Veerboten naar Shetland Eilanden
Veerboten via 2 routes en 3 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Shetland Eilanden

Nieuwste aanbiedingen voor Shetland Eilanden

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Shetland Eilanden

De Shetlandeilanden zijn een eilandgroep in de Atlantische Oceaan, ten noordoosten van het vasteland van Schotland. De archipel bestaat uit ongeveer 100 eilanden. Slechts 15 van deze eilanden zijn bewoond. Het belangrijkste eiland is Mainland. De hoofdplaats van de Shetlandeilanden is Lerwick.

Wat is er te doen op de Shetlandeilanden?

De Shetlandeilanden liggen in het noordelijkste puntje van het Verenigd Koninkrijk en vormen een toegangspoort tot het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De eilanden stonden honderden jaren lang (tot 1469) onder het bewind van Noorwegen en de Noorse invloed is nog altijd merkbaar. Het dialect dat wordt gesproken op de eilanden bevat oud-Noorse woorden en straatnamen verwijzen naar Noorse helden als koning Harald. Veel huizen op de eilanden zijn gebouwd en ingericht in Scandinavische stijl. De Shetlandeilanden zijn een geweldige bestemming voor sportievelingen. U kunt er prachtige wandel- en fietstochten maken, kajakken, rotsklimmen, zeilen, surfen en golven. In het zuiden van het eiland West Burra bevindt zich de prachtige dakloze kerk St Laurence. Als een mooi historisch beeld wilt krijgen van het leven op de eilanden is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Shetland Museum. Typisch Shetlandse lekkernijen zijn Tattie Soup en de Shetland Black Potato (zwarte aardappel).

Vervoer

De Shetlandeilanden lenen zich uitstekend voor het maken van mooie fietstochten. Daarnaast kunt u de eilanden ook verkennen met de auto en is er een efficiënt openbaar vervoerssysteem met bussen en veerboten.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Als u wilt profiteren van de laagste prijzen en beste beschikbaarheid is het aan te raden om uw overtocht per veerboot naar de Shetlandeilanden zo vroeg mogelijk te boeken. In de zomermaanden kunt u genieten van aangename temperaturen en lange dagen. Op mooie dagen tussen midden mei en midden juli kennen de eilanden maar liefst 19 uur daglicht per dag.

Shetland Eilanden klantenrecensies

  • "Naar Lerwick"

    Prima overtocht, mooie hut. Vriendelijk personeel.

    Lees meer Lees minder

Routes en Havens in Shetland Eilanden

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking