Sicilië

Hoe u overtochten vanuit Sicilië naar Eolische Eilanden kunt boeken

Er is geen tekort aan overtochten van Sicilië naar Eolische Eilanden. Er zijn 2 Veermaatschappijen met een gecombineerd aanbod van 23 Veerboot Routes die Palermo naar Panarea, Milazzo naar Stromboli, Rinella, Vulcano, Lipari, Salina, Alicudi, Panarea, Filicudi & Ginostra (Stromboli), Messina naar Lipari, Rinella, Salina, Vulcano, Panarea & Stromboli & Milazzo naar Stromboli, Rinella, Vulcano, Lipari, Salina, Alicudi, Panarea, Filicudi & Ginostra (Stromboli) verbinden met andere havens.

De snelste route tussen Sicilië en Eolische Eilanden is Milazzo naar Vulcano, met een vaartijd van ongeveer 40 minuten. Met zo veel routes in de aanbieding maken we het eenvoudig om alle soortgelijke routes in een klik te vergelijken, zodat u zo eenvoudig mogelijk kunt vinden wat u zoekt.

Sicilië Eolische Eilanden Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Sicilië naar Eolische Eilanden

Over Sicilië:

Sicilië is een regio in Italië en een eiland in de Middellandse Zee, gescheiden van het vasteland door de smalle Straat van Messina.

De lange geschiedenis van buitenlandse overheersing van de Grieken tot de Romeinen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen resulteert in een gevarieerde cultuur met enorm veel te zien, proeven en horen.

Daarnaast maken ook de schitterende wateren en bergen een dramatische indruk.

Over Eolische Eilanden:

De Unesco-beschermde Eolische eilanden zijn een vulkanische eilandengroep aan de Tyrreense Zee, voor de noordelijke kust van Sicilië, bestaande uit een aantal eilanden en een aantal kleine eilandjes.

De eilanden bestaan uit Lipari (de grootste en meest bevolkte), Filicudi (kleine westelijke eiland met weinig voorzieningen), Alicudi (de op één na kleinste van de bewoonde eilanden en de meest afgelegen), Salina (een van de grotere eilanden en de groenste en meest vruchtbare van de groep), Vulcano (het meest zuidelijke eiland, bekend om zijn modderbaden), Stromboli (in het noordwesten van de groep en de thuisbasis van een van de meest actieve vulkanen van Europa), Panarea (enorm populair in de zomer) en de onbewoond Basiluzzo.

De Eolische eilanden bieden buitengewone natuurlijke schoonheid en trekken met hun mediterrane klimaat honderdduizenden bezoekers per jaar.

Vanwegen hun geografische ligging en grootte, ferry vervoer biedt de enige permanente wijze van vervoer naar en rond de eilanden. Er zijn veel inter-eiland aansluitingen alsook beschikbaar van/naar Sicilië en het vasteland van Italië, met verhoogde veerdiensten in het zomerseizoen.