Civitavecchia
Olbia
Veerboten naar Sardinië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Civitavecchia - Olbia is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Civitavecchia - Olbia

Civitavecchia naar Olbia Veerboot

De Civitavecchia Olbia veerdienst verbindt Rome met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Tirrenia varen tot maximaal 14 keer per week, Grandi Navi Veloci 6 keer per week & de veerdienst van Grimaldi Lines vaart tot maximaal 7 keer per week.

Er is een totaal van 27 overtochten per week op de Civitavecchia Olbia route tussen Rome en Sardinië en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Civitavecchia naar Olbia?

  De reistijd per veerboot van Civitavecchia naar Olbia is ongeveer 6h 25m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Civitavecchia naar Olbia?

  De prijs van de ferry overtocht van Civitavecchia naar Olbia kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Civitavecchia naar Olbia is 279 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Civitavecchia naar Olbia?

  Er zijn 3 populaire veerbootmaatschappijen voor Civitavecchia naar Olbia. Dit zijn
  • Tirrenia
  • Grandi Navi Veloci
  • Grimaldi Lines
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Civitavecchia naar Olbia?

  Boek overtochten van Civitavecchia naar Olbia via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Civitavecchia naar Olbia?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Civitavecchia naar Olbia reizen met
  • Tirrenia
  • Grandi Navi Veloci
  • Grimaldi Lines
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Civitavecchia naar Olbia?

  Ja, je kunt met een voertuig van Civitavecchia naar Olbia reizen met
  • Tirrenia
  • Grandi Navi Veloci
  • Grimaldi Lines
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Olbia naar Olbia?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Grimaldi Lines
 • Wat is de afstand tussen Civitavecchia en Olbia?

  De afstand van Civitavecchia naar Olbia is ongeveer 152 zeemijlen.

Civitavecchia Olbia Veerboot klantenrecensies

 • "Interresante ervaring"

  Wij zijn met de boot naar Sardinie geweest en de reis op zich is goed verlopen. Ik vind het zeer jammer dat het zo slecht aangegeven staat waar je de tickets kunt halen en waar de boot ligt. Er zijn maar zeer weining mensen die engels spreken en als ze het al spreken dan is het zeer slecht. Toch als ze je de papieren laat zien helpen ze je wel goed, maar het kan allemaal veel efficienter. Op de boot moet je met de auto draaien om er af te kunnen, dit heb ik nog nooit meegemaakt, ondanks de vele vaarten die ik al heb gemaak. Een rustige nachtrust kun je op de boot wel vergeten, het rammelt aan alle kanten en je hoort de motor steeds luid ronken. Het geld wat ik ervoor betaald heb is het absoluut niet waard. Wat de prijzen betreft, die verschillen met de dag, zeker als je kijk op het internet en als je bij de boot een ticket koopt, dan zijn deze absurd hoog en krijg je het gevoel van graag of heel niet. De algemene meldingen die op het schip worden omgeroepen zijn in het italiaans, ondanks de vele duitsers, zweden, engelsen, belgen en nederlanders is men geen zins van plan om engels te spreken, dit vind ik bij een schipbreuk een zeer kwalijke zaak. Misschien komt het omdat de bemanning en het personeel al aardig op leeftijd is en deze niet met de tijd mee gaan, hier ligt een taak voor de maatschappij zelf. Al met al een slechte ervaring, toch is het eiland geweldig, hebben we heerlijk genoten en is het zeker een bezoekje waard.

  'Nuraghes' travelled on Nuraghes

  Lees meer Lees minder
 • "Civittavecchia - Olbia v.v. met Moby"

  Comfortabele en efficiënte verbinding

  'Moby Corse' travelled on Moby Corse

  Lees meer Lees minder
 • "Ferry naar Olbia"

  Prima makkkelijke ferry, geen gedoe vanwege de hond, vriendelijke personeel

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht naar Olbia"

  Gewoon helemaal goed. We hadden een slaapcabine. Heerlijke bedden met een wc en douche. Was niet nodig, 6u lekker op een bankje of stoel of iets zou ook prima geweest zijn, als je een cabine te duur vindt.

  'Athara' travelled on Athara

  Lees meer Lees minder

Civitavecchia Gids

Civitavecchia ("oude stad") is een stad gelegen in de provincie Rome, in de regio Lazio, Midden-Italië. De stad heeft een zeehaven, die aan de Tyrrheense Zee ligt en bevindt zich op ongeveer 80 km ten noordwesten van Rome. Het archeologisch museum van Civitavecchia is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw dat toebehoorde aan Clemente XIII, en werd gebouwd als het hoofdkantoor van de pauselijke garnizoen. Ook te zien in het museum zijn archeologische vondsten uit de stad van Centumcellae (oude naam van Civitavecchia) en uit de directe omgeving. Een andere interessante attractie in de stad, aan het centrale plein van Civitavecchia, is de kathedraal gewijd aan San Franciscus van Assisi, gebouwd over een kerk die al bestond en die door de Franciscaanse vaders werd gebouwd, na de concessie in 1610, verleend door paus Paulus V.
De haven wordt gevormd door twee pieren en een golfbreker, waarop de vuurtoren gebouwd zijn. Neem de veerboot vanaf Civitavecchia met Grandi Navi Veloci naar enkele van de mooiste bestemmingen van de Middellandse Zee, waaronder Sicilië, Sardinië en Tunesië.


Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia ligt in het noorden van Sardinië. Olbia staat bekend als toegangspoort tot de Costa Smeralde en biedt voorzieningen voor toeristen. In het oude centrum bevinden zich verschillende historische bezienswaardigheden zoals een Romeins badhuis en een indrukwekkende granieten kerk, de Basilica di San Simplicio. Deze Middeleeuwse kerk is zeer populair onder toeristen en beschikt over twee schitterende fresco's. Op het fresco aan de linkerzijde staat San Simplicio afgebeeld, de patroonheilige van de stad Olbia. In mei van elk jaar vormt Olbia het toneel voor het Festa di San Simplicio, het grootste festival van de stad.

De haven van Olbia ligt op een eiland dat via een lange dijkweg is verbonden met de stad. Vanuit de haven vertrekken dagelijks veerboten naar bestemmingen op het Italiaanse vasteland zoals Genua en Civitavecchia, in de buurt van Rome. Daarnaast vertrekken veerboten naar andere bestemmingen vanuit Golfo Aranci, een haven ten noorden van Olbia.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.