Mariehamn naar Stockholm Veerboot

De Mariehamn Stockholm veerdienst verbindt Ålandeilanden met Zweden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Tallink Silja veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 5 uur 30 minuten Terwijl de Viking Line veerdienst loopt tot 3 keer per dag met een duur van 5 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 42 overtochten per week op de Mariehamn Stockholm route tussen Ålandeilanden en Zweden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Mariehamn naar Stockholm Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ålandeilanden naar Zweden pagina.

Mariehamn - Stockholm Veerbootmaatschappij

  • Tallink Silja
    • 3 Afvaarten / Dag 5 uur 30 min
    • Prijsaanvraag
  • Viking Line
    • 3 Afvaarten / Dag 5 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Mariehamn Stockholm tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Mariehamn Stockholm boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Mariehamn Gids

Mariehamn is de hoofdstad van Åland, is een autonoom gebied onder Finse soevereiniteit. Net als alle steden op Åland, Mariehamn is eentalig Zweeds-sprekende en ongeveer 88% van de inwoners spreken de taal als hun moedertaal. Het merendeel van de winkels van de stad en de vele restaurants en cafés bevinden zich in de Torggatan voetgangerszone in het centrum van Mariehamn. Het plein herbergt de zetel van de macht, de SjälvstyrelsegArden, die Aland parlement en provinciale overheid, het stadhuis en het regeringsgebouw. Op de helling tot aan het gemeentehuis is er een standbeeld van Tsarinna Maria Aleksandrovna, die haar naam gaf aan de pas gestichte stad in 1861. Mariehamn beschikt over meerdere gebouwen ontworpen door de Finse architect Lars Sonck, die als kind naar Åland verhuisde. Zijn gebouwen zijn onder andere de kerk van Mariehamn (1927), het hoofdgebouw van de Aland Maritime College (1927) en het gemeentehuis (1939). Hilda Hongell ontwierp ook verschillende gebouwen, hoewel slechts een paar nog te zien zijn.

Mariehamn is gelegen op een schiereiland en heeft twee belangrijke havens, één aan de oostelijke oever en een op de westelijke oever. Beide havens blijven ijsvrij voor bijna het hele jaar en beide zijn niet-getij. De westelijke haven is een internationale haven die dagelijks diensten heeft naar Zweden, Estland en het vasteland van Finland. Het Oostelijk Havengebied is voorzien van één van de grootste jachthavens van Scandinavië.

Stockholm Gids

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en is opgebouwd uit een reeks eilanden gelegen aan de oostkust van Zweden en wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds mooiste steden. Er zijn vele pittoreske scènes te worden gehouden in de stad en de skyline wordt weerspiegeld in het water van Lake Malaren en geniet van levendige blauwe zomer lucht, terwijl in de winter de stad wordt vaak bedekt door sneeuw en wordt verspreid door de prachtige verlichting.
De uiterst moderne stad staat bekend om zijn design, mode en het bruisende nachtleven, maar is nog steeds in geslaagd om zijn wortels in de oude stad gebied dat bekend staat als de Gamla Stan, waar je vrij gemakkelijk kunt jezelf verliezen in de geschiedenis te bewaren. De stad van de doolhof van straatjes is gebaseerd op de Stortorget, het grote plein, terwijl in het zuiden en op een verdere eiland, de Södermalm, en biedt een duidelijke artistieke sfeer, met zijn vele galeries en historische huizen en mooie waterkant.
Vanuit de haven van de stad, veerboten vertrekken naar bestemmingen in Finland, Rusland en de Baltische staten.