Folkestone naar Calais Eurotunnel

De Folkestone Calais veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Eurotunnel. De veerdienst gaat maximaal 56 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 35 minuten.

Folkestone Calais vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Folkestone - Calais Eurotunnelmaatschappij

Gemiddelde Folkestone Calais tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Folkestone Calais boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Folkestone Gids

Folkestone is een havenstadje aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad bevindt zich op ongeveer 112,6 kilometer ten zuidoosten van Londen. Folkestone heeft een kleine haven en is gemakkelijk bereikbaar per auto of trein. Veel bezoekers komen af op The Leas, een prachtige rij van zandsteenkliffen aan het strand van Folkestone. In de stad vindt u ook de Mertello Tower, een klein verdedigingswerk dat in de negentiende eeuw verrees op de klippen boven Copt Point. De toren werd in eerste instantie gebouwd om Engeland te beschermen tegen een mogelijke invasie door de troepen van Napoleon. Verder heeft het fort dienst gedaan als uitkijktoren, woonhuis en golfclubhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het omliggende gebied vanuit de toren gecontroleerd op mijnen. Vandaag de dag is Mertello Tower een bezoekerscentrum. Net buiten Folkestone vindt u het prachtige natuurgebied de Kent Downs. Hier kunt u naar hartenlust wandelen, fietsen, paardrijden en genieten van de natuur.

De kleine haven van Folkestone wordt met name gebruikt door vissers en pleziervaartuigen. Sinds 2000 is de haven niet meer in gebruik voor veerdiensten over het Kanaal. Het Engelse uiteinde van de Kanaaltunnel bevindt zich in het nabijgelegen Cheriton.

Calais Gids

De Franse stad Calais is gelegen in het departement Nord-Pas de Calais in het noordwesten van Frankrijk. Calais ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33 kilometer van de Engelse stad Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de prachtige krijtrotsen van Dover te bewonderen.

Calais speelt al sinds lange tijd een belangrijke rol bij de verbinding tussen Engeland en Frankrijk. De stad bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte wordt St-Pierre genoemd en ligt ten zuiden van de oude stad.

Calais heeft meer te bieden dan alleen haar drukke haven en wordt steeds populairder als toeristische bestemming. De stad beschikt over een boeiende cultuurgeschiedenis, een aantal musea en een rijk nachtleven. Een belangrijke bezienswaardigheid is het belfort, onderdeel van het stadhuis. Dit belfort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers en maakt tegenwoordig deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Iedere 30 minuten vertrekt een veerdienst vanuit Calais naar Engeland. De overtocht naar Dover duurt ongeveer 75 minuten.