Mariehamn
Stockholm
Veerboten naar Zweden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Mariehamn - Stockholm is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Mariehamn - Stockholm

Mariehamn naar Stockholm Veerboot

De Mariehamn Stockholm veerdienst verbindt Ålandeilanden met Zweden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Viking Line veerdienst gaat tot 15 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Tallink Silja vertrekt tot 11 keer per week en duurt 6 uur 30 minuten.

Dus dat is een totaal van 26 overtochten per week op de Mariehamn Stockholm route tussen Ålandeilanden en Zweden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Mariehamn naar Stockholm?

  De reistijd per veerboot van Mariehamn naar Stockholm is ongeveer 6h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Mariehamn naar Stockholm?

  De prijs van de ferry overtocht van Mariehamn naar Stockholm kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Mariehamn naar Stockholm is 108 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Mariehamn naar Stockholm?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Mariehamn naar Stockholm. Dit zijn
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Mariehamn naar Stockholm?

  Boek overtochten van Mariehamn naar Stockholm via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Mariehamn naar Stockholm?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Mariehamn naar Stockholm reizen met
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Mariehamn naar Stockholm?

  Ja, je kunt met een voertuig van Mariehamn naar Stockholm reizen met
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Mariehamn naar Stockholm?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Wat is de afstand tussen Mariehamn en Stockholm?

  De afstand van Mariehamn naar Stockholm is ongeveer 116 zeemijlen.

Mariehamn Stockholm Veerboot klantenrecensies

 • "Een prettige reis."

  Het was een mooie tocht van Stockholm naar Helsinki. Aan boord was een goede sfeer, vriendelijk personeel, goede hygiëne. Heerlijk gegeten.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lees meer Lees minder
 • "schoonmaak"

  Hut was prima, boven verwachting. Jammer was wel dat tijdens ons ontbijt, al onze spullen lagen nog in de hut, de schoonmaakploeg al naar binnen was gegaan om op te ruimen.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lees meer Lees minder
 • "informatie onduidelijk"

  Het boeken bij Direct Ferries gaat snel en makkelijk. Ook de bevestigingsmail was snel binnen. Daarover geen klagen. In de bevestigingsmail staat echter: "Houd er rekening mee dat dit je bevestigingsmail is en niet je ticket. Wanneer je je bij de haven meldt, moet je een geprint of elektronisch exemplaar van deze mail laten zien om je ticket op te halen." Deze tekst zou beter aangepast kunnen worden in: Rijd met uw auto gewoon naar de check-in en laat deze email zien. U krijgt us tickets dan overhandigd. De email geeft de suggestie dat je naar het kantoor van Viking Line moet om je tickets op te halen.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lees meer Lees minder

Mariehamn Gids

Mariehamn is de hoofdstad van Åland, is een autonoom gebied onder Finse soevereiniteit. Net als alle steden op Åland, Mariehamn is eentalig Zweeds-sprekende en ongeveer 88% van de inwoners spreken de taal als hun moedertaal. Het merendeel van de winkels van de stad en de vele restaurants en cafés bevinden zich in de Torggatan voetgangerszone in het centrum van Mariehamn. Het plein herbergt de zetel van de macht, de SjälvstyrelsegArden, die Aland parlement en provinciale overheid, het stadhuis en het regeringsgebouw. Op de helling tot aan het gemeentehuis is er een standbeeld van Tsarinna Maria Aleksandrovna, die haar naam gaf aan de pas gestichte stad in 1861. Mariehamn beschikt over meerdere gebouwen ontworpen door de Finse architect Lars Sonck, die als kind naar Åland verhuisde. Zijn gebouwen zijn onder andere de kerk van Mariehamn (1927), het hoofdgebouw van de Aland Maritime College (1927) en het gemeentehuis (1939). Hilda Hongell ontwierp ook verschillende gebouwen, hoewel slechts een paar nog te zien zijn.

Mariehamn is gelegen op een schiereiland en heeft twee belangrijke havens, één aan de oostelijke oever en een op de westelijke oever. Beide havens blijven ijsvrij voor bijna het hele jaar en beide zijn niet-getij. De westelijke haven is een internationale haven die dagelijks diensten heeft naar Zweden, Estland en het vasteland van Finland. Het Oostelijk Havengebied is voorzien van één van de grootste jachthavens van Scandinavië.


Stockholm Gids

De Zweedse hoofdstad Stockholm behoort tot de mooiste steden ter wereld. Stockholm ligt aan de oostkust van Zweden en strekt zich uit over 14 eilanden die met bruggen aan elkaar zijn verbonden. De skyline van Stockholm wordt weerspiegeld in het water van het Mälarmeer. In de zomermaanden kunnen toeristen en de lokale bevolking genieten van warme temperaturen en strakblauwe luchten. In de winter wordt de stad bedekt door een laag sneeuw.

Stockholm is een moderne stad die bekend staat om haar design, mode en bruisende nachtleven. Toch heeft de stad veel van haar historie weten te bewaren in het schitterende oude centrum, Gamla Stan. In Gamla Stan kunt u wandelen door smalle geplaveide straatjes rondom het grote plein Stortorget. Iets meer naar het zuiden vindt u het eiland Sodermalm met prachtige galeries en historische gebouwen.

Vanuit de haven van Stockholm vertrekken veerboten naar Finland, Rusland en de Baltische staten.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.