Stockholm naar Mariehamn Veerboot

De Stockholm Mariehamn veerdienst verbindt Zweden met Ålandeilanden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Tallink Silja veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 5 uur 25 minuten Terwijl de Viking Line veerdienst loopt tot 3 keer per dag met een duur van 5 uur 25 min.

Dus dat is een totaal van 42 overtochten per week op de Stockholm Mariehamn route tussen Zweden en Ålandeilanden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Stockholm naar Mariehamn Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Zweden naar Ålandeilanden pagina.

Stockholm - Mariehamn Veerbootmaatschappij

  • Tallink Silja
    • 3 Afvaarten / Dag 5 uur 25 min
    • Prijsaanvraag
  • Viking Line
    • 3 Afvaarten / Dag 5 uur 25 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Stockholm Mariehamn tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Stockholm Mariehamn boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Stockholm Gids

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en is verspreid over 14 eilanden in het zuidoosten van Zweden en ligt aan de monding van Lake Malaren, door de archipel van Stockholm en de Baltische Zee. Er zijn veel culturele instellingen gevestigd in Stockholm en de regio in het algemeen is de thuisbasis van drie van de Zweedse UNESCO World Heritage Sites. Dit zijn de Drottningholm Paleis, Skogskyrkogården (De BosBegraafplaats) en Birka. Stockholm werd ook uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 1998. Met meer dan 100 musea, Stockholm heeft een van de hoogste aantal musea van elke andere wereldstad. Het Nationalmuseum is misschien wel de meest bekende en bevat de grootste collectie van kunst. Het heeft ongeveer 16.000 schilderijen en 30.000 voorwerpen van kunst handwerk. De oudste voorwerpen in de collectie dateren uit de 16e eeuw en is uitgebreid met werken van kunstenaars als Rembrandt en Antoine Watteau.

De haven van Stockholm is een belangrijke toegangspoort tot Zweden en is daarom een belangrijke haven voor zowel vracht en passagiers die reizen van en naar Finland, Rusland en de Baltische staten. De haven ligt dicht bij het centrum van de stad, waar u all gebruikelijke faciliteiten kunt vinden.

Mariehamn Gids

Mariehamn is de hoofdstad van Aland, een autonoom gebied onder Finish soevereiniteit. De stad en haven is gemakkelijk te voet, per fiets of met de bus te verkennen, met een tien minuten loopafstand van de ene haven naar de andere. Waar de veerboten aankomen in Västerhamn is waar de vier-mast bark en zeilschip Pommern liggen, onder Åland Maritiem Museum, en door de Badhusparken. De Esplanaden Boulevard, een laan met lindebomen, loopt van Västerhamn naar Österhamn met een parade in het midden. Kerk St Göran's ligt halverwege langs de straat, en aan de noordzijde een aantal van de huizen van de oude reders kunnen worden gezien. Het grootste deel van de winkels van de stad en de vele restaurants en cafés bevinden zich in de Torggatan voetgangerszone in het centrum van Mariehamn. Het plein herbergt de zetel van de macht, de Självstyrelsegården, die Åland parlement en de provinciale overheid, het stadhuis en de overheid gebouw bestaat. Op de helling tot aan het gemeentehuis is er een standbeeld van Tsarinna Maria Aleksandrovna, die haar naam gaf aan de nieuw opgerichte stad in 1861.

Mariehamn is gelegen op een schiereiland en heeft twee belangrijke havens, één op de oostelijke oever en de andere op de westelijke oever. Beide havens blijven ijsvrij bijna het hele jaar door en beide zijn niet-getij. De westelijke haven is een internationale haven die dagelijks diensten biedt naar Zweden, Estland en het vasteland van Finland. De Oost-Haven beschikt over een van de grootste jachthavens van Scandinavië.