Sicilië

Hoe u overtochten vanuit Sicilië naar Pantelleria eiland kunt boeken

Er is momenteel slechts 1 veerdienst tussen Sicilië en Pantelleria eiland, verzorgd door 1 Veerbootmaatschappij – Liberty Lines Fast Ferries. De Trapani naar Pantelleria ferry overtocht opereert week met een geplande vaartijd van ongeveer 2 uur 10 minuten.

Terwijl wij ons best doen om ervoor te zorgen dat de informatie op deze pagina juist is, de frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u dus aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor deze Sicilië Pantelleria eiland overtocht tussen Trapani and Pantelleria.

Sicilië Pantelleria eiland Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Sicilië naar Pantelleria eiland

Over Sicilië:

Sicilië is een regio in Italië en een eiland in de Middellandse Zee, gescheiden van het vasteland door de smalle Straat van Messina.

De lange geschiedenis van buitenlandse overheersing van de Grieken tot de Romeinen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen resulteert in een gevarieerde cultuur met enorm veel te zien, proeven en horen.

Daarnaast maken ook de schitterende wateren en bergen een dramatische indruk.

Over Pantelleria eiland:

Pantelleria is een klein en heuvelachtig eiland gelegen tussen Sicilië, Italië en Tunesië. Dit vulkanisch wordt ook wel 'De Zwarte Parel van de Middellandse Zee' genoemd.

In het verleden heeft Pantelleria, net zoals de meeste eilanden in de Middellandse Zee, onder bewind van verschillende civilisaties gestaan, waarvan elk z'n stempel op de cultuur en architectuur heeft achtergelaten. Tot vandaag de dag is Pantelleria trots op de Arabische invloed die zo sterk aanwezig was.

Pantelleria's grootste attractie is de zee. In plaats van stranden zijn het 300 meter hoge klippen, baaien en grotten die de kustlijn vormen.