Calais
Folkestone
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Calais - Folkestone is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Calais - Folkestone

Nieuwste aanbiedingen voor Calais - Folkestone

De Calais Folkestone veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Eurotunnel . De veerdienst gaat maximaal 36 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 35 minuten.

Calais Folkestone vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Alternatieven voor Calais - Folkestone

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Engeland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Calais naar Folkestone is ongeveer 35m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Calais naar Folkestone kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Calais naar Folkestone is 342 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Calais naar Folkestone en dat is
  • Eurotunnel
 • Boek overtochten van Calais naar Folkestone via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Ja, je kunt met een voertuig van Calais naar Folkestone reizen met
  • Eurotunnel
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Eurotunnel
 • De afstand van Calais naar Folkestone is ongeveer 45 zeemijlen.

Calais Folkestone Eurotunnel klantenrecensies

 • "Reizen"

  Ging gemakkelijk en zeer efficiënt. 1 ding was jammer, toilet erg vies en geen toilet papier aanwezig.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Wat een soepele incheck!!"

  Vooraf thuis hadden we al onze gegevens online ingevoerd en bij de aankomstzuil in Calais werden we meteen herkend en konden we zelfs nog een trein eerder nemen.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Snel en duur"

  Met de trein naar engeland is een leuke ervaring, je bent er snel. Mocht je iets eerder of later komen als gepland dan is dat geen probleem en kun je gewoon opstappen. Wel zijn de prijzen behoorlijk fors, dat zou wel een fractie minder mogen.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Wachten ! !"

  Ja ik weet het ! Het ligt niet aan Eurotunnel, maar douane, maar we hadden van 11 tot 23 uur in file gestaan en mochten niet met shuttle mee, morgen, je bent te vroeg zeiden ze ! Volgende dag weer 3 uur in file !

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lees meer Lees minder

Calais Gids

Calais is een stad en een grote haven in het noorden van Frankrijk. De stad ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33,8 kilometer van de Engelse kustplaats Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de beroemde krijtrotsen van Dover te zien. Het oude gedeelte van Calais, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte van Calais, beter bekend als St-Pierre, ligt ten zuiden van de oude stad.

Tijdens uw bezoek aan Calais is het zeker de moeite waard om de dertiende-eeuwse Tour du Guet te bekijken op de Place d'Armes in het oude centrum. Dit is een voormalige watertoren die vervolgens tot 1848 dienst deed als vuurtoren.

Calais beschikt over de vierde grootste haven van Frankrijk en trekt veel bezoekers uit met name het Verenigd Koninkrijk. De stad is gemakkelijk te bereiken via de snelweg en ligt op slechts 3 uur rijden van Parijs, Brussel en Londen.

Iedere 30 minuten vertrekt er een veerboot vanuit Calais. Er zijn dagelijks 50 veerdiensten naar Dover en de oversteek duurt ongeveer 75 minuten.


Folkestone Gids

Het havenstadje Folkestone ligt in het graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland, aan de kust van Kanaal. In tegenstelling tot de witte krijtrotsen van het nabijgelegen Dover, zijn de kliffen van Folkestone opgebouwd uit zandsteen. Door de kliffen van Folkestone loopt de Pen Stream, de oorspronkelijke haven voor vissersboten en veerboten. Een gedeelte van Folkestone behoort tot het natuurgebied de Kent Downs. Ten westen van de stad vindt u Brockhill Country Park, een prachtig gebied met een meer, voetpaden en verbindingen naar het Royal Military Canal in het nabijgelegen Hythe.

Folkestone heeft twee belangrijke bezienswaardigheden die zijn gerelateerd aan de Battle of Britain. Het Kent Battle of Britain Museum is het oudste museum over de Battle of Britain in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de Battle of Britain Memorial in Capel-le-Ferne.

De haven wordt nu voornamelijk gebruikt door visserboten en pleziervaartuigen.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking