Amsterdam (IJmuiden)
Newcastle
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Amsterdam (IJmuiden) - Newcastle is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Amsterdam (IJmuiden) - Newcastle

Nieuwste aanbiedingen voor Amsterdam (IJmuiden) - Newcastle

Amsterdam naar Newcastle Veerboot

De Amsterdam Newcastle veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 16 uur 45 minuten.

Amsterdam Newcastle vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Amsterdam Newcastle Veerboot klantenrecensies

 • "review"

  Houd rekening met lange wachttijden voor inschepen, en douane bij aankomst. Horecaprijzen hoog. Bedienend personeel (zeer) vriendelijk, ondanks de lange werkuren die zij maken. Dinerbuffet zeer ruim assortiment (te ruim?). Plaats auto moeilijk terug te vinden, verdient betere aanduidingen vanaf centrale plaats servicedek.

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Goed, maar wat duur geworden"

  Zoals eerdere ervaringen zijn de heen als de terugreis prima verlopen. Maar...wat is DFDS duur geworden. Van onze pre-corona geboekte reis leverde het voucher slechts de helft van kosten volgens het nieuwe tarief van dezelfde reis op. Daarnaast was het boeken zelf een ramp: Vaak opnieuw dezelfde infomatie moeten invoeren, omdat de reis 'er uit floepte', zodra ik wilde reserveren voor het diner. Uiteindelijk dit maar aan boord gereserveerd. Verder alle lof voor de vriendelijkheid van het personeel!

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Prima en rustig "

  De reis met DFDS was prima en het was rustig aan boord. Ik adviseer echter iedereen rechtstreeks met DFDS te boeken en nooit direct ferries te gebruiken.

  'King Seaways' travelled on King Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Zeker voor herhaling vatbaar!"

  Was een fantastische belevenis om met een dergelijke boot naar Schotland te reizen. Zeker aan te bevelen aan anderen.

  'Princess Seaways' travelled on Princess Seaways

  Lees meer Lees minder

Amsterdam Gids

Amsterdam is de culturele hoofdstad van Nederland. Het ligt aan de oevers van twee rivieren: het IJ en de Amstel. Het werd opgericht in de 12e eeuw als een klein vissersdorp aan de oevers van de Amstel en is nu de grootste stad van het land en de financiele en culturele centrum. De middeleeuwse kern biedt het beste van het drukke straatleven van de stad en is de thuisbasis voor winkels, vele bars en restaurants. Amsterdam heeft het grootste historische stad centrum van Europa, daterend grotendeels uit de 17e eeuw, de Gouden Eeuw van Nederland en de middelpunt. Op dat moment werd een serie van concentrische, semi-circulaire kanalen rond de oude binnenstad gebouwd die tot vandaag nog steeds de inrichting en de uiterlijk bepalen. Heel veel mooie huizen en villa's zijn langs de grachten gesitueerd waarvan de meeste bewoond, andere kantoren en sommige openbare gebouwen zijn. Vanwege de drassige grond zijn de gebouwen gebouwd op palen en hierdoor zijn sommige huizen geleidelijk aan het zinken.


Newcastle Gids

Newcastle ligt in het noordoosten van Engeland. De stad heeft een van de grootste zeehavens van het land. Vanuit deze haven verzorgt DFDS Seaways dagelijkse veerdiensten naar IJmuiden in Nederland. De overtocht duurt ongeveer 15 uur, maar dit kan verschillen van seizoen tot seizoen.

Newcastle heeft een rijke geschiedenis en kent veel historische gebouwen. Er is veel te zien en te doen in Newcastle. Zo kunt u een bezoek brengen aan de elegante straten van Grainger Town of aan de unieke Gateshead Millennium Bridge over de rivier de Tyne. Whitley Bay is een populaire badplaats met een gouden zandstrand en boulevard.
Niet ver van Newcastle ligt Hadrian's Wall, een indrukwekkende Romeinse muur uit 110 AD. In de stad zelf bevindt zich het Gateshead Music Centre dat recentelijk werd gerenoveerd voor een bedrag van meer dan 50 miljoen Britse Ponden.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking