Travemunde naar Trelleborg Veerboot

De Travemunde Trelleborg veerdienst verbindt Duitsland met Zweden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, TT Line. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur 15 minuten.

Travemunde Trelleborg vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Travemunde naar Trelleborg Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Duitsland naar Zweden pagina.

Travemunde - Trelleborg Veerbootmaatschappij

 • TT Line
  • 3 Afvaarten / Dag 8 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Travemunde Trelleborg tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Travemunde Trelleborg boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Travemunde Trelleborg Veerboot klantenrecensies

 • "Prfima overtocht"

  alles ging zeer makkelijk en vlot echt een aanrader!!

  'Anonieme' reisde mee op de route Travemunde Trelleborg met TT Line aan boord de Peter Pan

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  Een prima afweging om het stuk niet met de auto te rijden. Je komt tot rust en spreekt ook nog mensen in de koffie bar. Goed bedden en ook goed verzorgt.

  'Peter' reisde mee op de route Travemunde Trelleborg met TT Line aan boord de Nils Holgersson

  Lees meer Lees minder
 • "onze reis"

  prima reis, maar het eten was niet zo goed.

  'Arjan' reisde mee op de route Travemunde Trelleborg met TT Line aan boord de Nils Holgersson

  Lees meer Lees minder
 • "Het mooie alternatief!"

  Deze nachtboot is het heerlijke alternatief om uitgerust aan te komen in Zweden in plaats van al die kilometers autorijden. Ondanks het tijdstip is restauratie nog een uurtje open voor een hapje en een drankje. Ontbijttijden aangepast aan het laat naar bed gaan, uitstekend ontbijtbuffet met hele vriendelijke dames die de boel runnen.

  'Henk' reisde mee op de route Travemunde Trelleborg met TT Line aan boord de Nils Dacke

  Lees meer Lees minder

Travemunde Gids

De Duitse stad Travemunde is gelegen in Lübeck, aan de monding van de rivier de Trave in Lübeck Bay. Gesticht in de 12e eeuw door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen, toen hij bouwde een fort aan de monding van de rivier de Trave bewaken, werd de stad later verbeterd door de Denen en werd een stad in 1317. De stad is nu de grootste ferry haven in Duitsland aan de Baltische Zee en sinds het begin van de 19e eeuw is het een populaire toeristische rapport geweest. Populaire bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer de vuurtoren die dateert uit 1539 en is de oudste langs de Duitse Oostzeekust. Een ander voorbeeld is het museumschip, de Flying P-Liner Passat, die is verankerd in de monding van de rivier de Trave. Gemotoriseerde voertuigen verboden om de hoofdstraat van de stad, Vorderreihe, en de promenade langs de kust. Er zijn bussen die naar de stad en het aansluitpunt is het treinstation. Het rijden op een fiets of te voet is meestal de voorkeur, omdat de meeste van de straten zijn smal en raken vaak verstopt met auto's aangedreven door onervaren bestuurders.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Zweden, Finland, Rusland, Letland en Estland.

Trelleborg Gids

Trelleborg is de meest zuidelijke gelegen stad van Zweden en kan haar geschiedenis te herleiden tot de 13e eeuw, toen de stad gepresenteerd werd als een huwelijksgeschenk aan de Zweedse Prins Valdemar door de Deense koninklijke familie. De Denen hebben de stad teruggewonnen en zijn daar gebleven tot 1658 na de Zweedse overheersing. Trelleborg wordt vaak bezocht door mensen die reizen vanuit Zweden naar Duitsland vanwege de veerboten naar Rostock, Sassnitz, en Lübeck - Travemünde in Duitsland. Deze veerboten varen begon in 1897, met de Sassnitz lijn; de route naar Travemünde werd opgericht in 1962, terwijl de lijn naar het voormalige Oost-Duitse stad Rostock werd ingehuldigd na de val van de Berlijnse Muur in 1989. De veerboten vervoeren zowel passagiers op één dag reizen, auto's met gezinnen die op vakantie, en zwaar vrachtwagens op hun weg door Europa. In 1917, Lenin arriveerde per veerboot vanuit Sassnitz onderweg naar Rusland om de revolutie te leiden.