Dover naar Calais Veerboot

De Dover Calais veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De DFDS Seaways veerdienst gaat tot 15 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van P&O Ferries vertrekt tot 23 keer per dag en duurt 1 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 38 overtochten per dag op de Dover Calais route tussen Engeland en Frankrijk. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Dover - Calais Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Dover Calais tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Dover Calais boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Dover Calais Veerboot klantenrecensies

 • "Well Done P&O"

  During the years i have sailed i with P & O ferries Calais-Dover, i have never had problems, always on time, never had a bad crossing, well done P & O

  'Alan' reisde mee op de route Dover Calais met P&O Ferries aan boord de Pride of Burgundy

  Lees meer Lees minder
 • "alweer perfecte overtocht met de Rodin"

  schitterende overtocht, prachtig weer, lekker gegeten aan boord

  'Chris' reisde mee op de route Dover Calais met MyFerryLink aan boord de Rodin

  Lees meer Lees minder
 • "Eerdere boot toch mogelijk"

  De terugreis verliep zo voorspoedig dat we een boot eerder konden nemen, ondanks dat we een onveranderbaar ticket hadden. Goede service dus!

  'Anonieme' reisde mee op de route Dover Calais met P&O Ferries aan boord de Pride of Kent

  Lees meer Lees minder
 • "waardering; goed"

  Heb getwijfeld of andere maatschappijen beter zouden zijn want de kosten zijn beduidend lager.Voor minder geld maar evenveel service over gegaan met de motor van Dover naar Calais.

  'Nick' reisde mee op de route Dover Calais met MyFerryLink aan boord de Rodin

  Lees meer Lees minder

Dover Gids

Dover ligt aan de kust van het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. De stad is gelegen aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

Dover kent veel bezienswaardigheden. Zo staat het Bleriot Memorial op de plek waar Louis Bleriot zijn vliegtuig landde na de eerste vlucht over het Kanaal. Op het hoogste punt van de stad prijkt Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel heeft als verdedigingsfort door de eeuwen heen een zeer belangrijke rol gespeeld in de Engelse geschiedenis.

De haven van Dover is met jaarlijks 16 miljoen passagiers, 2,1 miljoen vrachtwagens en motors en 86.000 bussen de drukste haven ter wereld. Het vormt de belangrijkste verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. P&O Ferries, DFDS Seaways en MyFerryLink verzorgen vanuit Dover veerdiensten naar de Franse steden Calais en Duinkerken.

Calais Gids

De Franse stad Calais is gelegen in het departement Nord-Pas de Calais in het noordwesten van Frankrijk. Calais ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33 kilometer van de Engelse stad Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de prachtige krijtrotsen van Dover te bewonderen.

Calais speelt al sinds lange tijd een belangrijke rol bij de verbinding tussen Engeland en Frankrijk. De stad bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte wordt St-Pierre genoemd en ligt ten zuiden van de oude stad.

Calais heeft meer te bieden dan alleen haar drukke haven en wordt steeds populairder als toeristische bestemming. De stad beschikt over een boeiende cultuurgeschiedenis, een aantal musea en een rijk nachtleven. Een belangrijke bezienswaardigheid is het belfort, onderdeel van het stadhuis. Dit belfort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers en maakt tegenwoordig deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Iedere 30 minuten vertrekt een veerdienst vanuit Calais naar Engeland. De overtocht naar Dover duurt ongeveer 75 minuten.