Rostock naar Trelleborg Veerboot

De Rostock Trelleborg veerdienst verbindt Duitsland met Zweden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Stena Line veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 6 uur Terwijl de veerdienst van TT Line vertrekt tot 3 keer per dag en duurt 6 uur.

Dus dat is een totaal van 42 overtochten per week op de Rostock Trelleborg route tussen Duitsland en Zweden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Rostock - Trelleborg Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Rostock Trelleborg tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rostock Trelleborg boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rostock Trelleborg Veerboot klantenrecensies

 • "fijne boot reis"

  Fijne boot reis. alleen maar bepekte openind van het buffet om er een kop koffie te halen met een broodje of iets anders.

  'Kees' reisde mee op de route Rostock Trelleborg met TT Line

  Lees meer Lees minder
 • "Mooie start"

  Blijft altijd een indrukwekkend moment als een schip in de nacht de haven verlaat, het waren duidelijk geen vakantie pasengiers maar hoofdzakelijk mensen die voor hun beroep de overtocht pleegden. Des al niet te min verliep alles netjes en gecontroleerd we hebben een lekker biertje genuttigd voor in het restaurant. We hebben lekker geslapen en heerlijk gedouchd en fit aan onze reis naar de Noorkaap begonnen.

  'Eldert' reisde mee op de route Rostock Trelleborg met Stena Line aan boord de Skåne

  Lees meer Lees minder
 • "prima rustige overtocht"

  Fijn alternatief voor een hotel overnachting op onze reis naar Stockholm. Een avond doorbrengen in Rostock is leuk en vervolgens prima slapen op de veerboot om daarna de reis voort te zetten in Zweden. Erg blij en tevreden dat we deze keuze gemaakt hebben. Van de boot zelf hebben we niet veel meegemaakt; lekker geslapen in een ruime hut (gratis upgrade omdat hij bij lange na niet vol was)

  'Henk' reisde mee op de route Rostock Trelleborg met Stena Line aan boord de Skåne

  Lees meer Lees minder
 • "Reis Rostock naar Trelleborg"

  Een hele goede aanrader wanneer je naar Zweden wilt reizen, vakbekwaamheid van het personeel, en relaxed!

  'Beatrijs' reisde mee op de route Rostock Trelleborg met TT Line aan boord de Robin Hood

  Lees meer Lees minder

Rostock Gids

Rostock ligt in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, aan de rivier de Warnow. De stad ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van de Baltische Zeekust. In Rostock vindt u de Neuer Markt met het dertiende-eeuwse stadhuis in gotische stijl. Aan het stadhuis werden in de achttiende eeuw een barokke façade en banketzaal toegevoegd. Daarnaast staan er aan het plein ook nog prachtige pakhuizen uit de vijftiende en zestiende eeuw. Vroeger stonden er aan de rand van het plein nog meer oude gebouwen in Hanzestijl, maar deze werden in 1942 vernietigd tijdens luchtaanvallen. De Universiteit van Rostock werd opgericht 1419 en is een van de oudste universiteiten ter wereld.

De haven van Rostock is een van de grootste havens van Duitsland en behoort tot de belangrijkste havens van Europa. De haven is goed bereikbaar en beschikt over uitstekende voorzieningen zoals cafés, restaurants, winkels en een wisselkantoor. Vanuit Rostock vertrekken veerdiensten naar Gedser in Denemarken (vaartijd: 2 uur) en Trelleborg in Zwesen (vaartijd: 5 uur en 45 minuten). Daarnaast is de haven van Rostock het vertrekpunt voor de razendsnelle veerdienst naar Hank in Finland (vaartijd: 22 uur).

Trelleborg Gids

Trelleborg is de meest zuidelijke gelegen stad van Zweden en kan haar geschiedenis te herleiden tot de 13e eeuw, toen de stad gepresenteerd werd als een huwelijksgeschenk aan de Zweedse Prins Valdemar door de Deense koninklijke familie. De Denen hebben de stad teruggewonnen en zijn daar gebleven tot 1658 na de Zweedse overheersing. Trelleborg wordt vaak bezocht door mensen die reizen vanuit Zweden naar Duitsland vanwege de veerboten naar Rostock, Sassnitz, en Lübeck - Travemünde in Duitsland. Deze veerboten varen begon in 1897, met de Sassnitz lijn; de route naar Travemünde werd opgericht in 1962, terwijl de lijn naar het voormalige Oost-Duitse stad Rostock werd ingehuldigd na de val van de Berlijnse Muur in 1989. De veerboten vervoeren zowel passagiers op één dag reizen, auto's met gezinnen die op vakantie, en zwaar vrachtwagens op hun weg door Europa. In 1917, Lenin arriveerde per veerboot vanuit Sassnitz onderweg naar Rusland om de revolutie te leiden.