Boek uw overtocht naar Vaasa

De veerhaven van Vaasa in Finland verbindt u met Umea in Zweden met een keuze uit 12 ferry overtochten per week. De duur van de Vaasa naar Umea overtocht uit 3 uur 30 minuten en het kruispunt wordt bediend door Wasaline.

Vaasa Havenkaart

Klik voor Kaart

Vaasa Veerboot Alternatieven

Vaasa Veerdiensten

 • Wasaline
  • 12 afvaarten / week 3 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Vaasa Gids

Vaasa is een stad aan de westkust van Finland. De geschiedenis van Vaasa begint in de 14e eeuw, toen de zeelieden uit de kustregio in Midden-Zweden ontscheept in de huidige Oude Vaasa, en de woestenij eigenaars van Finland kwamen om hun land te bewaken.
Koning Charles IX stichtte de stad Vaasa op 2 oktober 1606 op, rond de oudste haven en handel punt in de Mustasaari kerkdorp 7 km ten zuidwesten van de huidige stad. Koning Karel IX gaf de stad de naam van zijn koninklijk huis. Dankzij de zee aansluitingen scheepsbouw en handel, met name teer handel, die bloeide uit de zeventiende eeuw en de meeste inwoners verdienden hun levensonderhoud hierdoor.
In 1683 verhuisde de drie-onderwerp van 'trivial' school van Nykarleby naar Vaasa en vier jaar later werd een nieuw schoolgebouw gebouwd in Vaasa. De eerste bibliotheek van Finland werd opgericht in Vaasa in 1794.

Hoe kom je in Vaasa Veerboot Haven

 • Vaasa Haven Adres

  Skeppsredaregatan 1, Hamnterminalen, FIN-65170 Vasa

 • Vaasa Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Vaasa vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Vaasa Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!