Folkestone
Calais
Veerboten naar Frankrijk
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Folkestone - Calais is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Folkestone - Calais

Nieuwste aanbiedingen voor Folkestone - Calais

De Folkestone Calais veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Eurotunnel . De veerdienst gaat maximaal 25 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 35 minuten.

Folkestone Calais vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Folkestone naar Calais Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Engeland naar Frankrijk pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Folkestone Calais Eurotunnel klantenrecensies

 • "Prima overtocht"

  Op 21 juli een prima overtocht gehad. Was voor de eerst keer dat we de tunnel namen. Erg goed bevallen.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "reis per p&o ferry en Le Shuttle"

  De heen- en terugreis verliepen uitstekend. Op de terugweg konden we nog een trein eerder nemen. De combi van boot en trein was goed.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lees meer Lees minder

Folkestone Gids

Folkestone is een havenstadje aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad bevindt zich op ongeveer 112,6 kilometer ten zuidoosten van Londen. Folkestone heeft een kleine haven en is gemakkelijk bereikbaar per auto of trein. Veel bezoekers komen af op The Leas, een prachtige rij van zandsteenkliffen aan het strand van Folkestone. In de stad vindt u ook de Mertello Tower, een klein verdedigingswerk dat in de negentiende eeuw verrees op de klippen boven Copt Point. De toren werd in eerste instantie gebouwd om Engeland te beschermen tegen een mogelijke invasie door de troepen van Napoleon. Verder heeft het fort dienst gedaan als uitkijktoren, woonhuis en golfclubhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het omliggende gebied vanuit de toren gecontroleerd op mijnen. Vandaag de dag is Mertello Tower een bezoekerscentrum. Net buiten Folkestone vindt u het prachtige natuurgebied de Kent Downs. Hier kunt u naar hartenlust wandelen, fietsen, paardrijden en genieten van de natuur.

De kleine haven van Folkestone wordt met name gebruikt door vissers en pleziervaartuigen. Sinds 2000 is de haven niet meer in gebruik voor veerdiensten over het Kanaal. Het Engelse uiteinde van de Kanaaltunnel bevindt zich in het nabijgelegen Cheriton.


Calais Gids

De Franse stad Calais is gelegen in het departement Nord-Pas de Calais in het noordwesten van Frankrijk. Calais ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33 kilometer van de Engelse stad Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de prachtige krijtrotsen van Dover te bewonderen.

Calais speelt al sinds lange tijd een belangrijke rol bij de verbinding tussen Engeland en Frankrijk. De stad bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte wordt St-Pierre genoemd en ligt ten zuiden van de oude stad.

Calais heeft meer te bieden dan alleen haar drukke haven en wordt steeds populairder als toeristische bestemming. De stad beschikt over een boeiende cultuurgeschiedenis, een aantal musea en een rijk nachtleven. Een belangrijke bezienswaardigheid is het belfort, onderdeel van het stadhuis. Dit belfort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers en maakt tegenwoordig deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Iedere 30 minuten vertrekt een veerdienst vanuit Calais naar Engeland. De overtocht naar Dover duurt ongeveer 75 minuten.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking