Umea
Vaasa
Veerboten naar Finland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Umea - Vaasa is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Umea - Vaasa

Nieuwste aanbiedingen voor Umea - Vaasa

Umea naar Vaasa Veerboot

De Umea Vaasa veerdienst verbindt Zweden met Finland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Wasaline. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 29 minuten.

Umea Vaasa vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Zweden naar Finland pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Umea Gids

De Zweedse stad Umea is gelegen in het noorden van het land en aan de rivier de Ume. Umea is de grootste stad in de regio Norrland en Zweden 12e grootste. De oprichting van de universiteit van de stad in de jaren 1960 hielp de stad de ontwikkeling die leidde tot de stad woningvoorraad verdubbeling in de komende 30 jaar. Vandaag, Umea heeft twee universiteiten en is een centrum voor onderwijs en technisch en medisch onderzoek. In 2014 werd de stad gekozen als de culturele hoofdstad van Europa, in de erkenning van de levendige culturele scene en uitgaansgelegenheden van de stad. De stad heeft cultuur een hoge prioriteit in zijn planologische besluiten in de afgelopen decennia, en zo stellig van overtuigd dat cultuur een positief effect bij het bevorderen van de groei in de stad. Door de grote aantallen studenten in de stad, fietsen zijn gemeengoed en is geschikt voor hen door het verstrekken van de fiets vriendelijk en fiets alleen wegen. Het is daarom vaak sneller om de stad te verkennen op de fiets dan met de auto of het openbaar vervoer.

Vanuit de haven van zijn er 8 zeilen per week naar Vaasa met een vaartijd van ongeveer 4 uur.


Vaasa Gids

De Finse stad Vaasa ligt slechts 45 nautische mijl van Zweden en heeft heel veel gebruik gemaakt van de cultuur van Zweden, die zichtbaar is over de Botnische Golf. Ongeveer 25% van de inwoners van de stad spreken Zweedse als eerste taal en toeristen in de stad zullen regelmatig gesprekken horen tussen de Fins en Zweeds. De stad, uit 17de eeuw dateert, is vernoemd naar de Zweedse koninklijke familie, de adellijke Wasa familie, maar slechts 200 jaar later was gevallen onder de controle van Rusland. De Grote Brand van 1852, die werd veroorzaakt door een onzorgvuldig dronken proberen om zijn pijp te steken, zag de oude binnenstad verwoest. De nieuwe stad werd toen vanuit het niets opgebouwd en is ongeveer 7 km van de plaats van de vernietiging. Natuurliefhebbers weten Vaasa voor Terranova, die de prachtige Kvarken Archipel, een UNESCO World Heritage Site introduceert, en zal genieten van de Nature Trail op Ojberget die in de Ojbergsmossen veen neemt, een reus pot hole, een 'veld van de duivel' en een dwerg dennen- overdekte meteoriet krater.
Er zijn 8 afvaarten per week vanuit de haven naar Umea, met een vaartijd van ongeveer 4 uur.


De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking