9 uur.

Bastia Toulon vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bastia naar Toulon Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Frankrijk pagina.

Bastia - Toulon Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 8 Afvaarten / Week 9 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Bastia Toulon tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Bastia Toulon boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Bastia Gids

Bastia is een gemeente in het departement Haute-Corse van Frankrijk, gelegen in het noordoosten van het eiland Corsica. De stad heeft ook de belangrijkste haven op het eiland en is de belangrijkste commerciële stad van het eiland. Bastia heeft drie verschillende havens; de oude haven ("Vieux Port"), gelegen in een smalle baai en voornamelijk gebruikt door de vissers en privé schepen, in het noorden gelegen commerciële haven, en de Toga jachthaven die gebruikt wordt door pleziervaartuigen, zoals zeilboten en jachten.
Bezienswaardigheden in Bastia zijn het Museum van Corsica, het voormalige paleis van de Genuese gouverneurs, die nu een museum van Corsicaanse etnografie herbergt en The Fortress met zijn donjon en de 16e-eeuwse klokkentoren, die een prachtig uitzicht over de oude haven Terra Vecchia biedt, de bergen en de kust.
De haven van Bastia verbindt Bastia met Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).

Toulon Gids

De Franse stad Toulon is gelegen aan de Middellandse Zee kust, ten oosten van Marseille, in het departement Var in de Provence. De stad is gelegen rond een rotsachtige baai, beschut door de kalkstenen rotsen van de 'Faron', bekroond met oude vestingwerken. De beschutte positie heeft geleid tot een grote haven en de rol van Toulon als de thuisbasis van de Franse marine vloot gegeven. Bezoekers van Toulon zou een wandeling door de oude stad, die nu veel wordt gerestaureerd en is de meest interessante sector met smalle straatjes met winkels leidt tot kleine open pleinen en vele cafés nemen. De beste tijd om te bezoeken is in de ochtend wanneer de dagelijkse markt op Cours Lafayette voegt wat kleur aan de stad. Het arsenaal van Toulon, dat is misschien wel de plek het meest bezocht door toeristen, dateert uit de tijd van Hendrik IV; het werd ingehuldigd in 1680. Het wordt via een 1738 portiek getreden en bevat vele schilderijen, zoals de mooie foto door Antoine Morel Fatio (19de eeuw) genaamd 'De haven van Toulon in 1854', zijn er ook schilderijen van Emil Mathon, met de 'Retour de l'Admiraal de Courbet aux cendres Salins d' Hières '; Vincent Cordouan en de 'Combat de Vaisseau, de Romulus, 13 Fevrier 1814', en door J. Vernet is 'Les Vues des Ports de France'.