Ajaccio naar Nice Veerboot

De Ajaccio Nice veerdienst verbindt Corsica met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 30 minuten.

Ajaccio Nice vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ajaccio naar Nice Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Frankrijk pagina.

Ajaccio - Nice Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 5 Afvaarten / Week 5 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ajaccio Nice tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ajaccio Nice boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ajaccio Gids

Ajaccio is de grootste nederzetting op het Franse eiland Corsica. Napoleon Bonaparte werd geboren in Ajaccio, in 1769 in de Casa Buonaparte, nu voor het publiek bezoekbaar. Andere signeersessies in de stad zijn onder de Ajaccio Napoleon Bonaparte luchthaven. De stad is gelegen aan de kust ten zuidwesten van Corsica, ongeveer 210 mijl ten zuidoosten van Marseille. Ajaccio ligt op een beschutte ligging aan de voet van de beboste heuvels, aan de noordelijke oever van de Golf van Ajaccio. De haven is gelegen ten oosten van de oorspronkelijke citadel onder de heuvel met uitzicht op een schiereiland die de haven beschermt.
De haven van Ajaccio wordt verbonden met het vasteland van Frankrijk met dagelijkse vveerdiensten vanaf Marseille, Toulon en Nice. Er zijn af en toe ook verbindingen naar het Italiaanse vasteland (Livorno) en naar Sardinië, samen met een seizoensgebonden dienst naar Calvi en Propriano. De twee grote veerbootmaatschappij met diensten naar Ajaccio zijn SNCM en Corsica Ferries.
Ajaccio is een tussenstop geworden voor cruises met ongeveer 418.086 bezoekers in 2007 - veruit de grootste in Corsica en de tweede in Frankrijk (na Marseille, maar groter dan Nice/Villefranche-sur-Mer en Cannes).

Nice Gids

De Franse stad Nice is de hoofdstad van de Côte d'Azur en is een echte kosmopolitische toeristische bestemming. Dit deel van de Franse Rivièra is de perfecte plaats voor liefhebbers van zon, en veel mensen kiezen ervoor om langs de spectaculaire kustlijn van Nice te ontspannen tijdens de zonnige zomermaanden en milde winters, waar u in staat bent om van de zon te genieten, peddelen in de azuurblauwe zee, zwemmen, waterski, parascend, jet-ski, of van een cocktail te genieten. Nice is de thuisbasis van vele vrije stukken strand en ook een totaal van 15 privéstranden, aangeduid als 'plages concédées', waar ligstoelen kunnen worden gehuurd voor een kleine vergoeding. Veel bezoekers kunnen genieten van een wandeling langs de Promenade des Anglais (Promenade van het Engels), die uit bijna 200 jaar dateert en de Middellandse Zeekust in de Baie des Anges (Baai van de Engelen). Gelegen in het centraal van Nice, deze legendarische boulevard wordt beter bekend als de 'Promenade' en strekt zich uit over ongeveer 6 km/4 mijl, met veel heldere blauwe stoelen waar u kunt zitten, ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht op zee. De kustlijn van Nice is vol met toeristische attracties, en de in de buurt zijn ook een aantal aansprekende Côte d'Azur dorpen en steden. Ook dicht bij Nice zijn vele traditionele Provençaalse dorpen met karakter te vinden.