Aberdeen
Lerwick
Veerboten naar Shetland Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Aberdeen - Lerwick

Veerboot van Aberdeen naar Lerwick

Gemiddeld zijn er 6 wekelijkse afvaarten tussen Aberdeen en Lerwick. Deze ferry route wordt uitgevoerd door Northlink Ferries. Aberdeen Lerwick veerboten kosten tussen €80 en €452, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Aberdeen Lerwick veerboten.

Aberdeen Lerwick Veerdienst Tijden

De eerste Aberdeen Lerwick veerboot vertrekt meestal vanuit Aberdeen rond 17:00 uur. De laatste ferry vertrekt meestal om 19:00.

Hoe lang is de veerboot van Aberdeen naar Lerwick?

Aberdeen Lerwick Afvaarten op deze veerboot route kunnen ongeveer 13h 32m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 12u 30m. Vaartijden kunnen variëren, duur varieert vaak tussen veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Aberdeen Lerwick Veerboot Prijzen

Aberdeen Lerwick veerboot prijzen variëren tussen €80* en €452*. De gemiddelde prijs is €287*. De goedkoopste Aberdeen Lerwick veerboot prijzen beginnen vanaf €26*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €132*. De gemiddelde prijs voor een auto is €415*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Aberdeen naar Lerwick?

De afstand tussen Aberdeen en Lerwick is ongeveer 218,2 mijl (351,1 km) of 189,6 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Aberdeen Lerwick veerboot?

Ja, Northlink Ferries laat auto's toe aan boord van de veerboten tussen Aberdeen en Lerwick. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Aberdeen en Lerwick.

Kan ik te voet reizen van Aberdeen naar Lerwick?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Northlink Veerboten tussen Aberdeen en Lerwick.

Kan ik mijn huisdier meenemen op de ferry van Aberdeen naar Lerwick?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Aberdeen naar Lerwick met Northlink Ferries. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Schotland naar Shetland Eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Aberdeen - Lerwick Route-overzicht
Land van vertrek UK
Land van bestemming UK
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Northlink Ferries
Gemiddelde prijs 365 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 6
Gemiddelde vaartijd 13h 32m
Snelste Zeiltijd 12h 30m
Eerste veerboot 17:00
Laatste veerboot 19:00
Afstand 189 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-07-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Aberdeen naar Lerwick?

De reistijd per veerboot van Aberdeen naar Lerwick is ongeveer 12h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Aberdeen naar Lerwick?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Aberdeen naar Lerwick en dat is
  • Northlink Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Aberdeen naar Lerwick?

Boek overtochten van Aberdeen naar Lerwick via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Aberdeen Gids

De stad Aberdeen gelegen in het noordoosten van Schotland en is de derde meest bevolkte stad van Schotland. Vaak genoemd "The Granite City" te wijten aan de vele gebouwen die gebouwd zijn uit lokaal graniet, Aberdeen is een bruisende stad met twee universiteiten en is de belangrijkste basis voor veel bedrijven die betrokken zijn in de Noordzee olie-industrie. Direct gekoppeld aan de olie-industrie, de commerciële helihaven van Aberdeen is een van de drukste ter wereld.

Aan de kust heeft Aberdeen een lange zandstrand gelegen tussen de rivier de Dee en de rivier de Don, die overgaat in de hoge zandduinen ten noorden van de Don en zich uitstrekt tot Fraserburgh. Ten zuiden van de Dee zijn steile rotswanden met slechts kleine kiezel en kiezelstranden in diepe inhammen. Een aantal granieten die ontsluiten langs de zuidkust zijn in het verleden uitgehakt, waardoor het een spectaculair landschap is geworden voor bergbeklimmen.

De haven was vroeger een vissershaven en werd later gebruikt voor de trawlvisserij en de olie-industrie. De haven van Aberdeen is tegenwoordig een belangrijke vertrekhaven voor de Oostzee en Scandinavië gebieden, met belangrijke export waaronder kunstmest, graniet, en chemicaliën.


Lerwick Gids

Lerwick is de hoofdstad van de Shetland-eilanden, Schotland. De eilanden liggen op ongeveer 160 km voor de noordkust van het vasteland van Schotland, 340 km ten noorden van Aberdeen, 370 km ten westen van Bergen in Noorwegen en 370 km naar het zuiden oosten van Tórshavn op de Faeröer. Lerwick is een naam met wortels in het Oud-Noors en haar lokale afstammeling, Norn, die in Shetland werd gesproken tot het midden van de 19e eeuw. De naam "Lerwick" betekent baai van klei. De overeenkomstige Noorse naam is Leirvik, Leir betekent klei en vik betekent "bay" of "inham". Steden met vergelijkbare namen bestaan in het zuidwesten van Noorwegen (Leirvik) en op de Faeröer (Leirvík).

Lerwick is een drukke vissershaven die ook belangrijk is voor de offshore olie-industrie. Northlink Ferries verzorgt veerdiensten tussen Lerwick en Aberdeen, met een regelmatig tussenstop in Kirkwall op de Orkney-eilanden. Ook de Shetland Islands Council biedt een veerdienst naar Out Skerries en Bressay vanaf de terminal in het centrum van de stad.


Aberdeen naar Lerwick Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 15/07/2024 en 21-07-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Northlink Ferries 17:00 07:30 14 uur 30 minuten Ma, wo, vr, zo
Northlink Ferries 19:00 07:30 12 uur 30 minuten di, do, za
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.