Amsterdam naar Newcastle Veerboot

De Amsterdam Newcastle veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 16 uur 45 minuten.

Amsterdam Newcastle vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Amsterdam - Newcastle Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Amsterdam Newcastle tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Amsterdam Newcastle boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Amsterdam Newcastle Veerboot klantenrecensies

 • "Overtocht IJmuiden - Newcastle"

  Geen directe klachten. Alles verliep zoals verwacht. Beetje vertraging door extra douane controle maar anders geen problemen.

  'Anonieme' reisde mee op de route Amsterdam (IJmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de King Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "positieve ervaring."

  Prima reizen gehad! Mooie hut, goede douche, prima bedden en alles even schoon! Heerlijk gegeten! Misschien kan bij het ontbijtbuffet de koffie of thee apart besteld worden, zodat men niet in de rij hoeft te staan van de mensen die er lang over doen allerlei broodjes uit te zoeken terwijl jezelf alleen maar een kop koffie wil.

  'Veronica' reisde mee op de route Amsterdam (IJmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Herfst 2016"

  Fantastische overtochten gehad. Vooral erg kindvriendelijk personeel zeer gewaardeerd. Alles was keurig verzorgd.

  'Gert' reisde mee op de route Amsterdam (IJmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Goed geregeld en mooi begin van onze vakantie."

  Onze eerste reis weer, zonder onze (inmiddels grote) kinderen. We hadden ons er erg op verheugd. Gang van zaken van auto naar hut ging soepel. Schone, nette hut/kamer. Bedjes wat smal ;) . Prijzen aan boord zijn te hoog. Toch bestelde we een drankje op 'The 'Almost' sunny deck'. Langzaam drinken dus. Romantisch (maar de terugweg toch zelf voor een flesje gezorgd en met ons meer passagiers, merkten we). Alles goed verzorgd aan boord, netjes en schoon. De meneer achter de info-desk was geïrriteerd na onze 'stomme?' vraag maar onze kelner aan tafel (een Poolse meneer) was zeer gastvrij en erg vriendelijk. Hij gaf ons helemaal het vakantiegevoel! (We hadden ons diner tijdens de boeking besteld: een aanrader). Het eten was ook erg goed. Rustige zee, lekker geslapen. Het ontbijt was erg goed, behalve de sinaasappelsap. Voor de echte moeste je extra betalen: ongastvrij! Helaas duurde het wel even voordat we bij aankomst de parkeerplaats van Newcastle konden verlaten. Op de terugweg was alles ook weer prima. Gelukkig verliep het verlaten van het schip en de parkeerplaats nu wel heel vlot en soepel. Via de intercom werd ons verteld wanneer we naar onze auto konden gaan: heel prettig! Klasse!!

  'Anonieme' reisde mee op de route Amsterdam (IJmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de Princess Seaways

  Lees meer Lees minder

Newcastle Gids

Newcastle ligt in het noordoosten van Engeland. De stad heeft een van de grootste zeehavens van het land. Vanuit deze haven verzorgt DFDS Seaways dagelijkse veerdiensten naar IJmuiden in Nederland. De overtocht duurt ongeveer 15 uur, maar dit kan verschillen van seizoen tot seizoen.

Newcastle heeft een rijke geschiedenis en kent veel historische gebouwen. Er is veel te zien en te doen in Newcastle. Zo kunt u een bezoek brengen aan de elegante straten van Grainger Town of aan de unieke Gateshead Millennium Bridge over de rivier de Tyne. Whitley Bay is een populaire badplaats met een gouden zandstrand en boulevard.
Niet ver van Newcastle ligt Hadrian's Wall, een indrukwekkende Romeinse muur uit 110 AD. In de stad zelf bevindt zich het Gateshead Music Centre dat recentelijk werd gerenoveerd voor een bedrag van meer dan 50 miljoen Britse Ponden.