Boek uw overtocht naar Kirkwall

Vanuit de veerhaven van Kirkwall in Orkney Eilanden vertrekken veerboten naar Aberdeen & Lerwick. U kunt kiezen uit 7 afvaarten / week vanuit de haven van Kirkwall in Orkney Eilanden naar Schotland & Shetland Eilanden.

Vaartijden variëren van 7 uur 15 minuten op de Aberdeen veerdienst tot 7 uur 45 minuten op de Lerwick veerdienst.

Deze pagina toont een kort overzicht, maar sommige overtochten zijn seizoensgebonden. Wij raden u dan ook aan om de actuele vertrektijden en prijzen te raadplegen via onze Kirkwall tariefzoeker.

Kirkwall Havenkaart

Klik voor Kaart

Kirkwall Veerdiensten

 • Northlink Ferries
  • 3 afvaarten / week 7 uur 15 min
  • Prijsaanvraag
 • Northlink Ferries
  • 4 afvaarten / week 7 uur 45 min
  • Prijsaanvraag

Kirkwall Gids

Kirkwall is de grootste stad en hoofdstad van de Orkney-eilanden.De stad was voor het eerst ontdekt in de Orkneyinga saga in het jaar 1046.Kirkwall opgericht door Earl Rognvald Brusason, de Stad en Royal Burgh of Kirkwall is de hoofdstad en administratieve centrum van Orkney. De naam is afkomstig van de Oud-Noorse 'Kirkjuvagar', betekenis voor'kerk-bay' en verwijst naar een veel oudere kerk dan de huidige kathedraal. De oorspronkelijke stad is een van de best bewaarde voorbeelden van een oude Noorse stad. Geografie van Kirkwall is misschien moeilijk te zien, maar is in werkelijkheid vrij eenvoudig. Harbour Staat loopt van oost naar west langs de waterkant, met de havenfaciliteiten verder uit te breiden tot het noorden. Het is verbonden met het zuiden door de middeleeuwse Bridge Straat en Albert Straat naar andere Kirkwall belangrijkste punt van focus Broad Street, en ook met St Magnus Cathedral, de Tourist Information Centre, het stadhuis, en de Orkney Museum.

Hoe kom je in Kirkwall Veerboot Haven

 • Kirkwall Haven Adres

  Hatston Quay, Kirkwall, Orkney, KW15 1RQ

 • Kirkwall Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Kirkwall vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Kirkwall Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!