Travemunde
Trelleborg
Veerboten naar Zweden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Travemunde - Trelleborg is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Travemunde - Trelleborg

Nieuwste aanbiedingen voor Travemunde - Trelleborg

Travemunde naar Trelleborg Veerboot

De Travemunde Trelleborg veerdienst verbindt Duitsland met Zweden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, TT Line. De veerdienst gaat maximaal 13 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur 15 minuten.

Travemunde Trelleborg vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Travemunde naar Trelleborg Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Duitsland naar Zweden pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Travemunde Trelleborg Veerboot klantenrecensies

 • "Prfima overtocht"

  alles ging zeer makkelijk en vlot echt een aanrader!!

  'Peter Pan' travelled on Peter Pan

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  Een prima afweging om het stuk niet met de auto te rijden. Je komt tot rust en spreekt ook nog mensen in de koffie bar. Goed bedden en ook goed verzorgt.

  'Nils Holgersson' travelled on Nils Holgersson

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  Alles loopt soepel en goed om op de ferry te komen. Anders dan wij uit de bevestiging mail begrepen ( in het havenkantoor inchecken) moesten we gewoon bij de inrij poort het boekingsnummer intoetsen waarna de slagboom open gaat. Eten kopen op de ferry is echt niet duur. Lunchbufet € 16,50 en ruim de tijd om steeds weer wat te halen. Het lijkt wel een avond maaltijd alles is er van brood tot pizza patat pasta ,vis ,vlees en ijs. Ook een mok koffie kost maar €2,65 en een halve liter bier €4,- Duitse prijzen dus. Wij hebben genoten van deze overtocht. Met boeken is stoel reserveren niet nodig .

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima service"

  Met onze 89-jarige, gehandicapte (schoon)moeder hebben we de oversteek van Travemünde naar Trelleborg en terug gemaakt. We werden beide keren naar een praktische plek bij de lift gedirigeerd, en op de terugweg stond er zelfs een rolstoel voor ons klaar! Wat een prima service. Ook de gehandicapten-hut was voor onze moeder een uitkomst, goed ruim en met een bereikbare badkamer / toilet. We vonden het eten ook veel beter dan een paar jaar geleden. (Alleen het inchecken verliep niet vlekkeloos, de machine pikte onze gegevens niet goed op.)

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Travemunde Gids

Travemünde is een stadsdeel van de Duitse stad Lübeck. De plaats ligt aan de monding van de rivier de Trave, aan de Lübecker Bocht. Travemünde werd in de twaalfde eeuw gesticht door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen. Hij bouwde een fort om de monding van de Trave te beschermen tegen vijanden. Dit fort groeide onder Deens bewind uit tot een stadje dat in 1317 stadsrechten ontving. Sinds 1329 is Travemünde onderdeel van de stad Lübeck.

Travemünde is nu de grootste Duitse haven aan de Baltische Zee. De plaats is altijd zeer populair geweest onder toeristen. Populaire bezienswaardigheden zijn de vuurtoren uit 1539 en het museumschip, de Flying P-Liner Passat die is geankerd aan de monding van de Trave.

Gemotoriseerde voertuigen mogen niet door Vorderreihe (de hoofdstraat van de stad) en over de kustpromenade rijden. Vanaf het treinstation gaan er verschillende bussen naar de stad. Gezien de vele smalle straatjes kunt u Travemünde het beste wandelend of fietsend verkennen.

Vanuit de haven vertrekken dagelijks veerdiensten naar Zweden, Finland, Rusland, Letland en Estland.


Trelleborg Gids

Trelleborg is de meest zuidelijke gelegen stad van Zweden en kan haar geschiedenis te herleiden tot de 13e eeuw, toen de stad gepresenteerd werd als een huwelijksgeschenk aan de Zweedse Prins Valdemar door de Deense koninklijke familie. De Denen hebben de stad teruggewonnen en zijn daar gebleven tot 1658 na de Zweedse overheersing. Trelleborg wordt vaak bezocht door mensen die reizen vanuit Zweden naar Duitsland vanwege de veerboten naar Rostock, Sassnitz, en Lübeck - Travemünde in Duitsland. Deze veerboten varen begon in 1897, met de Sassnitz lijn; de route naar Travemünde werd opgericht in 1962, terwijl de lijn naar het voormalige Oost-Duitse stad Rostock werd ingehuldigd na de val van de Berlijnse Muur in 1989. De veerboten vervoeren zowel passagiers op één dag reizen, auto's met gezinnen die op vakantie, en zwaar vrachtwagens op hun weg door Europa. In 1917, Lenin arriveerde per veerboot vanuit Sassnitz onderweg naar Rusland om de revolutie te leiden.


De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking