Umea
Vaasa
Veerboten naar Finland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Umea - Vaasa is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Umea - Vaasa

Nieuwste aanbiedingen voor Umea - Vaasa

Umea naar Vaasa Veerboot

De Umea Vaasa veerdienst verbindt Zweden met Finland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Wasaline. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 30 minuten.

Umea Vaasa vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Umea naar Vaasa is ongeveer 3h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Umea naar Vaasa kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Umea naar Vaasa is 210 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Umea naar Vaasa en dat is
  • Wasaline
 • Boek overtochten van Umea naar Vaasa via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Umea naar Vaasa reizen met
  • Wasaline
  : Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Ja, je kunt met een voertuig van Umea naar Vaasa reizen met
  • Wasaline
  : Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Wasaline
 • De afstand van Umea naar Vaasa is ongeveer 80 zeemijlen.

Umea Vaasa Veerboot klantenrecensies

 • "overtocht prima, boeking direct ferries niet correct"

  alles was prima met de wasaline, maar direct ferries had mijn business seat niet betaald aan wasaline, maar wel in rekening gebracht bij mij. Hierdoor heb ik 2 maal deze kosten gemaakt, klachten indienen of contact opnemen met direct ferries is bijzonder lasting. Volgende keer boek ik direct bij wasaline

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Volg de borden en geniet van de overtocht"

  De overtocht, 3 5 uur is prima. Mooie boot uitstekend buffer en onze cabine ook goed. (Geen föhn aanwezig!) Wat niet goed is is dat we directories de navigatie in de mail gingen volgen... die brengt je of naar een plek midden in Zweden (oke misschien zelfde naam? ) of hartje Umea... de haven ligt zo'n 15 kilometer verderop! De link moet echt aangepast worden! De verkeersborden 'Vaas geven wel de goede route aan. Ook google maps brengt je op de juiste plek als je Vaasa intypt.maar anders sta je net als wij midden in Umea .... leule stad maar niet de instapplek!'

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Met de boot van Umea naar Vaasa"

  De boot vertrekt niet vanuit Umea maar vanuit Holmsund. Er is geen speciaal vervoer van Umea naar Holmsund haven. Je kunt met de bus van Umea naar Holmsund en dan met een bus van Holmsund naar de haven. Wij namen een taxi vanuit ons hotel in Umea en betaalden een vast bedrag (300 kronen). Dit had ons hotel voor ons geregeld. De haven in Holmsund is klein, er zijn geen faciliteiten (wel schone toiletten). De boot is groot, er gaan auto's en vrachtauto's mee. Aan boord zijn veel voorzieningen zoals een winkel, restaurant, bar en een informatiepunt waar je ook vragen over Finland kunt stellen. Er is geen geldautomaat maar betalen aan boord kan met pincode. Er zijn veel en verschillende soorten zitplaatsen, sommige met een eigen tafeltje. Eenmaal aan boord kun je meteen een hut huren voor prijzen tussen de 35 en 45 euro (2017). Het is ook mogelijk een luxe stoel te huren voor 5 euro of zelfs een werkplek te boeken met internetaansluiting. Er is gratis wifi aan boord. Er zijn meerdere buitendekken (niveau 8 en 9) met zitplaatsen. Honden mogen mee aan boord. De boot vertrok stipt op tijd (09:00 uur) en kwam na 4 1/2 uur ook mooi op tijd aan (14:30, in Finland is het een uur later!). Het was een prettige, rustige reis.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Umea Gids

De Zweedse stad Umea is gelegen in het noorden van het land en aan de rivier de Ume. Umea is de grootste stad in de regio Norrland en Zweden 12e grootste. De oprichting van de universiteit van de stad in de jaren 1960 hielp de stad de ontwikkeling die leidde tot de stad woningvoorraad verdubbeling in de komende 30 jaar. Vandaag, Umea heeft twee universiteiten en is een centrum voor onderwijs en technisch en medisch onderzoek. In 2014 werd de stad gekozen als de culturele hoofdstad van Europa, in de erkenning van de levendige culturele scene en uitgaansgelegenheden van de stad. De stad heeft cultuur een hoge prioriteit in zijn planologische besluiten in de afgelopen decennia, en zo stellig van overtuigd dat cultuur een positief effect bij het bevorderen van de groei in de stad. Door de grote aantallen studenten in de stad, fietsen zijn gemeengoed en is geschikt voor hen door het verstrekken van de fiets vriendelijk en fiets alleen wegen. Het is daarom vaak sneller om de stad te verkennen op de fiets dan met de auto of het openbaar vervoer.

Vanuit de haven van zijn er 8 zeilen per week naar Vaasa met een vaartijd van ongeveer 4 uur.


Vaasa Gids

De Finse stad Vaasa ligt slechts 45 nautische mijl van Zweden en heeft heel veel gebruik gemaakt van de cultuur van Zweden, die zichtbaar is over de Botnische Golf. Ongeveer 25% van de inwoners van de stad spreken Zweedse als eerste taal en toeristen in de stad zullen regelmatig gesprekken horen tussen de Fins en Zweeds. De stad, uit 17de eeuw dateert, is vernoemd naar de Zweedse koninklijke familie, de adellijke Wasa familie, maar slechts 200 jaar later was gevallen onder de controle van Rusland. De Grote Brand van 1852, die werd veroorzaakt door een onzorgvuldig dronken proberen om zijn pijp te steken, zag de oude binnenstad verwoest. De nieuwe stad werd toen vanuit het niets opgebouwd en is ongeveer 7 km van de plaats van de vernietiging. Natuurliefhebbers weten Vaasa voor Terranova, die de prachtige Kvarken Archipel, een UNESCO World Heritage Site introduceert, en zal genieten van de Nature Trail op Ojberget die in de Ojbergsmossen veen neemt, een reus pot hole, een 'veld van de duivel' en een dwerg dennen- overdekte meteoriet krater.
Er zijn 8 afvaarten per week vanuit de haven naar Umea, met een vaartijd van ongeveer 4 uur.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking